La Punteta · 2 d'Octubre de 2012. 22:26h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Compte amb l'Islam

Portada de El Jueves

No he estat mai un fan d'El Jueves. Ni tan sols quan era jove. Preferia Interviú -o fins i tot el Lib- que almenys les fotos eren en color. Vostès ja m'entenen. Sempre m'ha semblat una revista de mal gust. I tampoc no li he trobat mai la gràcia. Ni quan es ficava amb el Rei. Però, parafrasejant aquella famosa frase atribuïda erròniament a Voltaire: "defensaré fins a la mort el seu dret" a publicar les portades que vulguin.

Ara una dotzena d'entitats musulmanes de Barcelona l'han portada als jutjats pels presumptes delictes de calúmnies, injúries i ofensa dels sentiments religiosos. S'han atrevit a fer, doncs, una cosa que no ha gosat fer ni la Casa Reial quan es ficaven amb el monarca, el príncep o la Letizia.

La iniciativa judicial arriba, a més, després d'una manifestació a Barcelona, amb un pancarta el lema de la qual que posava els pèls de punta: "¡Queremos al Profeta Muhamad más que nuestras vidas, padres e hijos". I anava signada no pas per una simple entitat sinó per tota "La Comunidad Musulmana de Barcelona".

El promotor d'ambdues iniciatives -que no sé si és amic d'Àngel Colom, per cert- és el portaveu de l'associació pakistanesa Minhaj Ul Quran-Centre Islàmic Camí de la Pau, Mohammad Iqbal. Jo el vaig conèixer el dia del conflicte amb l'alcalde de Badalona, que els va prohibir el res al carrer. Es va queixar que "si Albiol tingués cor ens hagués cedit l'espai gratis" i me'l van presentar com un dels musulmans més integrats al país perquè parlava un català molt superior, no cal dir-ho, als meus inexistents coneixements d'urdú.

Ho dic amb tot el respecte, però jo que gràcies a Déu sóc agnòstic no em faria mai musulmà: has de resar cinc vegades al dia, fer un mes de dejuni i viatjar com a mínim un cop a la Meca. I a més em perdria el fuet o el vi del Priorat, entre d'altres temptacions. L'avantatge és que pots tenir una altra dona, però no crec que la meva em deixés.

Però, per descomptat, que cadascú a casa seva seva faci el que vulgui. Però aquesta és la qüestió: a casa seva. Malament rai si ara que hem esbandit el catolicisme de la vida pública, l'Islam ens dirà què es pot publicar i què no. Per això tot el suport a El Jueves.

Sense oblidar que, en general, la imatge que ens arriba de l'Islam no és bona: Ikea ha esborrat amb photoshop les dones del seu catàleg a Aràbia Saudita, al nord de Mali els islamistes detenen les dones que van sense vel pel carrer, a Nigèria darrerament empaiten cristians i al Pakistan tot un ministre de ferrocarrils és capaç d'oferir 100.000 dòlars per matar algú, encara que sigui el productor d'un bunyol cinematogràfic, sense que ningú li hagi demanat la dimissió. Potser tot plegat és culpa de la premsa, però per deformació professional em costa de matar el missatger.

M'estalvio, d'altra banda, de recordar els problemes que van tenir algunes esportistes de països àrabs per participar en els Jocs de Londres, fins i tot amb vel, o l'evolució preocupant de la Primavera Àrab perquè n'hi hauria per un llibre més que per un article.

I si evito també recordar de l'assassí de Tolosa, Mohamed Merah, que va matar en nom de l'Islam és perquè a Noruega també tenen sonats. Però, Mohamed Merah, per cert, era francès. La prova fefaent del fiasco de les polítiques d'integració a França.

Que no ens passi el mateix. Anem amb compte, potser hem estat massa políticament correctes amb l'Islam. A molts països islàmics no hi ha, ni de bon tros, la tolerància religiosa que hi ha aquí. La pregunta és, doncs: l'Islam és compatible amb els valors occidentals?.

 

 

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#13 serracurta, barcelona, 07/10/2012 - 20:53

Estoy de acuerdo con Mohamed. Pero yo soy muy inculto y además católico, apostolico y romano, y única religión verdadera. Y digo que en cada cristinano hay un templario dispuesto a matar a diez moros antes de morir por la fe.
El islam tiene que ser destruido porque son infieles.

#12 juanqui, Sabadell, 07/10/2012 - 16:18

Ser PERSONA en definitiva se profese la fe que se desee. Lo inadmisible es que el señor articulista meta una fe y cultura milenaria en un saco y se lie a estacazos sin enmendarse a dios,ala,yabhe,Jehová o al mahatma gandi. Asi nos va en este mundo de "tolerantes" a sueldo de Moscú

#12.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 07/10/2012 - 19:01

No hombre no, como todo buen demagogo sabe, en cada musulmán hay un terrorista dispuesto a destruir Occidente, lo que pasa es que debemos ser bastante inutiles porque siendo mil millones y estando occidente como está que no logremos destruirlo tiene tela...

#11 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 07/10/2012 - 10:07

Por desgracia en este limitado espacio no es posible elaborar mas asi que pongo una sola sura de las muchas que existen, que dan respuesta a su ignorancia: "La verdad viene de vuestro Sustentador:
así pues, quien quiera, que crea, y quien quiera, que la rechace (18:29)"

#10 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/10/2012 - 10:33

Estimado Javier que tu o en el lugar donde tu vives no esteis acostumbrados a asumir y tolerar la diversidad no quiere decir que sea imposible la convivencia, te invito a que te culturices un poco y viajes a Ceuta, visita un cuartel de Regulares y deja de vivir con clichés mentales del medievo.

#10.1 Núria, Vallès, 06/10/2012 - 13:31

Si es vostè un musulmà convençut que se sotmet a la doctrina de la submissió (=islam), no sé com pot fer referència al "medievo". Si es vostè un musulmà avançat que qüestiona la doctrina, aleshores potser no hauria de ser musulmà. Però, esclar, l'apostasia es castiga amb la mort.

#10.2 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/10/2012 - 14:51

A ustedes como a los salafistas les pasa que como no tienen mas razon que el odio y la ignorancia creen que la unica forma de ser musulman es ser un taliban, les sugiero lo mismo, culturicense, dejen a un lado su odio e ignorancia y aprendan lo que es el Islam.

#10.3 Núria, Vallès, 07/10/2012 - 09:19

No em fugi d'estudi, Sr. Abdullah. Noto que no ha negat res del que dic al meu comentari: no és veritat que l'apostasia no és factible dins l'islam? No és veritat que l'Alcorà indica clarament que l'aspiració final és l'Umma, o nacio islàmica, planetària, caigui qui caigui?

#10.4 Núria, Vallès, 07/10/2012 - 09:21

(2) Continuo: No és veritat que l'islam considera la dona com a intrínsicament inferior a l'home i que, en el millor dels casos, se l'ha de tractar com a una menor sota la permanent protecció d'un mascle de la família? Em penso que la resposta es SÍ en tots els casos. M'equivoco?

#10.5 juanqui, Sabadell, 07/10/2012 - 15:57

Precisamente las personas que se manifestaron y acudieron a la justicia aqui referidas lo hicieron en paz. Símbolo de integración.

#10.6 juanqui, Sabadell, 07/10/2012 - 17:12

Nuria, no te falta razones en que hay un islam machista y primitivo,pero hay su mayoría de pacíficos,lo mismo que si te dicen que los cristianos tienen dos mujeres por que los Amis del estado de Utha las tienen...menos ignorancia y mas tolerancia. En el Coran esta legalizado el divorcio

#9 juanqui, Sabadell, 06/10/2012 - 08:00

Santo Tomas de Aquino toma conocimiento de Avicena y Averroes. Ya se que hay que leer un poquito para dejar de ser un asno xenófobo. El dia que salio este articulo unos miles de cristianos se manifestaban en Nueva York por un Cristo metido en orina. Javier,lo de siempre: Wikipedia cristianismo.

#9.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/10/2012 - 10:29

Como musulman solo un comentario a lo indicado por usted: GRACIAS

#9.2 Núria, Vallès, 06/10/2012 - 13:30

La diferència l'ha posat de relleu vostè mateix: els cristians ES MANIFESTAVEN. Els musulmans d'arreu del món, arran de qualsevol caricatura, MATEN I ASSASSINEN.

#9.3 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/10/2012 - 14:53

... y los ateos insultan y difaman.