Publicitat
La Punteta · 19 de Gener de 2015. 12:40h.

MONTSERRAT CANDINI

Montserrat Candini

Cultura de l'acord

El poble de Catalunya anhela la seva llibertat per governar-se a sí mateix, com a país, com a nació. Per aquest motiu és tan necessari recórrer el camí d’aquest procés polític, malgrat els obstacles. La transició nacional ha d’estar compromesa amb la feina ben feta, un factor pel qual Catalunya sempre ha destacat, per això era tan important assolir un acord polític per celebrar les eleccions el 27 de setembre.

Hem de mirar cap endavant, perquè a Catalunya ens aplega més el que tenim per davant que no pas per darrera. Tenim un passat de què sentir-nos orgullosos, però ara toca mirar cap endavant, per nosaltres i per deixar a les generacions futures un gran país. No podem permetre que alguns diguin que la convocatòria d'eleccions del proper 27 de setembre és un engany. Això no és cert. El veritable engany és la intolerància i la intransigència en el diàleg amb què ens hem trobat en els darrers anys.

Hem de tirar endavant, com sempre ho ha fet aquest país, perquè ens han dit que no per tots els mitjans. I des de l’acord i fent servir els instruments que tenim al nostre abast farem possible que les ciutadanes i els ciutadans de Catalunya decideixin sobre el seu futur. Defensarem el camí que ens hem fixat per als propers mesos perquè ens permetrà anar més lluny. Hem hagut d’escollir el camí de les eleccions per assolir la via de la llibertat a causa de les grans carències democràtiques i els entrebancs que Catalunya ha hagut d’afrontar. En altres circumstàncies no hauríem hagut de fer-ho a través d’unes eleccions. Amb un referèndum hagués quedat prou clar.

La por a la democràcia d’alguns no ens farà enrerea nosaltres que estem a favor de la cultura de l’acord, del diàleg, dels valors democràtics i de la capacitat d’entendre’ns. Així és com es fa gran un país, parlant, discutint, afrontant les discrepàncies de manera democràtica i civilitzada per permetre que el poble català pugui decidir amb llibertat el seu futur.

És cert que en les darreres setmanes s'havia afeblit i esquerdat el clima de consens, però s’ha pogut refer el pacte d'unitat, que va tenir el punt culminant el 9-N, per portar aquest procés fins a la victòria, fins a guanyar.

A més, amb aquest pacte, de ben segur que ERC avalarà els pressupostos, perquè no tindria massa sentit que s'hagués arribat a un clima d'acord general i els comptes quedessin penjats. I aquest clima d'acord s'estendrà també a les eleccions municipals, perquè es prioritzaran, per part dels dos partits els pactes postelectorals entre CiU i ERC, ampliant-ho a altres formacions que es vulguin afegir i que comparteixin el mateix full de ruta. Ens demostrem així, un cop més, que som un poble d’acords i pactes quan cal avançar plegats per dotar-nos d’un país millor, d’un futur millor.

Montserrat Candini

Alcaldessa de la ciutat de Calella i Senadora de CiU per Barcelona

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 BEJOTA, bcn, 24/01/2015 - 21:15

Forcadell: "Això és can pixa!".
La primera reunión entre CiU y ERC tras el adelanto acabó en "meadero":
"Això és can pixa!", exclamó Carme Forcadell, presidenta de la ANC, al terminar la reunión.

#6 Kropotkin, Vic, 23/01/2015 - 09:28

Tanta ansia de libertad... Solo hay que mirar a Millet lo libre y feliz de es... Jua, jua, jua,... Que chorizos... Jua, jua, jua,...

#5 unborreguuu, de poble, 19/01/2015 - 18:16

en aquest article ha quedat clara una cosa : que els politics pensen única i exclusivament en les seves cadires ..això de servir al ciutadà és bla bla bla ...PAROLE PAROLE PAROLE

#4 jordi bosch, calella, 19/01/2015 - 17:24

A diferència dels comentaris anteriors vull aplaudir el compromís de l'alcaldessa pels seus ciutadans,amb fets i no paraules en el dia a dia de la nostre ciutat.El país,també es construeix desde a baix,desde la política municipalista que ens és tan propera i necessària..i que per molts sigui!

#4.1 Kropotkin, Vic, 23/01/2015 - 09:29

Calla Montse, que se nota que eres tu mismo... Jua, jua, jua,...

#3 Perico, Matadepera, 19/01/2015 - 16:03

Esperando aún el Poema de Mío Mas.