Publicitat
La Punteta · 17 de Juliol de 2017. 11:52h.

RUBÈN NOVOA

Analista

El dilema de Quim Forn

Farà vora de 14 anys que conec el nou i flamant conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya Joaquim Forn i Chiarello. Vam compartir agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Consell de Barcelona —on hi tinguérem una relació fluïda atès que jo exercia de director de comunicació de la Federació de Barcelona de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i ell en presidia la de CDC.

Recordo haver treballat plegats colze a colze en campanyes electorals —i molt especialment la campanya municipal de 2008, on em va donar l’oportunitat de dirigir la primera video-campanya electoral de Xavier Trias a Youtube. L’any 2010 vaig deixar CDC per involucrar-me en un projecte més engrescador i explícitament independentista al costat del sempre admirat Jan Laporta, un projecte alhora efímer que intens: durà fins 2012. Des de llavors m’he mantingut al marge de la política activa totalment decebut de la mateixa.

Considero que amb el nou conseller d’Interior compartim l’ésser «homes d’acció», això és:  moltes hores d'activisme a la motxil·la. Fou en Quim Forn qui va parir la campanya del FREEDOM FOR CATALONIA junt amb David Madí per als Jocs Olímpics de Barcelona’92. Anys després, en el seu moment, servidor hi trobà una mà amiga en la lluita que conduïa —juntament amb el Pep Espar— per mirar de protegir la Sagrada Família d’un mal traçat del túnel de l'AVE.  

Quim Forn assumí la cartera d’Interior el passat dijous bo i sabent que estarà en el punt de mira de tots i de tothom en els propers dies i setmanes degut a l'anunci fet pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'organitzar un referèndum d'independència vinculant per al proper 1 d'octubre d'enguany.

L'ofensiva «all-out-attack» que s'albira per part de l'Estat contra la Policia de la Generalitat amb la finalitat de posar-la en mans del Delegat del Govern espanyol a Catalunya exigirà a Quim Forn prendre consciència de la mateixa  responsabilitat històrica amb la qual recordem plegats el Comissari Miquel Badia i Capell any rere any al carrer de Muntaner.

Si tot aquest embat extern no fos suficient, cal sumar-hi l'intern. Portem masses anys patint una direcció política i operativa de Mossos totalment qüestionada des de dins i des de fora (amb raó). I aquesta és una responsabilitat compartida entre el Director General de la Policia, Albert Batlle, i el recentment nomenat Major "vitalici" del Cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el mosso d’esquadra que, no oblidem, llueix més banderes espanyoles  al seu uniforme. Una herència incòmoda de l’exconseller d’UDC, Ramon Espadaler.

Albert Batlle i Josep-Lluís Trapero són dos noms que porten lligats, per a més inri, prop d’una dècada a l’obscura trama de corrupció policial i governativa «a l'engròs» que investiga «a lo bonzo» (si em permeteu la cacofonia) el jutge Aguirre de Barcelona: l’anomenada «Operació Macedònia».

L’ascens fins a la divisa de Major de Josep-Lluís Trapero al capdavant del Cos de Mossos d’Esquadra dóna per a un serial d’articles dignes de novel·la negra. Ara bé, l'ascens d’Albert Batlle, mereix peça separada al respecte: fundador del Partit del Socialistes de Catalunya (PSC), ha tingut càrrecs públics amb governs socialistes i convergents essent finalment nomenat pel partit de Duran Lleida en el càrrec que encara a dia d'avui ostenta com a Director General de la Policia.

Segurament Quim Forn no oblida a aquestes alçades de la pel·lícula que fou precisament Daniel de Alfonso qui nomenà Albert Batlle com a número 2 de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Bingo! Albert Batlle fou la mà dreta de qui, en col·laboració amb l’exministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández-Díaz, van conxorxar-se per destruir políticament  l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, amb falsos informes policials de suposats comptes ficticis en paradisos fiscals: la ja coneguda per tots «Operació Catalunya». 

Val a dir que Quim Forn porta essent el fidel i lleial servidor de Xavier Trias des de fa ja més d’una dècada a l’Ajuntament de Barcelona. De fet, en el seu moment, el batlle Trias va encomanar durant llur mandat a Quim Forn la responsabilitat de dirigir la Guàrdia Urbana. Això en sí mateix és una garantia de que el nou conseller és coneixedor, si més no, de la gestió pública de la seguretat a nivell de Barcelona ciutat, la qual cosa no està gens malament.

Finalment, i ara que alguns mitjans qüestionen encertadament la continuïtat d'Albert Batlle com a Director General de la Policia, davant del dilema que se li presenta al Conseller, i tenint ben present l’embat legal que s’albira per part dels ressorts de l’Estat contra el control  que ja exerceix envers la Policia de la Generalitat-Cos de Mossos d'Esquadra volia deixar de manifest amb data d'avui que, amb Albert Batlle i Josep-Lluís Trapero de companys de viatge, Quim, no te'n sortiràs; no ens en sortirem —com a país.

Així les coses, si em permets, es fa del tot necessari que apartis a tots dos del servei.

4 Comentaris

Publicitat
#4 el último que cierre, Canovejas, 26/07/2017 - 21:04

Y tú que opinas Novoa sobre en que lado debe estar una policia autonómica...? ¿Es de todos los ciudadanos, ó de los que acaban de estrenar "legalidad paralela"? Dado que tienen que tomar partido ¿hacia dónde deben dirigirse? ¿hacía donde les diga tu admirado Forn, ó hacia el cumplimiento de la legalidad que reclamamos más de la mitad de ciud

#4.1 Novoa, Catalunya, 03/08/2017 - 03:00

Let's see what happens :)

#3 M. Pilar, Barcelona, 24/07/2017 - 21:59

Abans d'escriure informis bé. El cap dels Mossos el nomena el Conseller de Governació (com ja ha fet el Sr. Forn per nomenar el substitut d'Albert Batlle). El Sr. Daniel Alonso no ha estat mai Conseller de Governació, per tant, no ha pogut nomenar al Sr. Batlle Cap dels Mossos d'Esquadra.

#1 Fart, Bcn, 17/07/2017 - 21:14

Au, un altre torrat hiperventilat que viu al planeta barretina.