Publicitat
La Punteta · 8 de Maig de 2014. 10:00h.

WIFREDO ESPINA

Wifredo Espina

Col·laboradors catalans homenatgen Jiménez de Parga

Homenatge dels seus col.laboradors en la càtedra de Dret Polític

Manuel Jiménez de Parga va rebre un gran homenatge dels seus col·laboradors en la càtedra de Dret Polític a la Universitat de Barcelona, en ocasió del seu nomenament com a president del Tribunal Constitucional (2001).

Entre aquests n'hi havia de totes les tendències polítiques i ideològiques. Jiménez de Parga va prestar un gran servei a la vinguda de la democràcia i a la llibertat de premsa, tant des de la seva càtedra (1957 i 1979), que es va convertir en un lloc d’encontre i refugi del millor de les personalitats acadèmiques aleshores preocupades i compromeses en l’adveniment de les llibertats democràtiques, com amb els seus aguts i recordats articles crítics a la revista ‘Destino’ i a ‘La Vanguardia’.

Home de tarannà lliberal i humanista va fer escola en el món universitari i periodístic, com demostra aquesta fotografia que publiquem en exclusiva. Gran conversador i de paraula fàcil i sincera, unes frases pronunciades a la seva natal Granada, que  reivindicaven l'antiguitat i la identitat andalusa en relació a la catalana, van ser interpretades com hostils per alguns sectors d’aquí, que li van fer la vida impossible, malgrat tenir residència a l’Ametlla del Vallès i considerar-se un català integrat.

Sovint confessava als més propers que el disgust que aquell incident li va produir l’acompanyaria durant la resta de la seva vida. Molts sectors de Catalunya no han estat justos amb l’important aportació al país i l’afecte demostrat per l’il·lustre professor i jurista Manuel Jiménez de Parga, que acaba de deixar-nos per sempre.

Gràcies i que descansi en pau.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Manel, Tarragona, 12/05/2014 - 19:10

Una persona coneguda de Don Manuel,va anar a Trib Constitucional a dir-li que un fill seu es presentava oposicions a jutje i si podia interessar-se pel jove, ja que aquest 'estava molt preparat' i seria llàstima que...Li va contestar:-'Señora, jo no me dedico a esas cosas, lo siento'. Un bon exemple

#5 jaume, Valls, 12/05/2014 - 14:04

Interessantisima foto, quans d'aquets col.laboradors han estat fidels al seu mestre? Algun l'ha traït...

#4 Tirant, bcn, 11/05/2014 - 20:55

Honest i lluitador incansable per la democràcia i la llibertat. En els últims anys el nacionalisme el va tractar de desprestigiar simplement perquè es va posicionar en contra del "procés" separatista. Malauradament aquest assenyalament maniqueu, aquesta ignomínia la pateixen avui molts catalans.

#3 joan, Caldes de Malavella, 09/05/2014 - 23:43

Era un lliberal, com vosté sr wifredo, i això ho va demostrar acollint a totes les tendencies en la seva càtedra universitaria, i va donar camp per correr sense traves a tots

#2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 08/05/2014 - 18:47

Respectem la persona, la seva aportació a la transició democràtica, i descansi en pau. Però sense victimisme. El seu paper al TC va ser parcial i manifestament contrari a les nacionalitats històriques que reconeix la Constitució, contra l'estatut a Catalunya i amb la llei de partits a Euskadi.