Publicitat
La Punteta · 4 d'Octubre de 2017. 11:46h.

JOAN VINZÓ

Regidor Socialista de Govern a Mataró

El Challenger a Catalunya

Molts vàrem ser testimoni de l'accident del Challenger. Jo em vaig informar molts anys després. Resulta que hi havia prou informació, que l'empresa no va valorar adequadament, per abortar el llençament.

En llençaments anteriors s'havia observat problemes amb la junta tòrica dels cohets acceleradors a temperatures fredes. Els enginyers van alertar d'aquest fet, però els directius, pressionats per la NASA per a fer el llençament, van decidir en funció de la informació favorable a la tesis de llençar el transbordador.

No van valorar tota la informació, sinó que van ignorar part. Així Morton Thiocol va decidir prendre una decisió empresarial, en comptes d'una decisió ètica. El resultat va ser evident per tot el món.

Ara, a Catalunya em sento com que estic al transbordador Challenger, esperant que algú decideixi si ens llença amunt, en funció d'una anàlisi de la informació esbiaixada.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Grauero, Gurugù, 04/10/2017 - 17:43

(No van valorar tota la informació, sinó que van ignorar part. Així Morton Thiocol va decidir prendre una decisió empresarial, en comptes d'una decisió ètica. El resultat va ser evident per tot el món.)
Ui mira como con Los letrados del Parlament, y los dirigentes politicos de JxS y la CUP "ni preceptivo ni vinculante”

#1 Miguel , Cerdanyola , 04/10/2017 - 16:25

Magnífica metáfora y por desgracia muy cierta.