La Punteta · 13 d'Abril de 2015. 18:13h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El bonisme als mitjans

La periodista de La Vanguardia Sara Sans va accedir “excepcionalment” a la mesquita de Reus -una de les qualificades pel ministre Jorge Fernández de “salafista”- durant l'oració de divendres passat juntament amb altres professionals i ho explicava dos dies després en un ampli reportatge en aquest diari.

Tanmateix, el missatge que traspuava l'article era que “les comunitats musulmanes de Reus i Torredembarra es distancien del discurs radical després de les detencions gihadistes”, com indicava el subtítol. I recollia les declaracions del vicepresident de l’Associació Cultural dels Musulmans de Reus, Mohamed Said Badaoui, que assegurava que “no sé perquè els polítics diuen que som radicals, haurien de preguntar-ho a ells, la nostra mesquita no té res a veure amb tot això”,

Però el que em va cridar més l’atenció és que quan la pròpia periodista va voler encaixar-li la mà per acomiadar-se va respondre amb un "ho sento, no l’hi puc donar" perquè era una dona. En canvi, sí que la va encaixar "amb els dos periodistes homes”. Arriba a ser Pilar Rahola i crec que li tira la mesquita pel cap.

De retruc, el reportatge confirmava una altra cosa malgrat el que asseguren les nostres autoritats: que els immigrants no se’n van o, si se’n van, és a altres països de la Unió Europea amb més possibilitats laborals. "Molts se n’han anat, la majoria a França, Bèlgica i Holanda i alguns, una minoria, han tornat al Marroc", reconeixia l’advocat Hilal Tarkou, president de l’Associació Ciutadans per la Convivència i Desenvolupament, també de Reus.

A La Sexta, el mateix dia, emetien un altre reportatge, en aquest cas de la mesquita de Torredembarra, una altra de les sospitoses. La cadena transmetia la idea que potser sí que eren salafistes, però que no cal patir perquè són "moderats". “El salafismo es conservador, pero pacífico”, asseguraven.

"No somos radicales, ni mucho menos, somos gente normal y sensible'", declarava Idriss el Ghzaoui, president de la Comunidad Islámica Pastoral del Tarragonès. No he vist mai cap radical que admeti que és radical. “Aunque sí reconocen ser salafistas, dicen ser moderados", insistia una veu en off.

"Hay ramas salafistas moderadas y hay salafistas yihadistas", exposava l'esmentat Idriss el Ghzaoui. Això sí, els de La Sexta reconeixien que una parta parte dels musulmans d'aquesta localitat ja no volen anar a aquesta mesquita perquè és "salafista y ya han pedido los permisos para abrir otra”.

Fins i tot asseguraven que “las propias comunidades musulmanas han acabado frenando el auge salafista” i entrevistaven el Jofre Montoto, un dels experts en la matèria, que manifestava que “las mezquitas llevan muchos años muy controlados, tanto por los musulmanes como por las fuerzas de seguridad”.

No sé només van fer servir aquest tall, però m’estranya perquè Montoto va ser un dels primers en advertir, a casa nostra, que pel que ha fa islamisme radical Catalunya sí que era una potència.

Finalment, TV3 va tractar també aquest diumenge, en el seu programa 30 minuts, un tema tabú fins ara com el suïcidi. Als mitjans hi ha la teoria que, del suïcidi, no se n’ha de parlar perquè si no hi ha un efecte dominó.

Però llavors jo em vaig preguntar perquè no envien un equip a ca n'Anglada per parlar dels problems de convivència que genera la immigració. Jo ho he fet. No costa tant. Al capdavall entre els estudis de Sant Joan Despí i aquest barri de Terrassa deu haver-hi menys de trenta quilòmetres.

Modestament, jo ja vaig recomanar-ho ja el 2012, però ni cas. O, encara millor, a Rocafonda, barri més conegut a tot Mataró pel renom de Rocamora. No cal que els hi digui perquè. Encara sort que, a Catalunya, no hi ha guetos com diuen els experts.

Crec que l’única vegada que ha parlat el 30 minuts de la immigració va ser un cop, el 13 de maig del 2012, que van emetre un reportatge francès. Començava parlant de la por a l'Islam, però era una excusa per acabar parlant de l'ascens del Front National. I era una producció de France 2.

Pla, al seu introbable Relacions -que va editar Edicions Diana el 1927- ja deia que “la premsa fa molt de mal" (pàg. 257). I em temo que en una qüestió tan peluda com la de la immigració té tota la raó. Els nostres mitjans, sobretot TV3, donen una imatge gairebé idíl·lica del país. No sigui que acabin d’esvalotar el personal.

Parafrasejant Clemencau, la política d'immigració és massa important com per deixar-la en mans d'ONGs, de professors universitaris, de mitjans de comunicació. En certa manera ho explica Ayan Hirsi Ali -la dona somalí que va fugir del seu país i de la seva família perquè als vint-i-dos anys perquè el seu pare la volia casar amb un parent llunyà de Canadà- al seu llibre Nómada (pàg. 42).

"Occidente está lleno de departamentos académicos, comentaristas o intelectuales, que escriben acerca de la diversidad y el respeto hacia las culturas minoritarias. Tienen un interés consolidado (en forma de cátedras universitarias dotadas de fondos y publicaciones subvencionadas) en que las minorías sigan atrapadas a medio camino entre su modo de vida ancestral y la civilización, puesto que así resultan una fuente de ingresos para estos profetas de la diversidad". En resum, per a alguns ha esdevingut un modus vivendi.

La veritat no ens hauria de fer mai por.

 

Segueix-me a twitter

Web personal

Tots els articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#2 Zaforas, bcn, 13/04/2015 - 20:06

No hay nada que hacer Rius: da más miedo parecer racista que sufir violencia. Padecemos un complejo de superioridad alentado por esos irresponsables que buscan el voto inmigrante. El dia que pase algo serio, la consiguiente manifestación será contra la islamofobia, y no a favor de las víctimas.

#2.1 Casper, Bcn, 13/04/2015 - 20:27

Cualquier víctima es un inhumano. Pero dicho esto, sólo una bomba de fósforo de vuestro gran amigo Adolfo Netanyahu (y otros sionistas de su calibre) masacran más población civil en un instante que todos los degollados por los yijadistas de los últimos 20 años.

#2.2 Zaforas, bcn, 13/04/2015 - 22:22

#2.1

Fíjese cómo en su bufonada subyace lo que antes exponía: justifica Ud. el terrorismo yihadista amparándose en los crímenes de otros; puro «willytoledismo». Naturalmente Ud. se cree a salvo de la barbarie porque tiene conciencia. Es de los «buenos» y ellos, agradecidos, le perdonarán. Seguro.

#2.3 Pepet, Sabadell, 13/04/2015 - 23:20

Casper, que tranquil et mostres tu barrejant els problemes; segur que no diries el mateix si el degollat fos un familiar teu.

#2.4 Casper, Bcn, 13/04/2015 - 23:55

Efectivamente, seguro que los bufones de los sionistas, aquí tan bien representados, no dirían lo mismo si ellos fueran los familiares de las 2.500 mujeres y ninos masacrados por el fósforo de los judios en su (de momento) penúltimo bombardeo al campo de concentración de Gaza. No teneis verguenza.

#2.5 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 14/04/2015 - 08:40

Casper, la guerra a Síria ja ha causat 200.000 morts. Encara no he sentit ni un comentari teu al respecte. I del camp de refugiats palestins de Yarmuk, atacat per l'ISIS, què me'n dius? El teu odi als jueus et delata!!!!

#2.7 Casper, Bcn, 14/04/2015 - 11:31

Eres de juzgado de guardia, Principe de las Tinieblas. Siria lo provocasteis los sionistas yankis y israelies. Como el golpe en Egipto. O el saqueo de petroleo en Líbia y Iraq. O las roboluciones en paises africanos para robarles oro y diamantes. Tu tienes aún menos verguenza que los anteriores.