La Punteta · 28 de Febrer de 2013. 11:59h.

XAVIER RIUS

Punt de mira

Dues perles de l'Abat Oliba

Ahir vaig tenir el segon incident amb alumnes de l'Abat Oliba en menys de sis mesos. Tot un rècord. No m'estendré sobre l'episodi anterior perquè el tenen aquí. Però resulta que van visitar el Parlament de Catalunya i em van presentar el director d'un diari anomenat El Prisma, Jaume Vives Vives. Sembla que la intenció dels dos professors que els acompanyaven -Alex Salmon, director d'El Mundo a Catalunya, i Juan Carlos Valero, periodista d'economia a l'ABC- era que féssim les paus. Així en pla col·legues. Aquí no ha passat res.

Però l'alumne en qüestió es el responsable final d'un article publicat el 23 d'octubre, d'un tal Lluís Llaquet, en què m'acusava de només moure'm per l'"olor de los billetes", de "separatista" -això ho diu tot perquè era en pla insult- de "sacar la cartera", d'"actor y comediante nato". Per descomptat, també de viure de les subvencions i d'anar pidolant pel món, entre d'altres subtileses literàries.

Em vaig posar fet una fera, és clar. No és pot anar insultant pel món. Ho he dit sempre: a una persona li pots dir fill de puta posem per cas -inclòs l'autor d'aquest article- si tens una sentència judicial que ho diu. Però l'estudiant en qüestió no només no va expressar cap mena de remordiment, sinó que a més es va arronsar. La primera norma del periodisme és que el que dius per escrit ho has de saber mantenir després a la cara.

El pitjor, tanmateix, va ser l'actitud dels dos professors esmentats com disculpant la malifeta: "es un alumno", "no es para tanto". Un d'ells em va venir a dir que, qui més qui menys, tothom n'ha dit de grosses. Ell no ho sé, però jo em responsabilitzo fins a l'última coma del que he escrit. I no sé si ho vaig entendre malament, però em va fer la sensació que encara volia arreglar les coses a fora del Parlament. En pla quinqui.

La cirereta encara la va posar un altre alumne que es va acomiadar tractant-me d'"imbécil" i "payaso" -això sí, en castellà- la qual cosa acaba de confirmar la impressió que tenia d'aquesta universitat on, per cert, la vicepresidenta del Govern ha acabat la carrera. Així qualsevol. Ara, amb professors d'aquesta mena tampoc no m'estranya que els alumnes després surtin com surten.

Estic segur que si a Àlex Salmon i Juan Carlos Valero els hi haguessin dedicat un article amb els qualificatius esmentats més amunt haguessin reaccionat de la mateixa manera. Al final potser sí que, sobre els autors de l'article, hauria de caure tot el pes de la llei. Perquè una cosa és la llibertat d'expressió i l'altra la mala educació; una cosa és la crítica i l'altra l'insult.

No dubto que, malgrat tot, a l'Abat Oliba hi hi també alumnes que són dignes d'elogi. Gent pencaire. Jo en conec uns quants que es van avergonyir de l'actitud de Lluís Llaquet. Però estic segur que ara sortirà també la claca. Ahir, al twitter, quan vaig explicar l'incident, ja em vaig trobar una seguidora que donava lliçons d'educació i un altre que -amb un corona espanyola al perfil-, em deia "sectari" i "impresentable".

Potser tot plegat només es tracta d'anticatalansime encobert. Si en comptes de sortir amb una estelada a Intereconomía hagués sortit amb una bandera espanyola m'haguessin tirat floretes i tot. Malauradament, les universitats ja no s'han convertit en transmissores del saber, sinó d'ideologia. Ja no fitxen els millors, sinó un dels nostres. Però malament rai si l'Abat Oliba, que es vanta de ser catòlica, va predicant aquesta caritat cristiana pel món.

Sembla que, darrerament, al Parlament s'hi va d'excursió. Molta conya amb els controls de seguretat, però hi deixen entrar tothom. Temps enrere ja van acreditar un fotògraf que els hi va dir "xuloputes" als diputats de Ciutadans -un diputat representa a tot el poble de Catalunya, no només als seus electors- i ahir uns estudiants que van pels passadissos dient "imbècils" a periodistes acreditats a la cambra. Ara els estirabots vénen de l'altra banda, però prou fotut està el país com per haver d'aguantar també impertinències.

 

 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesObres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#6 Barcelona2, Barcelona, 09/03/2013 - 15:04

És lo que tenen els ultres (espanyolistes i catalanistes) que no raonen, es mouen per l?odi al diferent. Els catalans hauríem de reflexionar molt seriosament sobre el camí d?odi i enfrontament que alguns han iniciat i que l?únic que ens portarà serà odi i misèria.

#5 Alex, Barcelona, 04/03/2013 - 19:52

Estem parlant d'una universitat que no ha firmat a favor de l'estatut ni del dret a decidir. El seu rector és valencià i "comandante auditor del Cuerpo Jurídico Militar". Què voleu? Em sap greu pels alumnes bons que tenen, però aquesta universitat té molta pinta a caserna militar espanyola...

#5.1 pepe, andorra, 07/03/2013 - 12:15

es lo q tiene la libertad, cada uno decide y q yo sepa, firmar esas cosas tan ultracatalanistas no es obligatorio. Si no te gusta, ajo y agua.

#4 Josep, Lleida, 04/03/2013 - 19:32

Per molt que aquets quinquis estudiin una carrera universitària, no deixen de ser el que són, quillos monolingües i marginals, eterns immigrants acomplexats per viure a un lloc que odien. Com dirien els espanyols: Aunque el quinqui se vista de seda, quinqui se queda. Amb xandall o traje, sou xusma.

#4.1 jg, bcn, 05/03/2013 - 21:10

El marginals sou els de LLeida que sou molt indepes i es la propia Catalunya la que us margina.

#4.2 pepe, andorra, 07/03/2013 - 12:18

por mucho q tu hables catalán y te creas superior a los demás por ello, siempre seras un ultra, un totalitario y un intransigente, ademas de un hispanofobo. Mejor ser un charnego de la chusma q un ultra con complejo de superioridad, un supremacista catalanista, soso y aburrido. ciao padrino....

#4.3 joan, Pyongyang; Països Catalans, 10/03/2013 - 19:53

Pues anda que no hay monolíngües marginales en Cataluña que solo hablan el catalán y que cuando hablan en castellano -no les pidamos inglés- dan patadas al diccionario: Homs, Tardà y un largo etc.

#3 pepe, andorra, 04/03/2013 - 18:14

radicales hay en todos los sitios, ahora a ver cuando leo un articulo diciendo lo mismo de todos los ultras catalanistas q han dicho cosas mucho peores de politicos catalanes no secesionistas.

#2 Antonio Giménez, Barcelona, 03/03/2013 - 22:29

solo puede insultar en castellano? Parece mentira que diga que las Universidades sean transmisoras de ideologias en U. Abad Oliva y no haya detectado el adoctrinamiento en colegios y Casals de jovenes alentando el antiespañolismo.
Apliquese en refran ver la paja en ojo ajeno y no ver la viga en ...

#2.1 pepe, andorra, 07/03/2013 - 12:20

a los radicales catalanistas lo q les fastidia es q alguien se rebele contra sus dogmas, es maniqueísmo en estado puro, ven muy mal q les insulten y se metan con ellos, pero cuando son ellos los q lo hacen, eso es libertad de expresión, lo q vulgarmente se conoce como ley del embudo.