La Punteta · 20 d'Abril de 2017. 20:16h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El cas Mònica Terribas

Mònica Terribas durant l'acte en suport a Carme Forcadell

L’expresident del Parlament Ernest Benach va comenaçar dijous l’acte en suport de Carme Forcadell i la resta de membres querellats de la Mesa (Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet) destacant que farien el resum del procés “dos periodistes de prestigi, de reconegut prestigi".

Un d'ells era l’exdirector de La Vanguardia i ara director del digital El Nacional, José Antich. L’altra, la presentadora dels Matins de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas. Sobre Pepe Antich ja en parlarem un altre dia perquè, en la seva opinió, la Transició va ser “segrestada” i la Constitució ha estat “una gran estafa”. Semblava un dirigent de Podemos.

Antich va fer recular el procés fina a la LOHAPA. I això que és del 1982. A més la va tombar el TC. Però, per uns moments, vaig pensar que els tancs encara circulaven pels carrers de València i havia guanyat el cop d’estat.

Amb la confiança conèixer-lo des de fa anys li vaig enviar un tuit en el que li deia: “Pepe, quién te ha visto y quién te ve”. Perquè Antich -quan jo el vaig conèixer encara parlava en castellà- va ser nomenat director de La Vanguardia una setmana despés de la victòria d’Aznar per majoria absoluta. Treguin vostès les seves pròpies conclusions.

Però José Antich pot fer el que vulgui. Fins i tot fer-se indepe. Al cap i a la fi dirigeix un mitjà privat. Mònica Terribas, no. Terribas presenta el programa matinal de l’emissora pública Catalunya Ràdio. Si vol fer un míting -a favor de la independència o contra els toros, tant me fa- no pot continuar presentant Els Matins de Catalunya Ràdio. Per honestedat professional. Però sobretot per ètica personal.

Amb quina neutralitat entrevistarà ara Benach, Rigol o De Gispert si dijous va presentar un acte al seu costat?. O la resta dels assistents: Puigdemont, Forcadell, Mas, Junqueras, Homs, els consellers. Fins i tot Jordi Sánchez (ANC) o Jordi Cuixart (Òmnium), que també hi eren. Encara pitjor: amb quina neutralitat entrevistarà Inés Arrimadas, Miquel Iceta, Xavier García Albiol o la resta de presidents de grups parlamentaris de l'oposició?.

Terribas es va curar en salut perquè algunes de les afirmacions que va fer eren de Maragall, Piqué o Carod durant el debat de l'Estatut. N'hi havia que semblaven premonitòries o per donar ànims a la penya: "aquest procés no pot acabar malament, conjurem-nos", "no caiguin en l'autisme polític", "què hi fem encara a Espanya?".

Però d’altres no. Per ella “el que tenim ara és l’aixeta del FLA, la clau de pas la té el ministre Montoro i tot just ara parlen del nou sistema de finançament autonòmic”. També va recordar que “ara no són 23 escons els que demanemn la independència, en són 72”. En la seva opinió “l’armari és buit i continu fent fred” o Catalunya ha quedat “a la intempèrie”. “Que ningú s’estranyi que ara hi hagi una majoria parlamentària que busqui abrigar la dignitat del país amb vestits propis”, va acabar. Un discurs collonut, Mònica, però llavors plega.

El que no van dir, ni l’un ni l’altra, és que la Generalitat recorre al FLA perquè el seu prestigi als mercats internacionals està al nivell del bo escombraria. I que l’Estatut, que sembla la mare de totes la batalles, va ser aprovat en referèndum amb una participació de només el 49%. No és qüestió de trencar la imatge idíl·lica del procés. I això que fan de periodistes.

S’imaginen que el presentador estrella de RNE o de TVE presentés un acte a favor de la unitat d’Espanya?. Sortirien amb allò de l’Espanya casposa, la democràcia de baixa qualitat i tota la pesca. Però amb el vist-i-plau dels seus professionals mai els mitjans públics de Catalunya havien estat tant al servei del poder. Encara pitjor: confonen el país amb el seu país. Quan hagi passat tot que no es queixin.

 

 PD/ Yo he venido a hablar de mi libro:  https://www.amazon.es/dp/B01N9TAZXB?ref_=cm_sw_r_kb_dp_-fFGybRE91WSQ&tag=kp0a0-21&linkCode=kpe

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Maria, Manresa, 24/04/2017 - 14:13

El que sorprèn més de tot plegat és que una persona com ella - et pot agradar més o més, però és una excel.lent periodista - hagi perdut el sentit de l'objectivitat i sàpiga veure "la paja en ojo ajeno", però no en el propi. A tot periodista se li nota la seva tendència política, malauradament, però no hauria de ser així.

#16 Maria, Manresa, 24/04/2017 - 14:05

El divendres passat sentia a la Mònica Terribas comentant els casos de corrupció de Madrid i esmentant l'expressió, en boca primer utilitzada per un tertulià, de "uno de los nuestros", en referència a Marhuenda. Sincerament, em vaig quedar sense paraules i no pas pel que va dir - té tota la raó - sinó per no mirar-se al propi mirall.

#15 Luigi., Barcino, 22/04/2017 - 23:35

El "prusés" es como el esquema Ponzi ( Madoff, en versión actual), necesita de mucha gente para mantener a todos los miles de "patriotas" que cobran o reciben subvenciones a cuenta del mismo.

#14 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 22/04/2017 - 13:02

Es una de las tres furias del prusés con las serpientes saliendoles de la cabeza, Tisífone, Megara y Alecto. Para mi las otras son la Radiola y la Gabriel.

#11 Kropotkin, Vic, 21/04/2017 - 20:35

Alguien deberia avisarle de que ya no tiene 18 abriles. Creo que no se ha dado cuenta... Jua, jua, jua,...