La Punteta · 18 de Juliol de 2012. 12:28h.

FRANCISCO SANCHEZ

Carta oberta a l'alcalde de Sitges

Després de llegir, setmana rere setmana una enorme quantitats de mentides i judicis interessats sobre l’hotel que estem construint a l’Avinguda Sofia, i fart de la campanya de desprestigi que per part de l’Ajuntament s’està fent contra la nostra empresa, contra el propi hotel i contra mi mateix, em veig obligat a dirigir aquesta carta a l’Alcalde de Sitges per tractar de posar les coses al seu lloc.

El passat 29 de juny, l’Alcalde, al seu bloc va publicar un article titulat “Inversions hoteleres: Sitges genera confiança” que afecta directament la imatge de la nostra empresa i, de manera especialment greu, la de la nostra inversió, L’Avenida Sofia Hotel & Spa i la meva personal.

Parla vostè, Sr Alcalde, de respecte escrupolós a la llei i a les normatives vigents però sobtadament, aquesta afirmació seva no es pot reconèixer en els seus propis actes ni en els del seu govern municipal.

Diu literalment “El procés que ha envoltat aquesta construcció, des dels primers permisos concedits per l’anterior govern municipal, ha estat, però, un cúmul de despropòsits que han de servir per ressaltar que el respecte de la legalitat ha de ser sempre un punt imprescindible”.

Com pot dir tot això, Sr Alcalde, sense posar-se vermell?

Sap vostè perfectament que la legalitat de construcció dels sis balcons del nostre hotel (recordi que existeixen dues resolucions judicials que suspenen l’enderroc dels mateixos que vostès havien ordenat), està en mans de la Justícia i, en conseqüència, la decisió final no dependrà ni de vostès ni de mi mateix, però tot i així, tant vostè com la seva regidora d’urbanisme, públicament i en diferents mitjans, continuen afirmant que els balcons són il·legals i que s’enderrocaran, fent-se seves les funcions del jutge (que no li corresponen) i exhibint una manca de respecte notable cap a la independència de les resolucions judicials.

Aquesta és una mostra clara de la persecució que fan contra nosaltres i de la seva obsessió pels balcons i pel nostre hotel que no fan sinó perjudicar-nos greument i perjudicar molts sitgetans i sitgetanes que esperen que aquest nou equipament hoteler sigui la solució al seu problema de l’atur.

Vostè Sr Forns, amb les seves irresponsables decisions, s’ho ha carregat tot. Les nostres expectatives de negoci per al 2012 i les esperances de molts conciutadans que ho estan passant molt malament.

Porto mitja vida a Sitges, vivint i treballant, i mai, mai no he vist un alcalde, de cap color polític, capaç de perjudicar deliberadament un inversor i una inversió tant important per al poble.

Sicerament confío i desitjo que ningú no oblidi mai el mal que vostè, el Batlle i Cap de llista a Sitges de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), li està generant a aquesta Vila i a molts sitgetans.

Cap polític responsable no ho hauria fet.

Però li deia que no entenem com pot fer un cant al respecte de la legalitat sense posar-se vermell.
Els greuges comparatius el deixen en evidència Sr Alcalde.

Mentre vostè castiga la nostra empresa, la nostra inversió milionària i als aturats de Sitges, sota una suposada irregularitat que no és tal i que acabarà decidint el jutge, vostè, Sr Alcalde, que va precintar l’Atlàntida l’estiu passat, estudia ara la manera de legalitzar-la, la qual cosa, més enllà de qüestions legals en què no entraré, no em sembla malament si amb aquesta decisió ha d’ajudar a generar economia i llocs de treball per Sitges.

A diferència dels balcons de l’hotel, que són legals, segurament són moltes les irregularitats urbanístiques que es produeixen. Jo mateix, si vostè vol, Sr Alcalde, el podria acompanyar a revisar unes quantes, però aquesta no és ni la meva feina ni la solució als problemes del poble que no necessita “justicieros” sinó gent responsable.

És evident que el criteri amb el que vostè analitza cada cas no és el mateix per tothom.

Diu vostè, Sr Forns, que la destacada inversió del nostre hotel demostra que Sitges genera confiança. És curiós que parli vostè de confiança. És evident que la nostra confiança en aquesta importantíssima inversió no es fonamenta en l’acció del seu govern. La nostra confiança es fonamenta en l’esforç, la constància i el treball de la nostra empresa familiar que ja porta molt de temps treballant a Sitges i creant riquesa i llocs de treball.

L’Hotel Sant Sebastià és nostre, així com la promoció de 70 habitatges concertats a Can Pei o la decisió de portar una superfície comercial també a Can Pei, allà on els veïns no tenien cap establiment per fer les seves compres (per cert, també una inversió que vostè i la seva regidora d’urbanisme van intentar paralitzar).

La nostra empresa ha invertit a Sitges en els darrers cinc anys, una xifra propera als 100 milions d’euros. Convindria que revisés vostè les seves dades i tracti de trobar inversions similars en aquest poble.

En aquest moment, Sr Forns, treballen en els negocis que hem endegat a Sitges prop de 80 persones a les que s’haurien de sumar 80 més que treballarien al nou hotel.

Aquestes inversions generen riquesa i feina, Sr Alcalde.

Jo no em dedico a fer xerrades i trobades o fotos amb els aturats de Sitges per sortir a la premsa i fer-me autobombo...
Jo inverteixo els meus diners, arrisco el meu patrimoni i els hi dono feina Sr Alcalde.

Aquesta és la diferència, i aquest també és el drama.

Els que encara volem arriscar diners i patrimoni personal i ens comprometem a la creació de llocs de treball (molts Sr Alcalde; més de 80 pels sitgetans) topem amb la irresponsabilitat de polítics que decideixen sobre allò que no és seu i que cas d’equivocar-se mai paguen amb els seus diners sinó amb els diners del poble.

Amb polítics com vostès mai no sortirem del forat.

Podria haver optat, Sr Alcalde, per una decisió més equilibrada, raonable i assenyada pensant en l’interès del poble.
Deixar que la Justícia treballés, esperar sentència que òbviament acatarem, i permetre l’obertura de l’hotel deixant que poguéssim complir el nostre compromís de contractar més de 80 sitgetans amb feina estable i digna.

Per contra, ens han col·locat uns precintes en els balcons absolutament vergonyants, malmetent així la nostra imatge i deixant l’hotel en una situació que fa que obrir les portes aquest estiu sigui del tot inviable.

No podem oblidar la imatge de la seva regidora, Elena Redondo celebrant a peu de carrer davant del nostre hotel i amb d’altres persones, el precinte dels balcons. Absolutament lamentable l’actitud d’aquesta regidora. La mateixa que va mentir públicament en el Ple quan va dir que no havia tingut altre remei que retirar un article que feia referència als balcons obligada per la Generalitat, tot amagant però la veritat. Va ser la mateixa Generalitat que va contestar per escrit en el sentit que aquesta controvèrsia dels balcons i de la seva normativa és competència purament municipal, en conseqüència un tema exclusiu del seu Govern i de la seva regidora.

Sr Alcalde, les coses són com són i no com els agradaria que fossin. La seva regidora d’urbanisme va mentir al Ple.

Deu entendre vostè, Sr Alcalde, que cap hotel d’aquest nivell no obriria les seves portes amb aquesta imatge de càstig a què ens han sotmès i amb les millors habitacions inutilitzades pels seus insultants precintes.

Sr Forns, Alcalde de Sitges, per culpa de les seves irresponsables i inexplicables decisions L’Av Sofia Hotel & Spa NO obrirà les seves portes aquesta temporada amb les gravíssimes conseqüències econòmiques que això comportarà per la nostra empresa i que reclamarem degudament en el seu moment.

Confio que en el seu moment, si arriba l’hora que hagin d’assumir aquestes responsabilitats, s’adreci al poble de Sitges, a tots els ciutadans, i els digui públicament que això, el greuge econòmic que m’estan generant no ho pagarà ni vostè ni la seva regidora sinó tothom, dels pressupostos municipals, malgrat que la decisió és seva.

Finalment, comunicar també que L’Av Sofia Hotel & Spa NO podrà dur a terme el seu compromís de contractar més de 80 sitgetanes i sitgetans per culpa d’una decisió que correspon a l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i al seu govern municipal.


Francisco Sánchez
Propietari de L’Av Sofia Hotel & Spa


Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gileno, El Prat, 22/02/2014 - 02:17

Menos politicos y mas empresarios es lo que nos hace falta en estos momentos, y como minimo politicos con callos en las manos.