La Punteta · 7 de Febrer de 2016. 18:32h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El doble llenguatge de Puigdemont

El president de la Generalitat ha criticat que Mariano Rajoy utilitzi la paraula "treva" per referir-se al procés. Carles Puidemont ha fet aquestes declaracions durant una visita a Molins de Rei escortat per l’alcalde, el convergent Joan Ramon Casals, i el tinent d’alcalde, el socialista Xavier Paz, perquè en aquesta localitat del Baix Llobregat CDC i el PSC governen plegats.

El president ha afirmat, en efecte, que no és “un llenguatge apropiat per intentar relacionar-se amb el que és un plantejament democràtic, pacífic, popular, transversal i, fins i tot, simpàtic, d’una part del poble de Catalunya”. Hi estic absolutament d’acord. En política, les formes són tant o més importants que el contingut.

Llàstima que aquí també anem un pèl de de sobrats. El procés ha generat una mena de complex de superioritat moral. El mateix complex que els convergents han criticat durant anys a l’esquerra el tenen ara respecte als espanyols. Aquí només sabem veure veure la brossa a l’ull de l’altre, però mai la biga a l’ull d’un mateix.

Encara recordo, per exemple, Artur Mas dient el passat 1 de setembre, sobre la reforma del Tribunal Constitucional que permet supspendre els que incompleixin les resolucions que recordava “els anys 30”, que era “la música de la Inquisició”, que “això no és estat de dret” o que és “de baixa qualitat democràtica”.

Segurament perquè el propi Artur Mas podia ser un dels afectats, però en cap cas es pot comparar un règim democràtic -encara que el PP tingués majoria absoluta- amb els anys 30. Entre d’altres raons perquè, quan comparen el sobiranisme amb el nazisme, aquí també ens enfilem per les parets. I amb raó.

També vam tenir un portaveu del Govern, Francesc Homs, que li va dir "macarra" al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. "Aquest és un tipus de plantejament de macarra: ‘Si vostès no es porten bé no els donarem els diners per pagar les nòmines’. Això és de macarra. Això ho fa un macarra, amb un to certament xulesc, amb un abús d'autoritat", va afirmar el 12 de juliol del 2012. A veure si s’atreveix Homs a dir-li en persona si se’l troba per Madrid. Les coses s'han de dir a la cara.

De fet, el propi Puigdemont ha afegit en la seva visita que “el que esperem d’un govern sigui en funcions o no és que no hi hagi disfuncions i que funcioni, i de moment ni  funciona ni evita generar disfuncions”. Però ell mateix, després d’acomiadar-se com alcalde de Girona, va afirmar que “Rajoy és un president en funcions que fa declaracions en funcions”. Llavors de què es queixa?.

En realitat, el president cau en el mateix error que critica perquè retreu a Mariano Rajoy que faci servir la paraula "treva" i, en canvi, anuncia tot seguit que “combatrem” el Pla Hidrològic. Només li faltava afegir "sense treva". Fins i tot ha parlat d'"amenaça directa" i "amenaça social".

Em sembla que Puigdemont no va fer la mili perquè tant treva com combatre tenen ressonàncies militars. Però, posats a triar, transmet més bon rotllo la primera que la segona. El que deia: Nosaltes som els bons i ells els dolents.

 

Qui sóc?

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Prudenci, Sabadell, 10/02/2016 - 11:33

Tipic del nacionalisme exacerbat i excloent. Victimisme, mala educació, intolerancia, supremacia, etc. Per això els nacionalistes i vividors del proces cauen tant malament tant dintre com fora dEspanya.

#12 Rivas, Hospi, 08/02/2016 - 03:11

El problema d'aquest article és al final: ells i nosaltres. Em sap greu, Rius, però qui són ells i qui són nosaltres?

#12.1 QUEDA CLARINET?, Barcelona, 08/02/2016 - 18:50

Tranquil Rivas tranquil, jo t'ho explico

Els DOLENS sempre son els altres o sigui
els del sud, Madrit o Espanya
I els BONS sempre som NOSALTRES els millors

Es l'essencia del Proces,

Si encara no ho tens clar et recepto
10 hores diarias de TV la nostra
i ho acabaras entenent

#10 Dobles lenguajes, intemporales, 08/02/2016 - 01:40

Que poco aguantan las hemerotecas con el tiempo siquiera las palabras de Puyal ahora se aguantan con Toni Soler pidiendo más licencias.Pedirá Puyal la decapitación de Mikimoto,Toni Soler y Terribas?El doble lenguaje.
http://hemeroteca.abc.es/nav/Navigate.exe/hemeroteca/madrid/abc/2011/12/05/085.html

#9 Pablo, Madrid, 08/02/2016 - 01:20

El nacionalseparatismo siemrpe ha sido así.

De lenguaje grueso, supremacista, generador de odio y victimista, siempre que puede.

hace 3 años lo que se puso en marcha fue la destrucción de Cataluña promovida desde la Generalitat.

Si no se les frena lo único que van a conseguir es joder Cataluña.

#8 angelito, barcelona, 07/02/2016 - 23:19

¿Darán tregua Mas y su clan al motxo?