La Punteta · 29 d'Agost de 2014. 18:10h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Contra el bon rotllo

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va prometre durant la campanya electoral del 2011 que permetria la circulació de motos pel carril bus, però quan va guanyar les eleccions es va fer enrere.

En un xat de La Vanguardia el juliol del 2013, ho va justificar perquè “tots els informes tècnics ho desaconsellen" tot i que va admetre que "procurem no sancionar-les". "Som tolerants amb les motos amb el carril bus”, va afegir.

En fi, un embolic. En la seva línia. Jo, quan veig un carril bus, no sé mai si ficar-m'hi o no. Perquè les lleis han de ser o blanc o negre. La tolerància, un dels valors tradicionals d’Occident, en el fons és un error. És aquella dita catalana: “Si li'n doneu el dit, se n'agarra el braç”.

És el que ha passat amb els ‘top manta’, que va haver-hi tolerància. Qui no ha comprat mai unes ulleres de sol o un article de marroquineria -falsificat, per descomptat- amb l’excusa que d’alguna cosa han de menjar?. O que és millor això que robar.

El 2010, els ajuntaments del Vendrell i de Calafell -governats llavors pel PSC- van arribar a delimitar zones per a la venda dels ‘top manta’ després que el conseller d’Interior, Joan Saura, beneís la mesura. Saura va arribar a afirmar que era una bona iniciativa “per evitar conflictes”. Els comerciants treien foc pels queixals.

Ara, el fenomen s’ha sortit de mare: ja no només és impossible d’eradicar sinó que s’ha tornat violent com ho demostren els dos incidents a Barcelona en 24 hores. Un d’ells, per cert, en ple Passeig de Gràcia. Tot plegat davant la impotència de les autoritats i la desesperació dels botiguers que sí que paguen impostos i ho veuen, legítimament, una descompetència deslleial.

Com les bandes llatines, també vam ser tolerants amb les bandes llatines. Amb el tripartit, l’esquerra progre d’aquest país va tenir la brillant idea de declarar-les “associació cultural”. La mesura devia cantar tant que ho van fer l’agost del 2006. A veure si hi havia menys rebombori.
 
Fins i tot el llavors tinent d’alcalde, Jordi Portabella, sospito que en categoria d’alcalde en funcions, va elogiar la “valentia” dels Latin Kings per canalitzar a través de d'associacionisme "una certa disconformitat amb la societat".

L’últim recompte dels Mossos és que, a Catalunya, hi ha 900 Lating Kings, 700 Ñetas, 250 Black Panthers, 200 Trinitarios, 200 Mara Salvatatrucha, etc. Els Mossos -gràcies, de nou- s’han hagut d’esforçar de valent no només pel control que exerceixen sobre els seus membres -han apallissat algun membre que pretenia deixar l’organització- sinó perquè han diversificat el negoci amb el tràfic de drogues, entre d’altres activitats delictives.

I, finalment, el cas dels llauners. En teoria, inofensius. Però el problema no és que amaguin les llaunes en clavegueres i indrets que difícilment passarien una inspecció de sanitat, sinó que han començat a endinsar-se en d'altres activitats professionals. A mitjan agost en van enxampar uns del Barri Gòtic que es dedicaven a la venda de drogues.

En l’operació policial els van trobar 300 paperines de cocaïna, cent pastilles d’èxtasi i cent dosis de marihuana. Tots, d'altra banda, eren pakistanesos -no sé si del sector Collboni-, però no es pot dir la nacionalitat dels detinguts perquè llavors t'acusen de racista com em va passar amb un conseller de districte d'ERC.

Els tres fenòmens descrits, per cert, estan vinculats d'una manera o l'altra a la immigració. Ara voldria preguntar als nostres governants -també a Àngel Colom, no voldria pas deixar-me’l en aquest cas-: tot això com ho arreglem?.

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#7 Kropotkin, Vic, 30/08/2014 - 17:54

Por cierto, que el alcalde de Barcelona aparecia en su ultima entrevista en TV muy congestionado y con la cara enrojecida. Le pasa algo? O lo habian pillado en un mal momento? Espero que se recupere...

#7.1 Laura, Vila de Gràcia, 30/08/2014 - 18:49

Quin individu vil i sectari, en K. Amb homes com ell, que ho veu tot o blanc o negre, sense matisos ni termes mitjos es fan les guerres.

#7.2 pepe, andorra, 31/08/2014 - 11:30

laurita, a lo q tu dices, se le llama sacar las cosas de quicio, tener sentido del humor y reirse de politicos como ese no es blanco o negro ni ser culpable de las guerras o de todo lo malo del mundo como dices tu, es solo sentido del humor, algo q creo q a ti, laurita, te falta y mucho.

#7.3 Saray, en l'H Podemos, 31/08/2014 - 14:07

Pepe, ¿Sentido del humor Koprotkin?: "catalanista demonio, jua, jua, jua". Caca, pedo, culo. Pobres padres, porque ya debe estar crecidito el chaval... Y lo de ahora cruza la linea roja de lo personal. Un individuo amoral para quien todo vale en su guerra nacionalista contra nacionalista. Puaj.

#6 Quico, Figueres, 29/08/2014 - 22:46

Un nou país per a tothom.

Ja m'enteneu..

#5 Joan, bcn, 29/08/2014 - 21:56

El bonrotllisme català és una plaga que s'estén en tots els àmbits del país. De fet, és una demostració, a més de l'estupidesa extrema que caracteritza el país, de l'acomplexament patètic provincià català, sempre àvid per fer-se el simpàtic davant dels de fora.

#5.1 Antonio, Algeciras, 30/08/2014 - 09:42

Pues os haréis los simpáticos con los pakis, los moracos y los subsahas, porque con el resto de España... no se puede ser más racista, faltón, quejica y borde que los catalanistas.

#5.2 Gerard, bcn, 30/08/2014 - 13:22

Sí, Antonio sí. Per a tu ser borde és no ser submís, bons esclaus com ho havíem estat els catalans fins ara. Per això ara no te'n saps avenir i no ho suportes. Se't veu el llautó de petit dictador espanyolot. És la vostra mentalitat feixista, no hi podeu fer més.

#5.3 pepe, andorra, 31/08/2014 - 11:32

ya esta gerardito banalizando el fascismo como buen facha catalanista, falseando la realidad y poniendose de victima y de esclavo, cuando es al reves, todos los españoles financiando la autonomia catalana q es esclava de sus vicios y corrupciones, esclava del 3%, esclava de su racismo. Facha tu.

#4 jaume, elvendrell, 29/08/2014 - 20:28

Com ho arreglem? Pues no ho farem pas. Ja s'ho trobaran els nostres fills. Típic de la nostra cultura. Ens calen cull.... i avui en dia no està de moda tenir-ne. Al Colom et al. algú, algun dia, us explicarà ben explicat tota la destrossa que heu causat.

#4.1 Marc, Sabadell, 30/08/2014 - 14:47

Com ho arreglem dius? Molt fàcil. Amb un estat propi i unes lleis més dures d'immigració, carnet per punts als immigrants, i repatriació immediata de tota la família en el cas de les bandes llatines i grups organitzats. Els latin kings no han entrat amb patera, els ha deixat entrar la guardia civil.

#3 Josep, Manresa, 29/08/2014 - 19:27

Es certs que si et fiques amb les minories ètniques es tracten sistemàticament de racista. A Anglaterra una xarxa de paquistanesos han abusat durant anys de més de 1500 nens i les autoritats, que ho savien, no van fer res "per no semblar racista"