La Punteta · 25 de Febrer de 2016. 19:11h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El crack de Girona

Encara ressonen en les meves oïdes les paraules profètiques del president Puigdemont en una entrevista a Rac1: “L’Albert Ballesta és una persona d'una gran confiança i d'una gran vàlua personal”. Clar que llavors també va dir que calia “escoltar el territori” i el va posar a dit. Si es descuida.

La veritat és que l’obra de govern del nou alcalde de Girona, per a tan curt període de temps, és de rècord. Primer és va oblidar de prometre el càrrec. Un lapsus involuntari si no fos perquè ha estat prèviament secretari dels ajuntaments de Cadaqués, Portbou i Cassà de la Selva.

Tot seguit va provocar un conflicte diplomàtic amb la Fundació Princesa de Girona. L’home ho va intentar arreglar l’endemà amb una entrevista a Catalunya Ràdio, però el mal ja estava fet. Entremig hi ha també l’enrenou per les campanes de la catedral de Girona.

Finalment ha intentat apujar-se el sou. Com aquell qui diu sense ni tan sols haver-se posat a treballar. N’estic convençut que l’home ha actuat en això amb precisió matemàtica i visió de futur: para lo que me queda en el convento.

Per assolir tan important objectiu -ho feia per la ciutat, no per ell-, no ha tingut cap inconvenient en arribar a un acord amb Ciutadans i el PPC. Exactament igual com ho havien fet abans els alcaldes de Lleida i de Tarragona. Però si ho fan els socialistes són enemics de la pàtria i si ho fan els nostres és buscar l’estabilitat.
 
Malgrat el pacte contra natura, el portaveu de CDC, Carles Ribas, ha intentat tranquil·litzar les consciències: Girona continuarà sent la reserva d'Occident versió indepe. Però l’abraçada de l’òs ha durat ben poc perquè als de Ciutadans els hi deuen haver picat el crustó des de Madrid ara que estan negociant amb el PSOE. L’endemà han recordat que Girona forma part de l’AMI i han exigit sortir de tan benemèrita associació.

Com que a l'Albert Ballesta l’ha posat Carles Puigdemont ningú a Convergència és deu atrevir a dir res per por a fer-li un lleig al propi president de la Generalitat. Ni el vicesecratari de coordinació institucional, Lluís Maria Corominas; ni el secretari de política municipal, Joan Ramon Casals. I això que diuen que és un valor en ascens. Es que ni el de règim intern i comunicació, el totpoderós Francesc Sánchez, malgrat l'espectacle. The show must go on.

La resta està capficat en les seves coses: Mas pensant en com tornar mentre Gordó, Turull i Rull fan curses a veure qui arriba primer a la secretaria general. El culebrot és, doncs, no només una metàfora de com està CDC -on no mana ningú- sinó també de com està el país: en teoria érem uns ferms partidaris del dret a decidir i de la qualitat democràtica. Girona, en època de Quim Nadal, era una cosa molt seriosa.

Si us plau, que no el toquin. Humilment demano des d’aquí a les autoritats que Albert Ballesta continuï per molts anys. Ara ja ha trepitjat merda. Ens donarà tardes de glòria. Servirà per omplir molts planes i fer molts titulars. Sembla mentida que els guionistes de Polònia no s’hagin adonat encara que tenen un filó a l'Onyar. El problema és que va arribar al càrrec sense autoritat moral i, vista tan intensa trajectòria en tan poc temps, sembla difícil que se la pugui guanyar.

Ara que està de moda el trident, em recorda aquell davanter del Barça, el Clares, que en un partit contra el Màlaga va passar a la història per una frase de Cruyff: “Manolo, marca ya” per la seva manca de punteria davant la porteria. Albert Ballesta també és un crack. El crack de Girona.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Oriol2, BCN, 26/02/2016 - 18:13

Em responc a mi mateix: sí, ens prenen per idiotes. I potser és que ho som.

#8.1 Es verdad somos idiotas y si sólo fuéramos eso!, Can Más de lo mismo - tomadura de pelo, 27/02/2016 - 09:04

Esta claro q tenemos lo q votamos mayoritariamente, así que tenemos q apechugar con las consecuencias...
Si, nos toman por idiotas o algo peor!
Pero quiere decir q NO lo somos ?
Esto es un " teatro" y los políticos q son los actores se ríen de nosotros en nuestra cara!
Nos sale cara la obra!

#8.2 pepe.., andorra, 28/02/2016 - 02:28

q votar ni q leches, desde el año 2000 no se hacen los recuentos y se toman como validos los resultados q envian los de correos a la junta electoral. Por eso los sociatas tienen personal en todas las mesas, pq ellos saben de q va la historia.

#7 Oriol2, BCN, 26/02/2016 - 18:12

Fa dies que no segueixo la vida política del país, perquè estic en coses més urgents, però... és veritat que un dels principals alcaldes convergents ha intentat apujar-se el sou amb l'ajut de PP i C's? Això és per anar fent mentre preparen el gran alçament contra Espanya? Ens prenen per idiotes?

#6 ESTAREM DISTRETS, Barcelona, 26/02/2016 - 15:24

Sr Rius te feina i material asegurat
durant bastent temps

L'exalcalde de Girona
no ens deix de sorpendre
un dia si i l'altres tambe

I el dia quel ell falla
el seu sucesor a Girona
es posa mans a la feina
a FER MERITS

Ja podem dir que els de alla vaix
son aixo o allo, AQUI SEMPRE
SOM SUPERIORS

#5 PepetCabrejat, Bcn, 26/02/2016 - 09:53

Anem sobrats de cracks, l'estupidesa i la incompetència són valors afegits en aquest país.

#4 arm, figueres, 26/02/2016 - 09:12

perque no fem la pregunta al revés, els votants del pp i ciutadans de Girona estarien a favor de un alcalde independentista ? quines oontrapartides hi habien ?