La Punteta · 22 de Juny de 2014. 12:04h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Com es col·loca un preservatiu, conseller?

Un dels clàssics d'aquests dies és la roda de premsa del conseller d'Interior de torn demanant "prudència i responsabilitat" per la revetlla. Ramon Espadaler, en efecte, va comparèixer divendres passat acompanyat de la plana major del seu departament: el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich; el director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, Ramon Parés; el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern; i fins i tot el nou director general de la Policia, Albert Batlle. Si haguessin enxampat Jesse James no hagués sortit tanta gent.

Enguany el desplegament consistirà en 92 controls d'alcoholèmia, 700 bombers i 3.200 mossos. Si els haguessin mobilitzat tots de cop haguessin acabat amb Can Vies en un tres i no res. Ara Xavier Trias no estaria desfullant la margarida com un enamorat ni els contribuents pagant la reconstrucció de tan emblemàtic edifici arquitectònic.

Però el que més em rebenta per aquests dades, a més dels petards, són els consells que ens donen les Administracions com si els ciutadans fóssim imbècils tot i que, de vegades, n'hi ha un munt. Sobretot a twitter.

Entre les recomanacions per a l'ocasió n'hi ha de tant evidents com que "no us guardeu petards a la butxaca", "enceneu sempre la metxa per l’extrem", "no subjecteu els petards amb les mans" -se sobrentén que amb les dents tampoc-, "no llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses", "vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables", "no encengueu cap petard dins les cases" o "no llanceu mai petards contra ningú".

La manera en què, per Sant Joan, la Generalitat vetlla per nosaltres és superior a la de la resta de l'any, més exposats a retallades de tota mena. Tot i que, malgrat les precaucions, cada any tenim un munt d'incidents. Sort en tenim en aquest cas del famós 112. Dissabte, per una falsa alarma, vaig trucar al servei d'emergències i, abans d'atendre'm, em van advertir primer que la conversa seria gravada. Després una veu automàtica es va presentar en català, castellà, anglès, francès i alemany. Si hagués estat un homicidi, ja seria mort.

Però la minuciositat de les recomanacions per Sant Joan només és superada per les de Setmana Santa quan la Generalitat aconsella, en cas d'assistir a algun acte de masses -entenc que deu ser una processó, no un partit de futbol- portar els nens "a coll o de la mà" o dur "roba còmoda".

Abans del preceptiu viatge en cotxe, cal revisar el vehicle "sobretot els frens" per no estavellar-se o "respectar la distància de seguretat" a més d'altres habituals com evitar la "ingestió d'alochol", "manipular el telèfon durant la conducció" o "mantenir la distància excessiva".

A l'inici de la temporada de bany, la Generalitat dóna fins i tot consells sobre com ho has de fer: "No sobrevaloreu les vostres aptituds com a nedadors", "no us banyeu si us trobeu malament", "no entreu a l’aigua bruscament", "eviteu estar-vos massa estona a l’aigua i submergir-vos durant gaire temps". En trobo a faltar algun de l'estil "fugiu si ensopegueu amb un tauró".

Trobo a faltar també instruccions precises sobre com col·locar un preservatiu en el corresponent òrgan masculí erèctil ara que ha vingut l'estiu i el nostre jovent va carregat d'hormones després d'un dur curs escolar. Encara que Interior depengui d'un partit en teoria de missa com Unió. Potser sí que ens hem passat amb allò de Papa Estat.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Kropotkin, Vic, 23/06/2014 - 09:06

Vaya, como siempre borrando todos mis comentarios sobre vuestros trolls. Os da verguenza reconocer que todos los trolls sois vosotros? Jua, jua, jua,... Que farsa....

#7 Kropotkin, Vic, 23/06/2014 - 08:38

Y como se coloca un troll en e-noticies? Entra dentro del presupuesto general o hay presupuesto especifico para trolls? No es una critica, cimple curiosidad.

#7.1 hipolleig, Can Fanga, 23/06/2014 - 11:13

pues el q organiza el chiringuito no lo hace directamente, cuando ve un comentarista incomodo, llama a los trolls por telefono y ellos se encargan, en enoticies, solo dan el aviso.

#5 pep, manresa, 22/06/2014 - 20:48

la culpa dels accidents amb els petards és clarament de la malvada Espanya

quan siguem independents no hi haurà cap accident mai

visca CUP, CIU, ICV, ERC

#5.1 Aleix, Bcn, 23/06/2014 - 08:12

N'hi continuarà havent perquè posarem les traques dins del 3er ull dels Colono's.

#4 lopez, bcn, 22/06/2014 - 20:04

En Cataluña todo es de estar por casa

#1 Francesc777, Barcelona, 22/06/2014 - 13:21

Ja son ganes de buscar tres pels al gat, tot sigui per criticar el Govern. Doncs a mi aquestes recomanacions i avisos em semblen necessaris. HI ha molts imprudents amb poc sentit comú inclosos nens i adolescents.

#1.1 Bruce, Calaf, 22/06/2014 - 23:32

Precisament els imprudents amb poc seny com els adolescents i els nens són els que no fan cas, de fet ni se n'assabenten, dels consells del Papa estat.