La Punteta · 15 de Febrer de 2012. 18:45h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Demonitzar el PP

Malgrat les crítiques de l'oposició i d'algun diari -El País parlava del 'supermajestic'-, amb el pacte CiU-PPC no n'hi ha per tant. Només cal llegir les onze planes del document per adonar-se'n que només inclou mesures econòmiques. Fins i tot hi ha iniciatives -com la llei d'Emprenedoria- que les podria signar el PSC.

El PPC, en efecte, no ha traspassat les 'línies vermelles' de les quals va parlar Artur Mas en la seva darrera reunió a La Moncloa. Enlloc figura, per exemple, suspendre la immersió lingüística o tancar delegacions de la Generalitat a l'exterior, dos temes que han estat sovint casus belli per als 'populars'.

És veritat que tampoc no hi surt la transició nacional o el pacte fiscal de CiU -per esmentar dos temes estrella-, però del que es tractava era d'aprovar els pressupostos. Potser la prova més evident que no n'hi ha per tant és que la presidenta del PPC -com amb el seu recent viatge a Madrid- s'ha afanyat a vendre el que, en el fons, és una foto i un titular.

Això vol dir que no sigui important? No, malauradament de vegades la política també és l'art de sortir als diaris i Alícia Sánchez-Camacho ha aconseguit posar el PPC sota els focus. El diputat Santi Rodríguez ho ha dit durant el debat de la llei de la CCMA: "vagin acostumant-s'hi: som al tercera força política".

En el fons les crítiques de l'oposició -o almenys d'aquells partits que han intentat arribar a acords amb CiU- és el clàssic atac de banyes. Però estem pagant -estan pagant- aquella famós annex del Pacte del Tinell que establia "Cap acord de governabilitat amb el PP a la Generalitat i a l'Estat".

Potser cal recordar-lo: "Els partits signants del present acord es comprometen a no establir cap acord de governabilitat (acord d'investidura i acord parlamentari estable) amb el PP al Govern de la Generalitat. Igualment aquestes forces es comprometen a impedir la presència del PP en el govern de l'Estat, i renuncien a establir-hi pactes de govern i pactes parlamentaris estables a les cambres estatals".

El PPC, de retruc, s'ha revenjat del notari de Mas. L'esmentat Santi Rodríguez també ho va dir: "hem enviat el notari a l'atur". Encara recordo que després de les eleccions del 2006 un dirigent de CDC -que en principi arribarà a secretari general al proper congrés- em va confessar que amb el famós notari, segons els estudis electorals del partit, havien perdut 30.000 vots, però malgrat això encara ho defensava.

És veritat que, amb l'Estatut, el PP va dir molts disbarats, alguns de jutjat de guàrdia. Tants que fins i tot el socialista Miquel Iceta en va recollir més d'una quarantena -de Vidal-Quadras a Mayor Oreja passant per la FAES- al seu bloc, però també que l'ara ministre de l'Interior, Jorge Fernández, va fer autocrítica durant la darrera campanya.

Amb l'Acord del Tinell i el notari només han aconseguit tots plegats, en efecte, que el PPC assolís 387.000 vots i 18 escons a les darreres eleccions al Parlament. I, a les municipals, han esgarrapat als socialistes dos municipis de l'àrea metropolitana tant importants com Badalona i Castelldefels. No cal que expliqui tampoc qui té ara la paella pel mànec -amb majoria absoluta, per cert- a Madrid. En política, els cordons sanitaris sempre acaben beneficiant al de dins.

 

 

Recomano aquest llibre (11,40 euros) encara que sigui meu:

Contra la Barcelona progre

http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

També em pots seguir al twitter:

@xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Ricard, Reus, 18/02/2012 - 14:02

Voldria pensar q vos sou un passarell sr. Rius. El PP ara momés volia sortir a la foto amablement. Domina tots els poders fàctics estatals. La justícia ds d la mort del dictador. I doncs q per carregar-se la immersió, el Prat, el corredor, recentralizar etc...Ja té les eines centrals...

#5 Rubèn Novoa, Girona, 17/02/2012 - 03:19

FE D'ERRADES: Rius: la immersió lingüística se la va carregar el Tribunal Supremo, amb 3 sentències i les ambaixades se les van petar CiU i PP al Ple anterior home. Coi que hi eres i en vam parlar! Les 2 línies ja s'han passat !

#4 -emilio, a, 16/02/2012 - 18:01

es el tercer editorial que te copia la Rahola en menos de 15 dias

#3 Tim, Bcn, 16/02/2012 - 13:23

Durante 8 años el PP no ha podido legislar nada contra el catalán. Tanto Chacón como Rubalcaba ha acusado al PP de "enemigo de la lengua catalana", así, sin anestesia. Ellos, precisamente ellos que firmaron el decreto de la tercera hora de castellano en la educ. cat. Eso sí q es ir contra el català

#2 Jordi, Badalona, 16/02/2012 - 12:18

Miri a la seccio de confidencial el seu diari i veure "primer el Prat i ara el corredor" per entendre que bo que es el PP per Catalunya.

Aixo li costara vots a CIU - I tant!

#2.1 Daserrout, BCN, 18/02/2012 - 00:14

O no ¡¡¡.