Publicitat
La Punteta · 18 de Maig de 2015. 13:39h.

ÒSCAR IBARRA

Òscar Ibarra

Com guanyar el partit Espanya vs. Catalunya sense ser de cap dels dos equips

“Aquell qui obté una victòria sobre un altre home és fort, però qui obté una victòria sobre si mateix és poderós”. Lao Tsé

Escric aquestes paraules per si algú te interès en saber perquè se m’ha atacat de la manera que ho han fet els mitjans de comunicació pels twitts de la Marina, hores d’ara encara cap periodista ha volgut saber el perquè de tot plegat. Demano perdó de veritat als nostres responsables i dirigents polítics, si han tingut coneixement pels mitjans de comunicació i de manera esbiaixada. Des del 15-M la foto de Malcom X d’estar previnguts davant els mitjans de comunicació perquè ens faran estimar a qui oprimeix i odiar a qui està oprimit, ha circulat pas poques vegades per les xarxes socials, i el to en les meves publicacions era més aviat de catxondeo, davant un periodisme que ens ha demostrat una vegada més que el Poder es sustenta pel feixisme. Un Poder clientelar estructurant els interessos de l’oligarquia extractiva, utilitzant els mitjans de comunicació en quan dos subjectes subalterns han volgut trencar amb el discurs imperant. Per guanyar crec que s’han d’analitzar els següents punts:

A. Amb polítics que segueixen fent banalització de la casuística com a virtut no anem enlloc. Solament serveixen per dir-nos jo sóc molt més guapo i intel·ligent que tu. Amb ser català no hi ha prou avui en dia, ja ni et dic amb ser catalanes i espanyoles a la vegada, com el que és espanyol pel fet de ser espanyol i res més en allò que diuen Catalunya. De bojos!!

B. Una república moderna, en una societat contemporània i del coneixement com la que tenim avui en dia, ha d’estar basada en els DDHH pas en fets nacionals històrics. Afecta al conjunt de la societat la història després d’Auschwitz amb els seus naufragis al mediterrani d’aquests temps, i més avui en dia amb el nou Stalingrad que hi ha a Ucraïna.

C. La identitat és pròpia de l’individu, i l’Estat ha de garantir les eines per aconseguir que el mateix individu en situació de vulnerabilitat pugui aconseguir la seva independència, autonomia i llur capacitat per dirigir el seu destí. En cap cas la identitat és producte de valors transmesos de generació en generació, sigui quin sigui el seu origen.

D. La cultura no ha de ser una eina de diferenciació per molt que les llengües bé ho siguin, sinó elements a convergir en el diàleg, en l’entesa, i en el respecte. La cultura són tots aquells elements transmesos per educació que configuren a l’ésser humà la seva capacitat de comunicació social.

E. Lo simbòlic i tradicional que ens ha arribat fins avui com a herència, en la conformació d’una societat avançada i moderna ha d’estar per força lligat a la cultura de la Pau, és a dir, mai podem confrontar, ni presentar arguments antagònics en una situació d’inferioritat com la que patim sinó superables, en convivència amb la diversitat a respectar.

F. La República és indivisible, la llei és per a tots igual, ella pot contemplar i matisar però és per a tots per igual. Catalunya, Espanya, Euskadi són constructes buits, i la llei matisa però en cap cas poden ser els drets d’uns pocs contra el benefici de molts, la llei és per tothom perquè emanen de la declaració de la Carta dels DDHH.

G. Tota mobilització de caire identitari ha de ser ignorada, solament són pròpies les mobilitzacions que reclamin el benestar de l’individu. Els drets són de l’individu i no de la formulació nació, l’individu és una cosa molt diferent de la nació.

H. Reconèixer que l’estocada a la transició després del franquisme amb el 23-F, es va cometre l’error de no cridar a la mobilització en direcció a totes les casernes militars d’arreu de l’Estat. Varen ser 3 en no ajupir-se que ens deixaren en ridícul a tots.

I. El 9-N és un cop d’Estat en una situació on del suposat Estat que és vol independitzar té bases americanes en el seu territori, de res serveix independitzar-me si seguiré en mans de l’imperi quan tenim al Paní de Roses un radar OTAN. El 9-N solament ha servit per reforçar la figura del Rei, en cap cas ha sigut un acte d’aconseguir res positiu.

J. El dret a decidir és el dret de l’individu a ser propietari del seu destí, a la seva rebel·lia, en cap cas un sentiment compartit, els sentiments son personals i intransferibles. El nexe no ha de ser català, no és el mateix un català que guanya una pensió de 550€ pas un que guanya 2.560€ amb diners a Andorra i Suïssa. Els sentiments a final de mes són molt contradictoris entre les diferències en les quanties a percebre. 

K. El dret d’autodeterminació relacionat a la revolució francesa o la revolució russa, són els drets humans pas la necessitat ètnica del que son els catalans, així va acabar Iugoslàvia, com patètica va ser la divisió de Txecoslovàquia. Situacions ara mateix on pas és va aplicar el màxim conveni pel màxim nombre de gent i provoca situacions de descompensació geogràfica, com tot l’èxode massiu que hi ha a Kosovo, per no parlar del sistema de contractació que ara mateix hi ha a Perpignà on contracten una empresa de la construcció amb seu fiscal a Espanya amb sous espanyols, i pas francesos, Com se sent l’obrer de Perpignà quan li carden la feina?!

L. El dret de determinació dels pobles conté la paraula pobles, i no és el mateix el poble de Barcelona que el de Figueres, com tampoc és el mateix una persona que viu al barri de Pedralbes que un de Nou_Barris. Per tant el dret a decidir ha de ser el dret a reconèixer el caràcter divers de les persones, pas el dret a uniformar la diversitat de la societat, i més la societat postmur de Berlín.

M. Una escola pública ha de garantir que tots els nens aprenguin llurs llengües, i en cap cas aquest aprenentatge s’ha de convertir en un fet ideològic de preferència d’unes sobre les altres, sinó de compensació de mancances, no és el mateix un nen que a casa seva li parlen català, que un nen que a casa seva li parlen castellà, com un nen que a casa seva parlen xinès per tant compensar les mancances, vol dir que l’aprenentatge ha d’anar lligat a la necessitat de que s'acumulin coneixements. Si això significa que els mestres han de canviar el lema de la manifestació d’una escola en català, sinó per més mestres a les escoles i reduir el ràtio d’alumnes endavant.

N. La independència d’un poble solament s’aconsegueix fent de lo bàsic i essencial per la subsistència bandera de lluita en un procés de consecució d’una majoria social, que vagi més enllà de les fronteres polítiques que pugui defensar el Poder. És a dir, el Poder cedeix en el moment que la reclamació d’independència va més enllà de l’aparell que li permet governar, per tan solament s’aconsegueix la independència, si la resta de poblacions comparteixen la mateixa reivindicació.

Per parlar d’independència s’ha de fer fora del marc Maastrich i totes les seves implicacions, qui són els responsables d’haver-nos dut a la situació on estem? què han fet tots ells en comprovar la impossibilitat de seguir caminant, una vegada el camí s’ha acabat? per què som titllats de feixistes i espanyolistes els que volem discrepar del discurs imperant? Per què uns mitjans de comunicació han seleccionat allò i no tot el conjunt dels arguments en el perfil de Facebook? Per què em volen avergonyir de presentar-me davant l’opinió publica amb els meus monstres, Napoléon Bonaparte, quan en memòria als meus pares em pagaven un lycée privat, fent esforços i treballant com burros en una societat que mai els va deixar integrar-se, per evitar-me el patiment en la precarietat en la que ells van créixer? Qui son aquesta gent tan ufana i tan superba que em titllen de xenòfob? No seran pas ells els xenòfobs que volen avergonyir-me de qui, que i com sóc, i som tots nosaltres?. Com va dir Pablo Iglesias A LAS COSAS POR SU NOMBRE.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 BEJOTA, bcn, 21/05/2015 - 17:21

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#4.1 BEJOTA, BCN, 21/05/2015 - 18:45

"Donges advierte a Mas de que su plan secesionista es "irresponsable" y que dejaría a Cataluña fuera de la UE y del euro.
El economista, ex asesor de Merkel, insiste en que a Cataluña "no le interesa separarse de España".

#3 Ramon, Perpinyà, 21/05/2015 - 14:54

D'on ha sortit aquest il·luminat?

#2 BEJOTA, BCN, 19/05/2015 - 17:41

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

#1 kimet, bcn, 19/05/2015 - 12:29

Aquest tiu es el "anticristo" de ICV... sembla que ha entrat en el partit per ensorrarlo definitivament, el que no acabo d'entendre es com encara no l'expulsen... sospitos.