Publicitat
La Punteta · 17 de Març de 2017. 07:41h.

ANNA FIGUERAS

Anna Figueras

D'allà on no n´hi ha no en raja

Els catalans sabem que certes frases fetes del costumari català acaben tenint molt de sentit i carregant-nos de raó... Qui no ha practicat més d'un cop allò de: “predicar amb l'exemple”, “els testos s'assemblen a les olles”, “anar amb la veritat per davant” i “tal faràs, tal trobaràs”?

En definitiva, allò que mames, les fonts d'on beus, acaba essent determinant en la evolució de les persones per arribar a ser i comportar-se com a tal. Als estats i nacions els passa el mateix. I els catalans, que estem en fase avançada de construcció d'un estat propi, ja sabem quin exemple no hem de seguir. Ja sabem que no som testos que ens haguem d’ assemblar a cap olla, perquè nosaltres som olles!

Ara ja sabem que hi ha estats que es diuen democràtics que, per no predicar amb l'exemple, es trobaran un referèndum que neguen constantment. Però sobretot el que ara els catalans sabem és que el pes de no anar amb la veritat per davant també passarà factura a l'Estat espanyol. A Mas, Ortega i Rigau no els sentencien per vulnerar, transgredir o desobeir cap llei. Els sentencien inhabilitant-los per posar les urnes, per voler escoltar, per voler saber la veritat del poble català.

Potser aquest estat que no predica ni és cap exemple a seguir, que no va amb la veritat per davant, ens dóna mostres cada dia que d'allà on no n´hi ha no en raja. Ningú pot donar lliçons de democràcia sinó la practica.

 Anna Figueras

 

12 Comentaris

Publicitat
#12 Pepón, Bcn, 21/03/2017 - 12:23

Lo primero que deben aprender los demócratas de verdad es a no hablar en nombre de otros y mucho menos de la totalidad de la población. Hacer eso es más propio de nacionalistas totalitarios, pero ya se sabe que no se pueden pedir peras al olmo.

#11 Jax SAMCRO, Tacoma , 18/03/2017 - 23:41

Estoy contigo lo que no que no puedr ser no puede ser y es imposible. Un articulo muy poetico y a la vez lleno de posibilidades. Ahora bien aveces los arboles no dejan ver el bosque, si los arboles son la gente y el bosque es Catadisney, es donde esta Anna?.

#11.1 pepe.----, andorra, 20/03/2017 - 11:41

seguramente cobrando una pedazo de nomina a costa de esos personas de España q tanto critica....Sin contar la pasta q se llevan de los petrodolares y de Soros, q poquito a poquito asi se pagan la casa en Sant Andreu de llavaneras, Alella, Sant Jus o Sant Cugat, q estos no viven en el carmelo ni en la ve

#10 Pere, Girona,Spain, 18/03/2017 - 10:44

La mediocritat i ximpleria son molt atrevides i ignorants.

#9 Bcn, Bcn, 17/03/2017 - 22:30

Realment es tant cursi que crec que té raó d'on no hi ha no en raja, ho dic per seu poc cervell.

#8 Grauero, Gurugú, 17/03/2017 - 16:33

"Els catalans sabem que certes frases fetes del costumari català acaben tenint molt de sentit i carregant-nos de raó..."
Eso es aplicable a cualquier parte del mundo, no hace falta ser el centro del universo.
Y por favor Ana, leete la sentencia y la mayoría de prensa internacional y leerás el mot