Publicitat
La Punteta · 27 de Juny de 2014. 11:30h.

JOSEP LLUIS CLERIES

Portaveu del Partit Demòcrata al Senat

Contra la pobresa infantil

Des del Govern espanyol, s'estan donant en els darrers temps missatges positius sobre creixement econòmic i sortida de la crisi. Des de CiU, lògicament, ho celebrem però també constatem que el Govern central peca d'un excessiu triomfalisme en aquests termes, més quan hi ha milers de persones i famílies que estan en una situació de gran vulnerabilitat. 

I és que només cal que contraposem aquestes dades amb les d'informes de destacats organismes internacionals que han sortit publicades recentment. Parlo de l'estudi de l'OCDE, que afirma que Espanya és, de lluny, el país on han augmentat més les desigualtats econòmiques entre rics i pobres amb la crisi.

Parlo de Càritas Europa, quan fa unes setmanes va constatar que Espanya és el segon país de la Unió Europea amb el major índex de pobresa infantil, superat només per Romania. I parlo del 27,5% d'infants amb risc de pobresa a l'Estat espanyol, segons el darrer informe de l’UNICEF publicat aquesta mateixa setmana.

Aquests informes demostren, per una banda, la cruesa de la crisi econòmica i, per l'altra, que el Govern espanyol no té com a prioritat el finançament dels serveis de l'estat del benestar. Només cal veure que la part més important de la flexibilització del dèficit se la queda l’administració central per davant de les Comunitats Autònomes, que són les que suporten el pes dels serveis bàsics de salut, ensenyament i serveis socials. A més, les dades demostren la manca de  polítiques d'infància i de suport a les famílies per part del govern espanyol. Espanya és, després de Grècia, el segon país de la UE que destina menys recursos per acabar amb la pobresa infantil així com que és un dels països que menys inverteix en suport a les famílies. 

És l'hora, doncs, que el Govern de l'Estat creï un fons de lluita contra la pobresa i promogui un gran pacte de comú acord amb les Comunitats Autònomes per eradicar la pobresa infantil. És l'hora que el Govern espanyol sigui sensible amb les famílies més vulnerables i els seus infants. És l'hora de les accions valentes i decidides, del compromís social. És l'hora de posar al centre de les prioritats les persones i les famílies més necessitades.

Aleshores sí que es podrà parlar de recuperació. Però, mentrestant, cal responsabilitat i realisme. Cal, doncs, que les polítiques generadores de riquesa ho siguin també de cohesió social i territorial. Que siguin generadores d'ocupació. Que generin equitat i igualtat d'oportunitats. Que generin, en definitiva, confiança i esperança.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 unborreguuu, de poble , 29/06/2014 - 16:31

després de llegir el seu article només puc dir que.. PAROLE PAROLE PAROLE ..si vostè vol RESPONSABILITAT I REALISME proposi TANCAR EL SENAT DEL QUE VOSTÈ FORMA PART I COBRA MOLT BÉ A FINAL DE MES ...per no parlar diguem-ho finament de les irregularitats hagudes a benestar social amb alguns inmobles.

#2.1 unborreguuu, de poble, 29/06/2014 - 16:32

només espero que el desti em posi davant del seu cami per cridar-li ben fort que vostè es...UN HIPOCRITA I UN CINIC!!!!

#1 Kropotkin, Vic, 27/06/2014 - 17:01

Con la mitad de lo que cuesta TV3, se resolvería este problema.... Pero claro, entonces el Regimen estelado ya no tendria organo de propaganda y eso no puede ser.