La Punteta · 13 de Març de 2015. 20:32h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Catalunya, terra d'acollida

Evidentment l’última paraula la té el jutge, però la darrera operació de la Policia Nacional -sota les ordres del jutge Javier Gómez Bermúdez, el mateix que va dictar la sentència de l’11-M- confirma una cosa que ja sabíem: Catalunya és terra d'acollida.

De les detencions realitzades aqueste divendres dues es van fer a Cebreros (Ávila) -el poble on va néixer Adolfo Suárez, per cert- i l’altra a Fuente el Fresno (Ciudad Real). Tota la resta a Catalunya: Figueres, Piera, Manlleu, Malgrat de Mar, Hospitalet de Llobregat i Terrassa. Encara que a la nota oficial del Ministeri de l’Interior -i això que el ministre és català- confonguin Malgrat de Mar amb Malgrat de Mas i escriguin Tarrasa en comtes de Terrassa. Deuen ser coses del procés.

Però la resta del comunicat fa por perquè el grup, segons la policia, estava connectat amb l’Estat Islàmic “quien tutelaba desde Siria e Iraq las actividades de la célula”. Els seus bjectius eren “la difusión de consignas terroristas, radicalización de comunidades, captación de adeptos, selección y envío de combatientes, así como incitación a la comisión de acciones terroristas en España”.

“El grupo -continua la nota- representaba una amenaza grave, concreta y continuada para la seguridad nacional dado que todos sus miembros, perfectamente radicalizados y en comunión con los dictados de DAESH, trabajaban en exclusiva con la finalidad de propagar el ideario terrorista, multiplicando con su actividad las posibilidades de creación de nuevas 'células' activas en nuestro país, dispuestas a cumplir los dictados de la organización matriz, llevando a cabo atentados a nivel nacional en cualquier momento".

Com hem arribat fins aquí? Doncs molt senzill: perquè hem deixat entrar tothom. A Catalunya hi ha 600.000 musulmans -ningú sap el nombre exacte amb certesa-: quants d’ells van arribar amb papers?. Hi ha la llegenda urbana que el nacionalisme -encarnat durant 23 anys per CiU- va preferir la immigració magrebina abans que la llatinoamericana en el convenciment que tard o d’hora aprendrien català.

Jo no me la vaig creure mai fins que Gregorio Morán la va escriure en una de les seves sabatines intempestives (“Fundamentalistas son los otros, 6 de març del 2010) i ningú de Convergència, ni tan sols Àngel Colom, va gosar desmentir-lo: “En Catalunya, en mayor medida que en el resto de España, se da la particularidad de que la emigración musulmana, magrebí en su mayor parte, fue promovida con mayor benevolencia que la latinoamericana, por razones políticas”.

“Los cerebrinos mandris del pujolismo -continuava- juzgaban más útil la integración de quienes debían optar por una lengua nueva, que aquellos que traían su condición de castellanohablantes. Que yo sepa, no se llegó a formular de manera explícita, pero sí se llegó a practicar de manera implícita”.

Perquè ens volen fer vendre que, el gihadisme a Europa, és cosa de quatre sonats, d'il·luminats, de llops esteparis en definitiva. No és veritat. Fins i tot un llop estepari -com els Kouachi, que van atemptar contra Charlie Hebdo- necessita còmplices i amagatalls. Les armes tampoc cauen del cel.

I què ha fet el Govern de CiU en matèria d'immigració?. Si no em descompto, a mi em consta un article d’Artur Mas a La Vanguardia després dels atemptats de París, introduir la religió islàmica a les escoles i atorgar certificats d’arrelament després de només 45 hores de català. No sé si, entre les activitats oficials, incloure també que el mencionat Àngel Colom prediqués les bondats del sobiranisme a les mesquites durant la campanya del 9N. Al final, de 900.000 estrangers amb dret a vot a la consulta, només hi van anar 4.000.

Per descomptat, no pretenc criminalitzar l’Islam, però com deia l’escriptor i enginyer Xavier Roig en un article a l’Ara el passat 16 de gener ("Charlie Hebdo i l'islamisme, encara"): “els que van atemptar contra Charie Hebdo no eren terroristes budistes. Ni terroristes mormons. Ni tan sols terroristes a seques. Eren terrorisques islamistes que van matar en nom d’Alà”. Només que l’1% els musulmans que hi ha Catalunya estigui per la guerra santa ja hem begut oli.

I saben què ha fet molt de mal? La correcció política, l’amagar el cap sota l’ala, el mirar cap a l’altra banda. La política d’immigració d’un país no es pot deixar en mans ni de suposats experts, ni de ONGs, ni de partits d’esquerra que aspiren a nacionalitzar immigrants per aconseguir vots en el futur. És que ni de la premsa, almenys de la premsa més progre, i ho dic jo que sóc periodista. No es pot confondre l'opinió pública amb l'opinió publicada. Prendrem mal.

Servidor ha rebut moltes hòsties per dir que, en aquesta qüestió, estem badant. M'han tractat de racista i de xenòfob, subtileses que s'afegeixen a una llarga llista: botifler, col·laborador del CNI, quintacolumnista, neolliberal, feixista.

Aquesta setmana ha pres cafè amb dos dirigents polítics. Un del PSC i un altre d'Esquerra. Vaig quedar sorprès. Els dos van coincidir que, en el tema immigració, tinc raó. L'únic que em sap greu és que no ho diguin també públicament. Al meu poble -amb un 21% d'immigració encara que l'ajuntament, ara que vénen eleccions, diu que és menys- una mare ha fotut una pallissa a la seva filla de 14 anys perquè no volia portar vel. Tot un exemple de voluntat d'intregració. El futur de Catalunya també ens el juguem aquí.

 

Xavier Rius és director d'e-notícies

 

Segueix-me a twitter

Web personal 

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#13 pep, cambrils, 17/03/2015 - 12:28

Potser estic equivocat pero el tema de fronteras i inmigración es cosa del Gobierno de España,no?

#12 Neferu, Barcelona, 14/03/2015 - 23:25

Excelente artículo.
Nunca se me ha ocurrido pensar que el promover más la inmigración megrebí pudiera deberse a que no son castellanohablantes como los sudamericanos pero después de leer el artículo caigo en la cuenta de que es totalmente posible, que tendría su lógica en los esquemas independents.

#12.1 Integra't o emigra quinqui paràsit espanyol, Lleida, 15/03/2015 - 18:12

I mai se t'ha acudit pensar que el genocida Franco va enviar milers d'espanyols analfabets i ignorants com tu per colonitzar-nos ja que el vostre fanatisme i analfabetisme no us permet integrar-vos a un país desenvolupat i civilitzat? És possible, els genocides espanyols ens voleu exterminar..

#12.2 Neferu, Barcelona, 15/03/2015 - 19:52

Integrat. Aplícate los insultos a ti mismo porque a ignorante y mal educado no hay quien te gane. Fíjate que siempre habla el que más tiene por qué callar.Muy propio de los que si no tienen argumentos recurren al insulto. Pero los insultos se han de tomar según de quién vienen....

#12.3 Alex, Mataro, 15/03/2015 - 21:06

#12

Neferu: Qué logica tendría, listillo? El 100% de magrebíes que viven en Cataluña son castellanohablantes, ya que es el idioma que primero aprenden. En cambio, el catalán no lo aprenden ni el 10%. Así que en la práctica no hay ninguna diferencia entre magrebíes y latinoamericanos.

#12.4 integrarse es dejarse esclavizar segun los indepes, España, 16/03/2015 - 19:16

al quinqui indepe que busca el genocidio de los hispanoparlantes que viven en la region española de cataluña, solo los nazis se autoproclamaban civilizados y tachaban a los demas de analfabetos y barbaros. Tu quieres exterminar a los que sudaron para que los oligarcas franquistas de Cat se forraran.

#11 karkamal, La Marca Hispànica, 14/03/2015 - 22:19

Felicitats X.Rius per dir les coses clares i sense embuts. Si l'1% dels 600000 musulmas que hi ha a CAT son potencials jihads només són ...6000! El dia que comencin el seu "prusés"... jua jua jua! Però tranquils, no passa res, que ho faràn en català i cantant els"segadors"(lo d"segar" ho dominen b

#11.1 Fanàtics islamistes =Fanàtics unionistes espanyols, Barcelona, 15/03/2015 - 18:10

El més semblant a Catalunya a un fanàtic islamista és un fanàtic unionista. Els 2 són immigrants morts de gana que van fugir del seu país per la misèria i el tercermundisme, i per fanatisme i complex d'inferioritat és neguen a integrar-se al país on han emigrat. Això si, sou pitjor els unionistes.

#10 Núria, Vallès, 14/03/2015 - 13:55

Bé, Israel també és una terra d'acollida, vull dir si ets jueu.

#10.1 MIQUEL, SABADELL, 14/03/2015 - 16:56

Renoi, ja hi tornem amb l,antisemitisme, escolta noia, després d,Auswitch els jueus ho tenen molt
clar. No hi tornaran mai més, peti qui peti i duguin el que diguin arreu del mon.

#10.2 hola nuria troll, gaza, 14/03/2015 - 19:47

en israel las mujeres conducen y no asesinan gays por serlo. Y la tora no es el codigo civil de israel. Israel no solo es tierra de avogida para los judios. Lo es para el que quiera ir y trabajar. En Arabia saudi como vayas de ateo estas jodido. En israel no. El troll es heredero de j. streicher.

#10.3 Quina ceba, Vallés, 14/03/2015 - 20:22

Nuria, aixó teu és per fer-s'ho mirar. Deu n'hi do!

#10.4 pepe, andorra capital jerusalen, 15/03/2015 - 12:49

¿los judios siempre patrullais el internet como el Oriente Medio, con metralleta y bomba de fosforo?

#10.5 Raquel, Girona, 15/03/2015 - 12:52

Doncs si "l'antisemitisme" és exigir als jueus que parin de matar gent amb bombes de fòsfor per robar-los les seves cases i les seves terres, imagina't què deu ser el "semitisme"...

#10.6 hola nuria troll, gaza, 15/03/2015 - 13:21

ah, y en israel las mujeres (judias) q intentan acercarse al Muro de las Lamentaciones para rezar son apedreadas por sus propios rabinos. Y tienen q ir sentadas al final del autobus, como los negros americanos hasta hace cuatro dias. Y como te depiles o no te pongas peluca, te escupen.

#10.7 pepe, andorra, 16/03/2015 - 19:19

En israel tiran piedras, pero no matan mujeres por infieles, ni contratan a fanaticos para patrullar este digital con el teclado a los que no se bajen los pantalones delante de los fanaticos musulmanes. En israel las mujeres pueden conducir y defender a su pais en el ejercito. Quina ceba es el mismo

#10.8 hola julio streicher, el troll islamista de Enotic, Nuremberg, 16/03/2015 - 19:23

Que lindo es el troll antisemita, el mejor alumno de Streicher. Claro que la culpa no es del troll antisemita, es del que se lo permite, o del que lo utiliza para que nadie se acostumbre a escribir demasiado por estos lares. Si se permite este sesgo antisemita, es gracias a Enoticies, no a este trol

#9 Cthulhu, No porto equipatge especial, 14/03/2015 - 12:58

No es nada nuevo, en los 60's Catalunya ya fue tierra de acogida de andaluces y castellanos, de los cuáles hay bastantes (no todos) que ni se dignaron a aprender la lengua de la tierra que les acogió, y ahora se creen los reyes del mambo, cuando vinieron con una mano delante y otra detrás.

#9.1 Kropotkin, Vic, 14/03/2015 - 13:41

No seas facha...

#9.2 Casper, Bcn, 14/03/2015 - 17:11

¿Más facha charnego, o más charnego facha?. Te lo pregunto, Kropotintín, por aquel refran tan nuestro que dice: "es de bien nacidos ser agradecidos". Tu parece que ni lo uno ni lo otro.

#9.3 Riera, Tona, 14/03/2015 - 19:21

Doncs tu es veu que ets d'aquests inadaptats, car escrius en llengua estrangera.

#9.4 Neferu, Barcelona, 14/03/2015 - 23:33

Recordar que hay dos lenguas cooficiales y que tanto monta una como la otra; que hay muchos catalanes que aunque saben hablar catalán no tienen tanta habilidad para escribirlo por razones varias; que la cultura de un pueblo, como la integración, no solo consta del idioma sino de otras muchas cosas.

#9.5 rierilla, Tonete, 16/03/2015 - 19:21

Si, Franco tambien llamaba inadapatdos a los catalanes que se expresaban en su idioma, los fachas cambian de bandera, pero siempre dicen las mismas tonterias. Riera, el español es la lengua oficial de España y en Cataluña es coofial el catalan junto con el español.