Publicitat
La Punteta · 16 d'Abril de 2015. 11:23h.

RAMON MUNNÉ

Comparant els fulls de ruta

Consideració prèvia: en pocs anys hem passat de no tenir cap full de ruta cap a la independència a tenir-ne tants com partits o entitats sobiranistes. Si cadascú té el "seu" full de ruta, vol dir que Catalunya continua sense tenir full de ruta cap a la independència.
He fet una comparativa dels següent fulls de ruta: ANC, preacord (CDC,RCat,ERC,ANC,AMI,OC), Solidaritat (SI), CATN (informe 10, marc de no col·laboració) i les CUP. És un exercici que recomano per saber de què es parla i per evitar discussions innecessàries.

Resumiré aquí les principals conclusions de la comparació:

1- La candidatura única o unitària (estrictament parlant) no s'entreveu com un tema imprescindible en les properes eleccions del 27S. Hi ha fórmules mixtes vàlides

2- Mentre que l'ANC i el preacord proposen fer una DUI després de fer una Constitució Catalana, el CATN, SI i CUP proposen el contrari, fer primer la DUI i després elaborar la nova Constitució

3- A més, el preacord i en gran mesura l'ANC, lliguen el referèndum per la nova Constitució a la proclamació de la independència, mentre que els altres separen clarament una cosa de l'altra

4- El CATN recomana fer dues eleccions: unes de plebiscitàries que donin lloc a la proclamació de la independència (DUI) i unes de constituents (amb un Parlament nou escollit per aquesta feina) que donin lloc a l'elaboració de la nova Constitució (cosa que facilitaria l'eterna discussió entre l'eix nacional i l'eix social)

Com a conclusió, en primer lloc constato que en tres dels aspectes bàsics que remarco el preacord és diferent del que proposa el CATN. És a dir, que els partits al govern han creat el CATN, li han encarregat els informes i no els han fet cap cas, sembla com si ni se'ls haguessin llegit. Qui no accepta el que diu el CATN? I per què?

Per tant, i goso parlar en nom del país, demano que es posin d'acord i que Catalunya tinguem UN SOL FULL DE RUTA, i que el complim! Gràcies!

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Luis Rey , Bilbao , 17/04/2015 - 12:56

Mira. El full de ruta de los full de ruta.

#1 BEJOTA, BCN, 16/04/2015 - 14:54

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat
Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .
N.B. QUIN FULL DE RUTA '