La Punteta · 17 de Juliol de 2011. 23:28h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El conseller feliç

Botiga del carrer Trafalgar de Barcelona

Divendes passat vaig anar a la roda de premsa del conseller Mena i vaig sortir convençut que hi tocava més el director general d'Indústria, Joan Sureda, que el propi conseller. Acostumat a Esade, Mena em va tractar amb la mateixa superioritat intel·lectual que ha tractat a alguns diputats de l'oposició al Parlament i que, a la llarga, li passarà factura.

Se'm va ocórrer preguntar-li què quedava del tèxtil català i gairebé em va tractar d'heretge. Entre d'altres exemples de la bona salut, en la seva opinió, d'aquest sector tradicional va esmentar Desigual, Mango, Privalia i Custo Barcelona. Fins i tot les inversions d'Inditex a Catalunya malgrat que es gallega. Fa trenta anys els catalans ens pensàvem que, a Galícia, només tenien vaques. Ara ens passen al davant.

Si vol saber com està el tèxtil català, conseller, vagi al carrer Trafalgar: ara gairebé tots els comerços són xinesos. O, encara millor, doni un tomb per Sabadell, per Terrassa, per Mataró, per Igualada. No queda res. Que recordi, durant els últims anys han tancat un munt d'empreses com Abanderado, Mas Mas, JD Casanovas, Txfin, Inacasa, Fibracolor, DB Apparel, Grau, Torcidos Ibéricos o Zegna.

Després li vaig preguntar quin eren ara els sectors emergents de l'economia catalana i va fugir d'estudi. "Què és un sector emergent? hi ha empreses competitives", es va autocontestar. Almenys, quan jo era petit, teníem a més del tèxtil, les motos -Derbi, Montesa, Bultaco, Sanglas, etc- o l'electrònica de consum -Lavis, Vanguard, Emerson, etc-. Ara només hi ha totxo i turisme. Així ens va.

Finalment li vaig preguntar sobre el sector de noves tecnologies i va anunciar que a la tardor presentarien un pla per al sector de Telecomunicacions "per als propers 10 o 20 anys" i la possibilitat d'aconseguir la seu del Mobile World Capital -on Barcelona competeix amb Milan, Munich i Paris-. Però en matèria de noves teconlogies estem tan verds que no hi ha wi fi ni a la sala d'actes de la conselleria. Per tenir free wi fi en aquest país te n'has d'anar a un McDonalds.

Em sap greu perquè tenia moltes esperances dipositades en el conseller d'Empresa i Ocupació. Però com que ja ha mostrat manca de reflexos en temes com Derbi o Yamaha se'l notava a la defensiva. Durant la roda de premsa semblava un conseller del tripartit: ho veia tot de color de rosa.

Però el pitjor de tot es comparèixer davant els mitjans sense haver llegit abans els diaris -potser que el seu cap de premsa li doni un toc d'atenció- malgrat que, en una recent entrevista al diari Ara, confessava que es llevava a les cinc de la matinada: no tenia ni idea que serà el primer conseller de CiU que vol reprorvar l'oposició. I això que el mateix dia ho donava El Periódico a mitja plana.

Si tos els alts càrrecs que venen d'Esade són com el conseller Mena, al final del mandat, el prestigi de la coneguda escola de negocis estarà pel terra. Tenint Antoni Fernandez Teixidó fent de diputat ras i curt al Parlament no sé perquè Mas ha hagut de recórrer a un independent com Francesc Xavier Mena. Tinc la sensació que els independents del govern dels millors -Boi Ruiz, Fernández Bozal, el mateix Mena- ens donaran tardes de glòria als periodistes. Beneïdes siguin.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#8 gerard (i2), bcn, 23/07/2011 - 10:18

La barroeria arriba a que una consultoria s'instal·larà a la seu de Salut per fer una feineta i els funcionaris treballaran al seu servei (al menys ho pretenen). Caram amb el Govern dels Millors!!!! Quin fàstic

#7 gerard, bcn, 23/07/2011 - 10:15

En Boi-Ruiz no es mejarà els turrons. M'ha dit (fora bo que els periodistes ho contrestessiu) que la feina al Departament no la dirigeixen els Directors Generals o caps de servei (que segueixen cobrant) sino que sovint contraten serveis a empreses foranies al marge dels professionals de la casa (1)

#6 VIDA, BCN, 22/07/2011 - 22:07

Pues el conseller será feliz, pero los ciudadanos que dependemos de su política, no lo estamos. Vaya sorpresa me ha provocado que el Gobierno de los mejores tenga este personaje. Y también ha sido otra sorpresa que provenga de Esade.

#3 Francesc, Barcelona, 18/07/2011 - 11:37

"Mena em va tractar amb la mateixa superioritat intel·lectual que ha tractat a alguns diputats de l'oposició al Parlament i que, a la llarga, li passarà factura"
Veient els vídeos que fas, com el dels indignats a la Plaça Catalunya, no em resulta difícil de creure-ho.

#1 Carme, Mollerussa, 18/07/2011 - 02:16

Paràl·lisi: ens trobem amb un govern "dels millors" que redueix el seu programa polític a les retallades i a no fer res més, i que per més inri anuncia plans nacionals maldestres i buits de contingut, construits només de cara als mitjans i obviant el que va fer el tripartit anterior.