La Punteta · 2 de Gener de 2011. 22:28h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Contra el bonisme en immigració

Una de les primeres coses que ha de fer el nou Govern d'Artur Mas és acabar amb el bonisme en immigració. Entre d'altres raons perquè Plataforma x Catalunya ja va assolir a les darreres eleccions 75.000 vots i va estar a punt d'entrar al Parlament.

Va anar d'un pèl que Catalunya no esdevingués un país homologable a altres europeus on la ultradreta té representació parlamentària: Noruega (23%), Dinamarca (13,8%), Holanda (12,2%) o Àustria (28,2%) o Gran Bretanya (5,2%), entre d'altres.

Si finalment no va entrar fou per l'alta participació -gairebé un 60%-, perquè el PP va restar-li vots en endurir el seu missatge en immigració i perquè va punxar a Barcelona.

També perquè, la mateixa nit electoral, el representant d'ICV, Jordi Guillot, una mica més i es posa a resar al plató de TV3. Baltasar ja es va encomanar a la Moreneta per combatre la sequera amb excel·lents resultats perquè, com se sap, es va posar a ploure.

Per això el primer que han fet diversos ajuntaments socialistes -com el de Salt o el de l'Hospitalet- després de la desfeta del 28-N és rebutjar el reagrupament familiar per als immigrants incívics. Les muncipals estan a tocar i molts alcaldes se la juguen.

Sona una mica carca, però el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir una de les coses més importants durant tota la campanya electoral. Va ser el passat 14 de novembre en un míting a Banyoles (Pla de l'Estany): "Un país sense natalitat té data de caducitat".

La prova és que dels quatre primers catalans del 2011 només un és autòcton: els altres tres són de pares magrebins. La primera catalana de l'any és la Jasmine Iouahidi. Cinquè fill, per cert, d'una família d'origen marroquí. Difícilment una família catalana, si no és de l'Opus, arriba a tenir cinc fills.

El primer nadó de Tarragona, Belkhirm, és també fill d'una família d'origen marroquí. El primer de Lleida és Kaasem i és el tercer fill d'una família d'origen algerià. L'únic nadó d'una família catalana és l'Ivan, de Santa Coloma de Farners.

La immigració ha fet una gran aportació a Catalunya -fins i tot ho reconeix el preàmbul de l'Estatut del 2005 tot i que després també va ser retallat- però el país ha rebut més d'un milió d'habitants en deu anys. Hem passat d'un 3% a més d'un 16%. Hi ha zones del país -com l'esmentat Salt o el Raval- que superen el 40% d'immigració.

Per això, entre els papers per a tothom de l'esquerra i la intenció del PP d'expulsar immigrants que s'hagin quedat sense feina segurament el nou Govern podria trobar un punt intermig. Drets, però també deures. I sobretot no amagar el cap sota l'ala amb la immigració.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Wasaman, Lleida, 05/01/2011 - 01:27

Mira Adam, malgrat us esforceu en repetir-ho, algu d'Izanajar NO es cap immigrant ( encara que alguns d'ells inclus s'hi considerin, per complexe de classe). Te el mateix dni i passaport que tu. Per mi un bon catala es qui aporta algo a Catalunya (els politics per tant, de bons catalans res).

#12 patriota español, bcn, 04/01/2011 - 13:41

No es tolerable este nivel de immigración. En los paises avanzados las leyes de immigración son muy duras y solo dejan entrar a gente que tiene contrato de trabajo. Ya basta de alimentar el tercer mundo aqui en España, esto es una verguenza, y en cambio el españolito de a pie muerto de hambre!

#11 jordi, foixà, 04/01/2011 - 02:56

Lo que no entendre mai es que algú pensi que te mès o menys drets per haver nascut aquí o allà, de fet es un accident. Avans voliem inmigrants perque ens netegessin les cases, cuidessin els avis, cotitzin per els nostres pensionistes,etc... perque no voliem fer-ho nosaltres ¿i ara sobren? XENOFOBIA

#10 Pau, Subirats, 03/01/2011 - 21:04

Entre altres mesures cal començar a fer polítiques de repatriació, respectuoses amb els drets humans, però fermes. És estúpid i irresponsable permetre que nouvinguts sense ofici ni benefici s'instal·lin permanentment al nostre país.

#9 adam, Barcelona, 03/01/2011 - 20:06

A mi aquests comentaris de prou immigració em fan riure. Prou immigració ? Doncs comencem on posem la linia ? Als de fa cinc anys, als de deu, quinze, ...quaranta ? Aleshores retornem el Montilla a Iznájar ? Ja em direu... Senzillament hem de fer bons catalans