La Punteta · 10 d'Abril de 2013. 19:55h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Duran no és de fiar

El que no pot ser és que el líder d'Unió digui, abans d'unes eleccions, que "la immigració ja és un problema i s'han de dir les coses pel seu nom" com va fer el 3 d'octubre del 2011.

I que després surti el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, dient al Parlament que "al Govern no ens trobarà fent brega política en una qüestió molt sensible com és la de la immigració".

Espadaler ha admès almenys que "tensa certament els nostres serveis socials, assistencials, educatius...", però ha insistit que "per aquest camí no ens hi trobarà" en resposta a una pregunta del PPC a l'atenció sanitària als sense papers.

No cal dir que els immigrants també són persones i que -en una societat civilitzada- no es pot morir ningú pel carrer. Però el que no entenc és que CiU vulgui fer d'Iniciativa en aquesta matèria. Això s'avisa.

Perquè la pregunta fonamental, com deia el diputat popular Jordi Roca, és: "ens ho podem permetre?". Sobretot quan tenim un Govern que no pot pagar les farmàcies, ni la Llei de Dependència, ni les beques escolars, ni al tercer sector, entre d'altres.

L'altre dia, en el magre balanç dels 100 dies, li vaig preguntar al president de la Generalitat què havien fet en immigració. I que consti que, quan vaig plantejar la qüestió, portàvem una hora i 42 minuts de roda de premsa i ni tan sols havia sortit el tema.

No va saber què dir-me. Al final, em va esmentar l'atenció sanitària als sense papers i la Llei d'Acollida. Però el primer és una mesura que afavoreix els nouvinguts i el segon ve de l'època del tripartit. En tres anys, en efecte, CiU no ha fet res de res.

Pot semblar cruel deixar els sense papers sense assistència sanitària, però si ho fan totes les altres comunitats autònomes llevat d'Andalusia i Euskadi per què no Catalunya? Quan no tens política d'immigració -com és el cas: a Catalunya i a Espanya- almenys has de restringir els drets per evitar un efecte crida.

Potser ara segurament saltarà algun progre a la jugular dient-me racista, però a Alemanya els immigrants sense papers no tenen dret a la sanitat i, si van d'urgències, ho notifiquen a les autoritats. Si Alemanya no s'ho pot permetre, nosaltres sí? Ja ho deien: Catalunya, terra d'acollida.

 

Si em busques em trobaràs:

 

https://twitter.com/xriusenoticieshttp://www.facebook.com/xriusenoticieshttp://www.contralabarcelonaprogre.cat

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pere, Caldes, 13/04/2013 - 11:29

Distingit senyor Rius. Després d'estar uns dies treient el cap per l'e-noticies veig que ha aconseguit, finalment, fer-se amb un nínxol de mercat. Veig que ha aconseguit convertir l'e-noticies en l'órgan no oficial de C's. Només cal veure l'enfocament de les noticies i els comentaris.

#2 Ramon, el bonisme ens porta de cap a la ruïna, 11/04/2013 - 18:47

Rius, et felicito per primer cop en haver escrit allò que TOTHOM a Catalunya diu en privat però que ningú no gosa mencionar en públic. Una bona part dels immigrants són il.legals i un factor important d'agreujament i allargament de la crisi. CAT no és de goma, no hi cap tothom, prou és prou.

#1 Francesc777, Barcelona, 10/04/2013 - 21:57

S'esta posant el focus al lloc equivocat. El problema amb la immigracio es que el Ministeri d'Interior no esta expulsant els immigrants il.legals, ni en controla prou la seva arribada. Pero tothom que visqui aqui ha de tenir access a la sanitat, per la seguretat de tots.