La Punteta · 1 de Maig de 2013. 00:00h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Collonades en política

La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació lliurant una de les bicicletes

De vegades sembla que els polítics vagin per una banda i la ciutadania per una altra perquè amb 902.300 persones sense feina a Catalunya -el 25,53%- la prioritat hauria de ser la lluita contra la crisi. Sóc dels que creuen que si no incorporem aquesta gent a l'anomenada transició nacional -per l'única via possible: que trobin feina- tot el procés se'n pot anar en orris.

Per això fa gràcia algunes de les mesures que promou la nostra classe política per sortir d'una crisi que ja dura gairebé sis anys. El Govern, per exemple, ha sortit aquest dimarts dient que "dóna un nou impuls a l'ocupació com a eix prioritari de la legislatura" amb dos acords sobre formació professional: el III pla general i la futura llei.

Espero de debò que Felip Puig se'n surti amb la reforma de la formació professional perquè jo en sento parlar gairebé des que em dedico al periodisme. I, casualitat o no, avui feia l'efecte que amb aquest anunci l'únic que pretenien era tapar les darreres xifres de l'atur. La prioritat del Govern, fins ara, ha estat la consulta.

Entre d'altres acords fonamentals per al futur del país hi ha també el projecte de llei de fundacions -encara no se n'ha aprovat cap al Parlament-, el reglament del fons per al Foment del Turisme, un acord sobre TV3 al País Valencià que de moment és fum i declarar bé cultural d'interès nacional la sinagoga de Besalú, entre d'altres. A més de repartir creus de Sant Jordi a dojo: després de Fèlix Millet i Enric Marco encara no han escarmentat.

Un segon exemple: el portaveu de Seguretat Viària de CiU, Jordi Jané, defensarà per la seva banda una proposició no de llei al Congrés perquè la Direcció General de Trànsit informi als conductors de la conveniència de l'ús de pneumàtics d'hivern quan les condicions climatològiques així ho requereixin.

"El parlamentari de CiU -transcric literalment la nota de premsa- vol així que s'equipari la informació que s'ofereix sobre l'ús d'aquest tipus de pneumàtics a la que es fa de les cadenes i, d'aquesta manera, fomentar la seva utilització". Deu haver-hi el lobby dels fabricants de pneumàtics al darrere, com el dia que el Sánchez Llibre va colar que els concessionaris poguessin retornar els vehicles no venuts als fabricants. Al final l'hi van tombar, clar.

Finalment, la Diputació de Barcelona ha lliurat aquest dimarts 15 bicicletes elèctriques per a policies i tècnics locals "per tal que puguin impulsar tasques de vigilància ambiental i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic".

Els 15 municipis beneficiats han estat Berga, Calella, Cardedeu, Castellnou de Bages, Cornellà de Llobregat, Malgrat de Mar, Mataró, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Pineda de Mar, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Tiana, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

Sense menystenir, per descomptat, els efectes del canvi climàtic, a la Diputació de Barcelona no tenen res millor a fer? Com li va dir el Bill Clinton a George Bush el 1992: "és l'economia, estúpid". Bush pare, per cert, va acabar perdent les eleccions. N'hi ha que encara no ho saben.

 

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web: http://www.xavierrius.cat/

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies 

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 04/05/2013 - 21:30

Hacen collonades, sí, pero ¿por qué? Porque enfrentarse a la crisis económica que provoca tanto paro y miseria obligaría a potenciar lo que nos une en lugar de lo que nos divide. El separatismo y sus apesebrados saldrían perdiendo. Así seguirán hasta que comprendan, como C´s, que MEJOR UNIDOS.

#4 María Jesús, Barcelona, 02/05/2013 - 18:31

El "procés" es una collonada. Claro que, si se vive del "procés" hay que tomárselo un poquito más en serio.

#3 FERRAN, BARCELONA, 02/05/2013 - 17:46

De vegades, sembla que els nostres polítics visquin en un oasi, i que només facin política per fer bonic, de cara a la galeria. I, per tant, que no tinguin un projecte a llarg termini. I això és molt greu.

#2 -emilio, a, 01/05/2013 - 18:50

segun LV son ya 184 bicicletas que regala la Diputacion con esta ultimas 15- Si las del Bicing cuestan 500 euros la unidad, estas 1000 euros o mas. Y encima se ponen cursis y dicen que son para salvar al mundo de la contaminacion. Pues a pie se contamina menos.

#2.1 lector, pineda de mar, 02/05/2013 - 10:02

quanta demagògia i falta d'informació en tan poc espai. ¿saps la diferència entre una bicicleta elèctrica i una que no ho és? ¿saps que el canvi és d'un vehicle de motor contaminant a un que no ho és? ¿saps que val una bicicleta elèctrica a una botiga? Perquè no t'informes abans d'opinar.

#2.2 pepe, andorra, 02/05/2013 - 12:25

Sabes cuanto se gasta en fabricar una bicicleta eléctrica? sabes q para recargar una bicicleta eléctrica se necesita electricidad y esta se produce en su mayoría en centrales térmicas? Dilo todo y no te quedes a medias. Y ya me gustaría ver lo q han pagado y a quien y como ha la adjudicación.

#2.3 -emilio, a, 02/05/2013 - 12:44

Bueno, bueno... Cuando implantaron el Bicing, 18 millones de euros de coste anual, se decia alegremente q el trafico casi desaparecería porque la gente cambiaría el coche por la bicicleta. ¿Y qué mas? la realidad es q el Bicing es para recorridos cortos y para gente que antes iba a pie o en metro.

#1 Bernardo, Barcelona, 01/05/2013 - 00:48

¿Falta un trozo de artículo o me lo parece a mí?

#1.1 Xavier Rius, Dublin, 01/05/2013 - 14:53

Ja no. Gràcies.