Publicitat
La Punteta · 29 de Juliol de 2014. 09:29h.

JOSEP MARIA PELEGRÍ

Josep Maria Pelegri

Catalunya paga i paga i paga...

El govern del PP ha fet públiques les seves balances fiscals i, malgrat haver buscat una única metodologia per interessos partidistes, les xifres demostren que Catalunya té un dèficit fiscal molt important. És evident que quan des del Parlament de Catalunya o des del govern reclamem que es posi fre a aquest abús ho fem des de la realitat dels números i dels fets, i mai des de la demagògia.

Ens hauria agradat que, tal com fem des de Catalunya, el govern de l’Estat hagués fet publiques les balances fiscals amb totes les metodologies existents i internacionalment acceptades. D’aquesta manera es podria precisar amb més exactitud la situació real de cada comunitat. En tot cas, evidencia que l’actual dèficit fiscal que pateixen tots els catalans i totes les catalanes és injust i insuportable. Perquè, siguin els 8.500 milions d’euros de dèficit anunciats per l’executiu Rajoy o els 11.000 calculats pel govern de la Generalitat, és evident que parlem en ambdós casos d’un desequilibri fiscal molt important i manifestament insostenible.

Continuem reclamant al govern espanyol que faci aquests càlculs amb totes les metodologies: la del flux monetari i la de càrrega benefici. El govern Rajoy s’adonaria que des de Catalunya no plantegem ni exageracions ni fantasmades quan denunciem que patim un abús fiscal sistemàtic. S’ha anat produint any rere any amb el que això té de negatiu per a la nostra economia, per al nostre creixement econòmic i per a la nostra capacitat d’oferir els serveis que tots els catalans mereixem.

Aquest serà probablement un dels temes –no l’únic a més de la consulta- que caldrà tractar en la reunió que el president Mas mantindrà demà amb Mariano Rajoy. Hi ha moltes qüestions en les quals l’Estat no és just ni amb Catalunya ni amb els catalans i les catalanes.

Per acabar, i ja que aquest es el meu últim article abans de l’agost, vull desitjar-unes bones vacances a qui les faci i que aquest període estiuenc ens serveixi a tots per recuperar forces ja que el setembre començarem un període apassionant i transcendental per al nostre país.

Bon estiu!

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 Jordi, Puigcerda, 04/08/2014 - 12:14

I paga,i paga,i paga als.......PUJOL !!!!!!!
Anim Pelegti,tu pots !!!!!!!

#12 pepe, andorra, 03/08/2014 - 13:04

pagan las personas, no los territorios, ni los arboles ni las montañas, pagan las peronas y como es normal, pagan las q mas tienen para compensar las q menos tienen. Y hay muchas cuestiones injustas de la generalidad hacia los habitantes de cataluña, por ejemplo, el tres por ciento y la corrupcion.

#11 gavarres, girona, 02/08/2014 - 11:28

a aquestes alçades el sr. Rajoy ja sap tot el que ha de saber i passa, i no te interes ni vol. Qui pensa el contrari es força il·lús i es cansara d'esperar dret

#10 Víctor, Barcelona, 01/08/2014 - 10:04

Eso es lo que decía CiU paga, paga i paga!

#8 Sangtrait, Lleida, 30/07/2014 - 18:05

Despres de destapar-se tota la corrupció encara tens la barra d'escriure el titol de "paga, paga i paga"? T'hauria de caure la cara de vergonya i per redimir-te ves a fer companyia al teu amic Pallerols que aquest si que ha pagat les vostres bacanals! Espero que algun dia us ho cobrarem!!