Publicitat
La Punteta · 27 de Juliol de 2020. 12:25h.

DANIEL BOIRA

Casa nostra

He llegit una notícia aquesta setmana arrel de la mort de l’escriptor Juan Marsé. Aquesta mena de notícia no és cap excepció, una més de tantes com en tenim … a casa nostra.

La notícia es fa ressó de la reacció del conegut personatge de RAC1, el Sr. Marcel·lí, a la mort de l’escriptor.

 “És mort un escriptor espanyol que vivia a casa nostra…”

Un escriptor espanyol. És a dir, que Juan Marsé no era català. No ho diu explícitament, però en el context queda clar. Per sortir de dubtes, més endavant ho aclareix: era un anticatalà rabiós. Es fan un tip ded repartir carnets, aquesta gent.

Això sí, ell vivia a casa nostra, és a dir a la del Sr. Marcel·lí i d’algú més; però sembla que Juan Marsé no vivia a casa pròpia, estava com de lloguer o era més o menys com un súbdit dels amos d’aquesta casa, o no ho sé ben bé. Això de casa nostra cada vegada se sembla més a la cosa nostra

No sé si és una sort, un estat mental o una important responsabilitat rebuda dels déus, la de sentir-se segur i en l’obligació de destriar el gra de la palla, de dir-nos qui és català i qui no… a casa nostra.

El Sr. Marcel·lí, conscient de la seva responsabilitat, és un d’aquests escollits. El conegut i popular locutor de ràdio, ens ho recorda, amb els seus tweets, no fos cas que a algun despistat se li passin per alt les coses realment importants. No defalleixi Sr. Marcel·lí, el món ens mira!

 

Daniel Boira

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pepe, Alacant, 28/07/2020 - 22:47

En el concepto de casa nostra subyace un falso concepto de propiedad, casa nostra, es la que consta en el registro de la propiedad, el resto es casa común, donde quien decide quien entra, sale, o si merece convivir con nosotros, es el estado, no nosotros. Cataluña no es casa nostra, es donde vivimos, que no es lo mismo.

#1 pepe, andorra, 27/07/2020 - 20:03

es lo habitual del totalitarismo, en tiempos de la represion catolica, Galileo era un mal catolico al igual q Lutero y sus 95 tesis, despues el comunismo hizo lo mismo negando a Trotsky, q era ruso, cuando Stalin era georgiano, Hitler tambien negaba a muchos alemanes su derecho a ser alemanes, como a los judios, socialdemocratas, etc Igual q en BCN