La Punteta · 7 d'Agost de 2010. 10:31h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El dia que van vetar Joan Rosell a la CEOE

Un jutge mercantil de Madrid acaba de decretar l'embargament preventiu de béns per 37 milions d'euros al president de la CEOE, Gerardo Díez Ferrán, i al seu soci -l'expresident d'Spanair, Gonzalo Pascual- per la fallida d'Air Comet. Aquella aerolínia que va deixar penjats centenars de passatgers a l'Aeroport de Barajas.

L'increible no és la decisió del jutge, que també, sinó que Díez Ferran continuï al capdavant de la patronal que representa els empresaris espanyols. O que, en el seu defecte, aquests no l'hagin fet fora perquè l'esfondrament del seu imperi econòmic s'arrossega des de fa mesos. Tot un exemple de gestió empresarial i un model per a les generacions futures.

La veritat és que la seva trajectòria professional està plena d'èxits empresarials similars al d'Air Comet com, per exemple, Viajes Marsans. Encara recordo que alguns instituts de Catalunya no van poder fer el seu viatge de fi de curs perquè havien contractat precisament amb Viajes Marsans. En un país normal això és un presumpte delicte d'estafa.

Cal recordar també que va arribar a la presidència de la CEOE en substitució de l'històric José María Cuevas (1935-2007). Aquell president de la CEOE que era advocat en comptes d'empresari i que va fer carrera en el SEU abans de la patronal. Llavors, per cert, van barrar el pas al president del Foment del Treball, Joan Rosell, amb l'única excusa que era català com confessava en una entrevista a Salvador Sostres quan encara escrivia a l'Avui i no pas a El Mundo.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Gerard, Barna, 07/08/2010 - 19:48

A mi no em sorpren tot aixo. A mi el que em sorpren es que Rossell no hagi sortit encara a demanar publicament la independencia, enlloc d'intentar ser simpatic al poder central(ista) madrileny. Els rucs som nosaltres. La 1ª vegada t'enganyen, la 2ª...

#1 francesc-lluís, Baratària, 07/08/2010 - 16:34

Una anècdota, això del veto a Rossell, que posada al costat de les milers d'anecdotes més composa un quadre de catalanofobia i discriminació per part de l'estat que no té res d'anecdòtic. No entenc com encara algú pot apostar per seguir a Espanya