La Punteta · 23 de Febrer de 2014. 07:51h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El 'coitus interruptus' del PSC

No hi ha res pitjor en política que penedir-se l'endemà d'haver fet una cosa. Demostra inconsistència ideològica, manca de lideratge, falta de coratge. Por, en definitiva. Es com un coitus interruptus. Tant per tant, fer-ho amb condó. És més segur. La indirecta va pel vot del PSC amb el PP i UPyD dijous passat al Congrés contra la consulta. Cantava tant que fins i tot Alfredo Pérez Rubalcaba va intentar arreglar-ho després. Tant se val. Ara el mal ja està fet. I venint de Rubalcaba no te'n pots refiar. Els hi va ficar un gol en pròpia porta. A Pere Navarro li han aixecat la camisa una vegada més.

El mèrit és dels diputats del PSC a la cambra baixa. Per ordre d'aparició al  web del partit: Joan Rangel, Esperança Esteve, José Zaragoza, Isabel López, Albert Soler, Meritxell Batet, Roman Ruiz, Joan Carlos Corcuera, Teresa Cunillera, Alex Sáez, Francesc Vallès, Joan Ruiz, Germán Rodríguez. I no sé si me'n deixo algun perquè, en alguns casos, el perfil és molt baix. Ara poden dir que era una proposta trampa de Rosa Díez, però la vida parlamentària té prou mecanismes -l'abstenció, una transaccional, etc.- com per haver votat diferent.

Perquè, amb franquesa, no sé què és pitjor si votar amb UPyD o desdir-se'n l'endemà. El coordinador dels diputats del PSC al Congrés, Albert Soler, ja s'excusava divendres a Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas: "No caurem més en aquestes provocacions. La nostra postura és clara: nosaltres no tenim res a veure, insisteixo, ni amb UPyD ni amb el PP, ni amb el seu model d'estat, ni molt menys amb les formes com ells ho estan fent”.

Però, de les excuses, la millor ha estat la de Pere Navarro que n'ha culpat Rosa Díez: “estem acostumats a que dinamiti els ponts de diàleg entre Catalunya i Espanya perquè pensa que aquesta estratègia li rendeix electoralment. Estem acostumats a que ella, i no només ella, plantegi declaracions que volen contribuir a la divisió”. “És per això que nosaltres hem dit que ja n’hi ha prou” va proclamar solemnement en un acte a Castelldefels. A UPyD ja tremolen.

Encara recordo que, al congrés del 2011, va sortir Manuel Bustos en roda de premsa després d'un pacte amb el desaparegut Àngel Ros venent que el gran canvi en la relació entre els socialistes catalans i el PSOE és que demanarien que el grup parlamentari a Madrid és digués a partir de llavors grup parlamentari federal. Com si fos una fita històrica. No han aconseguit ni això.

Ara que el PSC ja no té palmeros -Ramoneda s'ha fet sobiranista, Barril volia assessorar Duran- sembla que els únics que defensem els socialistes siguin l'historiador Joaquim Coll i un servidor. Ell perquè és socialista, jo perquè faig de periodista. Sempre he pensat que els països, per funcionar, necessiten partits sòlids al govern i a l'oposició. També entenc el PSC no es faci sobiranista perquè jo he estat un munt de vegades a la Festa de la Rosa. Però hi ha coses que són indefensables.

Hi havia una època que el PSC tenia com a lema La Catalunya que sap on va. I era una màquina de poder: governava -sol o amb coalició-, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, les quatre diputacions, tenia dos ministres a Madrid i 25 diputats. Ara, Pere, no se sap on va. O, més ben dit: va cap al no-res, la patacada, el penya-segat. Això no ho arregla ni Freud. De fet, si no han expulsat els tres diputats díscols -malgrat els ultimàtums del propi primer secretari i de Maurici Lucena- és perquè passarien directament a ser la quarta força política del Parlament. Qui els ha vist i qui els veu.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Facebook

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 Pere Pau, Can Fanga, 24/02/2014 - 14:50

Jo en lloc d Joaquim Coll, excels historiograficador del Psoe, em posaria Joaquin Cuello o Col com el desaparegut còmic. Hi ha coses que son indefensables.

#3 -emilio, a, 23/02/2014 - 12:23

Antes voto a Bildu que al PSC.

#2 jordi, l'h, 23/02/2014 - 11:35

Als partits que han viscut de l'ambigüetat,.. amb el vist-i-plau de la societat!!!,ja s'els ha acabat el mòmio.
El psc ha combinat un intelectualisme catalanista amb el vots de la penya de la festa de la rosa(colons d'israel)son mogollón a baix Llobregat,bcnés i vallesos, ...això es digne d'estudi!!

#2.1 Jordi, ,, 23/02/2014 - 21:04

Los partidos deben tener un margen de ambigüedad para hacer política (pacto).

#1 Kropotkin, Vic, 23/02/2014 - 09:42

El PSC (al igual que CiU, ERC, ICV y PP) son partidos que solo existen para disponer de cargos con los que controlar el poder y el dinero. No hay ideologia concreta. Es algo que cambia dia a dia a fin de conseguir mantenerse en el poder. Lo mejor para la democracia sería que desapareciesen.

#1.1 maki, bcn, 23/02/2014 - 11:54

Curioso q no incluyas a C's. Un partido auspiciado desde ciertas élites d madrid y al q se le da publicidad gratuita a bombo y platillo (13tv, mundo...) sólo x ser anticatales. Lleno d tránsfugas cuyo interés se llama dinero, camuflado d unidad d l patria.

#1.2 pepe, andorra, 23/02/2014 - 14:03

maki. El no ser secesionista no quiere decir ser anticatalan mas q en la imaginacion de los secesionistas. Y q uno se vaya de un partido a otro no es ser transfuga. Transfuga es rl csrgo publico ekegido por un partido y q se va a otro pq le pagan mas. De eso hay.mucho en los partidos extractivos.

#1.3 Kropotkin, Vic, 23/02/2014 - 20:30

maki: Tu razonamiento es penoso. Estas muy lejos de la democracia y del conocimiento. Lee, estudia y a lo mejor sales del pozo de ignorancia en el que estás metido. Quizás no te des cuenta pero eres parte del Régimen. Asi que no pienses que eres de izquierdas. Eres un tonto útil de la oligarquia.