La Punteta · 19 de Juliol de 2013. 10:30h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El complex de superioritat de l'esquerra

Francesc Vendrell i Rafael Ribó, amb la presidenta del Parlament

La independència de la justícia ha rebut un cop demolidor en saber-se, gràcies a una exclusiva del diari El País, que el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, és militant del PP. Detall que fins i tot va amagar quan va comparèixer al Senat l'any 2010 la qual cosa demostra, de retruc, de què serveixen aquest mena de hearings.

No és que mentís, però tampoc no va dir tota la veritat. Llavors es va vantar de ser només "un modest professor universitari". Manda huevos, que diria el Trillo. Els jutges, com els militars, haurien de tenir prohibida la militància política. No anem bé: La política s'ha convertit en un ascensor social.

Només faltava saber, per acabar-ho d'adobar, que publiqués un llibre el 2006 en què afirmés que "l'única ideologia capaç de produir malsons és el nacionalisme", entre d'altres perles. Es devia referir, no en tinc cap dubte, al nacionalisme espanyol. I m'estalvio de burxar en antecendents familiars -el seu pare va ser candidat de Fuerza Nueva l'any 1977- perquè els fills no són responsables dels actes dels pares. I a l'inrevés.

Per això no m'estranya que Alfred Bosch (ERC) es preguntés ahir "com és possible", Jaume Collboni (PSC) digués que "és incompatible" i Joan Mena (ICV-EUiA) ho va considerar una "vergonya democràtica".

Hi estic d'acord, però potser recordar a tots tres que ells van posar el dirigent d'un partit, Rafael Ribó, al capdavant del Síndic de Greuges. No cal dir que el Tribunal Constitucional -el tribunal més important de l'Estat- no és el mateix que el Síndic de Greuges.

Però tampoc no és el mateix ser un militant ras i curt, que ser el líder d'un partit de l'oposició perquè Ribó va ser secretari general del PSUC el 1986 i  i després president d'Iniciativa per Catalunya entre 1987 i el 2000. A més de diputat durant 21 anys (1980-2001).

Els mateixos partits que critiquen l'afiliació de Pérez Cobos es van atrevir a fer amb el Síndic de Greuges una cosa que no es va atrevir a fer mai Pujol: posar un dels seus. Més ben dit: recol·locar-lo perquè Ribó havia estat substituït per Joan Saura com a dirigent d'ICV i li van buscar una prejubilació daurada amb sou de conseller: més de 120.000 euros a l'any.

Amb Pujol, en canvi, el primer síndic va ser un històric d'ERC, Frederic Rahola (1984-1992), -suposo que per agrair el suport de Barrera el 1980- i el segon l'home que va estar a punt d'enfonsar Unió Democràtica, Anton Cañellas (1993-2004), perquè a finals dels 70 es va passar a UCD-Centristes de Catalunya.

Encara pitjor perquè, en el cas de Rafael Ribó, l'esquerra no només li va renovar el mandat el febrer del 2010 -quan quedaven pocs mesos per acabar la legislatura- sinó que li va ampliar a nou anys. En un país on Telefónica prejubila als 54, Ribó es jubilarà amb 74.

És clar que, en això, li va donar un cop de mà un diputat del PPC, Francesc Vendrell, que va aconseguir convèncer el seu grup. Curiosament, el diputat en qüestió feia dos anys que buscava feina -des de la marxa de Piqué atès que havia estat el seu home de confiança- i poc després el Síndic el va fitxar com a director de consum i territori. Amb el vistiplau, ves per on, de la incorruptible Alicia Sánchez-Camacho perquè eren amics des que ambdós van coincidir a Madrid.

M'estalvio d'entrar en la polèmica sobre la cinquantena de viatges oficials que va fer en dos anys -alguns amb la seva directora de gabinet, per cert- a llocs tan allunyats com els Illes Bemudes, Cartaganea de Indias, Aguascalintes o Buenos Aires perquè ho feia per Catalunya. Però encara recordo que l'anterior president del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, va dimitir per haver viatjat... a Marbella.

Tot plegat, un exemple més de l'habitual complex de superioritat moral de l'esquerra. De fet, ni tan sols és complex de superioritat moral. Simplement és complex de superioritat. Jo no sóc de missa, però com diu la dita bíblica: qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#9 miguel, Manresa, 21/07/2013 - 20:32

COÑO AMIGO, quienes son los del TC, TS, CGPJ, Fiscal GE,....Son políticos algunos de carrera judicial, otros no, pero todos tienen su padre y madre que les indica lo que tienen que hacer.
El complejo de la izquierda será el que sea pero él la derecha es cobardía pura. ¿QUE ES PEOR?

#8 remer, Prishtina, 20/07/2013 - 23:56

La pretensio de superioritat moral de l'esquerra es fonamenta en el seu domini cultural, terreny que la dreta ha abandonat excepte en el cas dels grups religiosos mes aviat fanatics (alguns d'ells al PP). No els ajuden gaire a recuperar el domini cultural que una dreta civilitzada tindria que buscar

#8.1 la dreta civilitCiUada, sols existeix als paradisos fiscals, 21/07/2013 - 12:39

al PPciu, que te l'has descuidat, remera.

#7 pedrorepublik, barcelona, 20/07/2013 - 13:14

Yo pensaba que eso del nepotismo partidista era un cuento español y que pertenecia solo a la burguesía nacionalista española. Como podéis observar el mal que debemos extirpar va intrínseco a nuestro ADN mediterraneo.Y eso no se arregla ni con status quo, ni con independencia, si no con desobediencia

#7.1 3, s, 20/07/2013 - 13:52

amb desobediènCiU, pedrito, am b desobediènCiU a tu i al teu PPciu, pedrito monàrquic ecscañol.

#7.2 remer, Prishtina, 20/07/2013 - 23:53

Lo cierto es que en los paises arabes, el colocar a la familia (nepotismo) no esta mal visto, se considera normal e incluso sano que uno vele por la prosperidad de la familia. Tambien mas al Sur, entre los de color, el colocar a la familia es casi norma obligada y a nadie le parece mal.

#7.3 els de color, negre, com els corbs, 21/07/2013 - 12:41

cert, remera, els jueus ho feu millor: mateu els àrabs amb bombes de fòsfor (sionisme) per col.locar les vostres famílies a les cases i les terres dels assassinats.

#6 Martí, Girona, 19/07/2013 - 16:25

I vull recordar q l'únic conseller q va tenir la decència d dimitir x un error va ser Milà, d'IC: va deixar pujar la seva dona a l'helicòpter amb q anava a treballar. Sembla mentida, no?, havent vist tot el q hem arribat a veure en successius governs. És clar, la dreta cavernosa se li va abraonar...

#6.1 un de TAF-La Vanguardia Española, i els bombers que es fotin, 20/07/2013 - 14:02

sí, fa encara més gràCiU quan veiem que l'Arturu va i ve cada setmana en un helicòpter de tots, a l'hivern al xalet de Llívia, i a l'estiu al de Menorca, i aquí pau i després 33 anys de PPciu... (ah, i els únics que tene collons de denunCiUar-ho són els Mossos; per això els tenen tan putejats).

#5 Martí, Girona, 19/07/2013 - 16:17

Quan es tracta de denunciar casos d'"enxufisme" a IC, sempre parleu de Ribó. Per q deu ser? Ah! és q no hi ha massa x on buscar, a diferència d'altres partits, q no acabaríem mai. A , aquest el van votar al Parlament!

#5.1 Robert, Tarragona, 20/07/2013 - 09:36

Doncs de persones col·locades pels comunistes n'hi ha a gavadals. Això sí, ho fan de forma molt subtil perquè no els pillin, ja que ells són èticament immaculats. Un fotimer, n'hi ha. Només cal que mireu al vostre voltant, a la feina.

#5.2 Jaume, Sant Joan Despí, 20/07/2013 - 13:54

tens raó, Robert, només has de mirar TV3, 3.000 escañolistes i comunistes de saló. Tots col.locats pel teu amic Pujol.