La Punteta · 15 de Juliol de 2014. 02:55h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El diputat de la xancleta

David Fernàndez, amb la xancleta a la mà

Estic esperant amb candaletes la dimissió de David Fernàndez. Perquè si el diputat de la CUP creu realment que el Parlament “és un circ, un teatre de vanitats, matrix” com afirmava en una tertúlia a El Periódico publicada aquest dilluns a què collons espera?.

Encara pitjor: David Fernàndez es deu pensar que és Nelson Mandela o el Mahatma Gandhi perquè fins i tot afirmava que la cambra catalana “és la mediocritat i la insensibilitat, la degradació de la política”. Mai no hagués imaginat que un parlamentari novell com ell mirés la resta de 134 diputats amb tanta superioritat. No sé pas què li diran a partir d'ara.

Perquè si el Parlament és "un circ" ha estat també gràcies a ell amb alguns episodis memorables com el de la xancleta. Segur que es pot denunciar els abusos de Bankia -jo també estic indignat amb els bancs- sense fer cap numeret de cara a la galeria. En el fons, tots sabem -també ell- que només buscava la foto. Com aquell iraquià que va bombardejar George Bush. Quim Arrufat -més preparat que ell: per això surt cada dimarts al faristol- no ho hagués fet. David Fernández no s'atreveix amb la premsa.

A més, fa gràcia perquè quan hem recollit les seves declaracions textuals de seguida s'ha defensat dient que havíem “descontextualitzat” la informació, que és el que s'acostuma a dir quan es fica la pota. Tot seguit ens ha retret de fer “un titular llaminer”. Però un titular és un titular, no és una tesi doctoral ni El capital de Karl Marx cosa que, si mai ha fet de periodista, ja hauria de saber a hores d'ara.

El problema és que David Fernàndez ha dit el que ha dit. A mi em recorda Xavier Sala i Martín, que em va tractar de "sangonera", però també va dir el que va dir. Curiós que un ultralliberal com Sala i Martín i un antisistema com David Fernàndez coincideixin en matar el missatger. Ja ho diuen que els extrems es toquen.

Que consti que jo he tingut, almenys fins ara, una relació impecable amb els diputats de la CUP. Sobretot amb el seu cap de premsa, el nom del qual no aconsegueixo ni recordar. I espero continuar tenint-la. Però, com a les pel·lícules de Superman, es pensen que són els bons. És la famosa superioritat moral de l’esquerra que ha quedat perfectament reflectida per a la posterioritat en les esmentades declaracions de David Fernàndez.

Dilluns passat, per exemple, vaig fer un article sobre Israel i de seguida va saltar un de la CUP de bon matí tractant-me, a twitter, de “sionista” i de “vomitar”. Quan vaig clicar el seu bloc hi havia una última entrada, del 23 d’octubre del 2012, amb el titular “La CUP al Parlament”. Sort que no l’ha actualitzat des de llavors. Tampoc no ens perdem res.

Però explicava que “hi anem assumint la veu de les 80.000 desnonades, la veu de les joves precàries, de les treballadores cada vegada més explotades, la veu de les immigrants esclavitzades i perseguides, de les dones a qui es nega el dret al seu propi cos”. “Som -afegia- la veu dels 2 milions d’aturades i dels 3 milions de pobres que hi ha avui als Països Catalans”.

Doncs, no. Els tres diputats de la CUP són la veu de les 126.000 persones que els van votar (3,47%). Un molt bon resultat per ser la primera vegada que es presenten, però tampoc no és per tirar coets. Ara per ara són el que són: una força minoritària que, a l’hemicicle de Màtrix, seu a les golfes.

David Fernàndez s’ha afegit, doncs, amb aquestes declaracions a l’estratègia que fa servir l’esquerra -de Pablo Iglesias a Ada Colau- per deslegimitar la democràcia que vaig expressar en un article anterior. Però estic segur que si governessin ells -que Déu ens agafi confessats i això que sóc agnòstic- no criticarien tant el sistema com ho fan.

Lo dicho: Quan dimiteixes, David?. Si no demostraràs estar tan aferrat a la cadira com els que tant critiques.

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 enric, Barcelona, 15/07/2014 - 20:58

des del primer minut quan va sortir elegit David Fernàndez al Parlament de Catalunya exclamant per Palestina! sense cap motiu aparent, i no per Catalunya, o als seus votants, ha fet un gran mal al catalanisme i sobretot a la democracia. De no creient s'ha passat a l'atre extrem.

#13 Saperes, l, 15/07/2014 - 20:34

¿Per què no fundes un partit d'extrema dreta neoliberal i antiinmigració i et presentes a unes eleccions? Segur que els defensors dels bancs, els fatxes neoliberals i els de les immobiliàries anti PAH et votarien.

#11 Quo vadis?, Bcn, 15/07/2014 - 19:27

Ja era hora que algú digués quatre veritats a aquests nanos, als quals ja els han rigut massa les gracietes pel simple fet d'estar a favor del dret a decidir.

#9 Kropotkin, Vic, 15/07/2014 - 14:19

Pues yo creo que Fernandez tiene razon en muchas de las cosas que dice. Ya solo le falta darse cuenta de que el tinglado del PRUSES es un cachondeo para evitar a la Justicia. Entonces si que habria razones para votarles.

#8 Hehehe, Barcelona, 15/07/2014 - 11:44

Home, si és veritat que el Fernández viu amb 1400 euros al mes, cosa que no dubto, ja és un factor diferencial respecte a la resta de diputats, hehehe

#8.1 les coses claretes, bcn, 15/07/2014 - 21:12

Cada mes al seu compte corrent entren més de 6.000 euros... que d'aquests 6.000 ell només se'n queda amb 1.400€... doncs t'ho creuràs o no, però ningú ho sap del cert.

per cert, jo, mileurista, ja m'agradaria guanyar 1.400 nets al mes per la feina que fan, JA M'AGRADARIA i no vaig de comunista perr

#8.2 Koan, Barcelona, 15/07/2014 - 22:24

Cobra 1.400 i la resta la dona al partit, que li paga menjars, transports viatges etc perque els 1400 quedin bastant intocats. De facto deu cobrar uns 2000 i la resta s'ho embutxaca el partit, tot queda allà mateix. L'honest seria que el que sobre ho donessin net a una ong.