La Punteta · 27 d'Abril de 2016. 14:10h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Complex de superioritat

El fet que Espanya es precipiti cap a unes noves eleccions generals ha revifat el procés. En certa manera ha esperonat el complex de superioritat del sobiranisme que ja vaig denunciar fa mesos. Perdonin que em repeteixi perquè ja vaig publicar un article similar el setembre de l'any passat. Però és que els símptomes s’han agreujat des d’aleshores.

El més franc ha estat, com sempre, Joan Tardà que en una entrevista a Rac1 aquest dimecres ha reconegut que “el sainet de Madrid reforça l'autoestima dels catalans”. “Nosaltres sí que hem estat capaços de posar-nos d'acord amb dificultats. Ni tan sols són capaços de posar-se d'acord en els mínims”, ha afegit.

El mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també s’ha afanyat a destacar “el fracàs sonor de la política espanyola per gestionar complexitats” durant durant la seva visita a Santa Coloma de Gramenet. No sé si per donar peixet a Núria Parlón en la seva pugna interna amb Miquel Iceta.

Mentre que la portaveu del Govern, Neus Munté, també va ficar llenya al foc en la seva roda de premsa habitual dels dimarts. En aquest cas va destacar el “fracàs estrepitós de la política espanyola”. No era qüestió de desaprofitar una oportunitat com aquesta.

Però potser recordar que, a Catalunya, vam fer elecciones el 27 de setembre i no vam tenir president fins el 10 de gener!. I encara de rebot. Es va haver de convocar a corre-cuita el ple del Parlament perquè expirava el termini després de mesos d’estira-i-arronsa.

A més, el mateix Artur Mas va reconèixer que a Puigdemont el va posar ell. El 8 de febrer, en la seva entrevista a Rac1, va explicar que “li vaig dir: 'Val la pena que vinguis a Barcelona un dissabte al migdia perquè tinguem una conversa a fons? O no val la pena que baixis?'. La resposta va ser, després d'uns segons, que baixava."

Sense oblidar que aquí hem posat de president de la Generalitat -legítimament perquè l’escullen els diputats, no els votants- al que anava tercer per Girona. I aquest, de retruc, va posar d’alcalde de Girona el que anava 19è a la llista. Encara que després l’operació no va sortir bé.

Ara, això sí, som superdemòcrates, això d’Espanya és una democràcia de “baixa qualitat”, una república bananera, una dictadura africana o asiàtica. Homs, en la seva entrevista de dimarts a Catalunya Ràdio, fa servir l'expressió ”aquesta gent” per referir-se als espanyols. L’exconseller està de tournée pels mitjans públics -mitja hora després repetia a TV3- ateses les negres perspectives electorals del seu partit en cas d’avançament.

En fi, sort que PP i PSOE no s’han posat d’acord i anem a eleccions generals anticipades -d’elecciones anticipades, per cert, també en sabem també un niu- perquè el més normal és que s’haguessin posat d’acord amb un govern de gran coalició, que és el que passa a Europa. Llavors sí que hauríem begut oli. El primer que haurien fet seria pujar al 5% el mínim per tenir presència al Congrés o endurir els requisits per tenir grup parlamentari.

Però encara riurem si, després de tot, Rajoy no només torna a guanyar sinó que fins i tot pot formar govern. Alguns han trigat tres mesos en reunir-se amb l'excusa que era cosa del passat. Creuem els dits. Malament rai si perquè el procés vagi bé els altres han d’anar malament.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 BEJOTA, BCN, 28/04/2016 - 18:40

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

#14 La hora de los egoistas, Bcn, 28/04/2016 - 15:55

Claro! En Cataluña solo han necesitado tres elecciones Autonómicas en CINCO años (2010,2012 y 2015) para llegar a este desgobierno actual con los dos principales partidos juntos para no conseguir ni siquiera la mayoría por escaños. ¿No sé de que presumen? Directos a Quebec II.

#13 Carlos Gomez, Bcn, 28/04/2016 - 15:43

Mentre tota aquesta astracanada segueixi sent un lucros modus vivendi per aquesta banda i tot el seu entorn sangoneril ho allargaran tant com sigui posible.
El mes que probable canvi d´amo a la GenCat amb les consiguents revenges politiques i el demolidor efecte resaca els te mes acollonits que e

#12 Carlos Gomez, Bcn, 28/04/2016 - 15:41

Vidal-Folch ho va dir d´una manera mes periodistica i planera: Catalunya necesita trens plens de psiquiatres,
I jo hi afagiria molt haloperidol.

#11 Carlos Gomez, Bcn, 28/04/2016 - 13:37

Per paradoxal que sembli, la situacio actual es la millor posible pels no independentistes
Nomes amb un 47% del vots la incosistencia de l´artefacte que han creat , sobrefarcit de merda i corrupcio, els esta duent cap al precipici sense mes ajuda que ells mateixos.

HO VAIG ESCRIURE AQUI EL 23-10