La Punteta · 12 de Juny de 2016. 18:36h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El conseller poca feina

Com que el conseller Romeva té poca feina -quantes portes ha obert? quants països ens han rebut?- la setmana passada va ficar-se amb l’Exèrcit.
El titular d'Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència va aprofitar un ple del Parlament per denunciar la presència dels militars a Collserola. No hi ha res com ficar-se amb l’Exèrcit per desviar l'atenció després que la CUP votés no als Pressupostos.

Però on vol  que vagin si tenen la caserna del Bruc a la Diagonal. Per la zona del Fòrum?. La Plaça Espanya? La Meridiana?. Al capdavall és l’única que els hi queda a Barcelona -juntament amb Capitania i el Govern Militar- després d’haver venut o donat les de Torras i Bages, Girona, Sant Agustí, Wellington, Lepanto i d’altres.
 
La caserna del Bruc ha estat reclamada insistentment per l’Ajuntament de Barcelona -i per la Politècnica-, però els socialistes no van aconseguir revertir-la mai a la ciutat ni amb Carme Chacón de ministra de Defensa. Potser ara ho arregla Jaume Collboni.

És nota que, en qüestions militars, Romeva hi té la mà trencada. La setmana passada vaig estar al Parlament Europeu i encara ressonen pels passadissos de la cambra aquella vegada que, com a eurodiputat d’ICV, es va queixar per carta dels vols militars a Catalunya. Encara riuen ara.

Poc després, en una entrevista molt agra a Onda Cero, el Carlos Herrera li va preguntar si la cosa anava de de debò: “Però senyor Romeva, m'està parlant seriosament o està fent un acudit?”. I Romeva es va enfadar: “Si em pregunta seriosament, jo li responc seriosament. El que jo faig és seriós. Si no em creu, és el seu problema. Però em sembla molt greu que m'ho pregunti en aquests termes, francament”. Va ser l’entrevista del moment fins que va ser superada per una posterior a la BBC.

No sé si incloure també en l’apartat de qüestions militars aquella altra vegada que va lamentar -juntament amb el convergent Ramon Tremosa- que el jutge de competició no sancionés la trepitjada de Pepe a la mà de Messi durant un Madrid-Barça de Copa. Ambdós van demanar si “creu que aquests fets tan greus vistos per milions de persones i de nens han de quedar impunes”.

“Està satisfeta la Comissió Europea de saber que ningú del Comitè de Competició no s'ocuparà d'aquest cas de violència en l'esport?”, van afegir. Desconec si la Comissió va acabar contestant amb una fórmula de cortesia o directament els va engegar a dida.

Per mi que l’inici de l’ingrés de Ciutadans a l’ALDE -el partit lliberal Europeu- es va començar a gestar aleshores. Els col·legues europeus devien veure per primer cop que això de Convergència no és de fiar. Al final CDC s’hi va oposar amb només dos vots enfront els 66 restants. I això que Tremosa va garantir als seus que no hi entrarien mai. Per mi que té les hores comptades com a eurodiputat.

En fi, en el recull de premsa del conseller poster recordar també aquella entrevista el 2009 a El Periódico quan va afirmar que “si fos per CiU, Catalunya seria una gran autopista amb centrals nuclears, construccions i fàbriques per tot arreu i ni un arbre per fer ombra”. Ja veuen com ha acabat.

El problema del conseller Romeva és que té poca feina: Rull té Rodalies, Jané els Mossos, Meritxell Ruiz els barracots, Comín les llistes d’espera, Borràs la llei electoral i Junqueras els Pressupostos. Jo, de gran, vull ser Raül Romeva.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 BEJOTA, bcn, 13/06/2016 - 17:35

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: 80,76% (1.861.753 votos).

#8 Pepu P, El Masnou, 13/06/2016 - 13:45

Tipics comunistes de disseny cool en l'onda d'en Rafael Ribo (diuen que es un fan dels restaurants amb pedrege) i que va veure en jxs una oportunitat d'or després del seu pas per europa. De fet mai vaig entendre el seu fitxatxe. Mercenaris, que hi farem!, de la nostra politica en hores molt baixes.

#7 JH, Sant Boi, 13/06/2016 - 11:55

Hoy en "Els Matins" la culpa del atentado de Orlando es.........de la venta de armas! tachán!

Que nadie diga que es del ISLAM, que es una religión de Paz, entendido?

#7.1 pepe., andorra, 13/06/2016 - 22:48

pues entonces q me expliquen lo de Noruega, pq alli, q yo sepa, no venden armas, asi q una de dos, o en noruega son muy laxos con eso, o las armas no tienen nada q ver con eso, sino q es el tirador el q tiene q ver con eso. Lastima q los muertos no hubiesen tenido un arma para defenderse.

#7.2 pepe., andorra, 16/06/2016 - 20:02

ah, y Anders Behring Breivik, aquel que asesinó a tiros a 77 jovenes en Oslo, la mayoría de ellos musulmanes, no era noruego era judio, judio francmason. Y y a es sabido q los judios no tienen patria.

#6 angelito, barcelona, 13/06/2016 - 11:48

Es que Romeva está muy por encima de todos esos consellers. El ya se ha dado a conocer en Europa como Minister of Foreign Affairs.

#5 La hora de lo egoístas, Bcn, 13/06/2016 - 10:51

En política siempre ha habido gente de todo tipo de condición, pero si el Sr. Romeva (junto a la Sra. Forcadell) no es lo peor que he visto en mi vida al menos merecen subir al podio.