La Punteta · 12 de Març de 2016. 21:15h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El Govern del 'postureo'

El Govern va embalat a velocitat de creuer -més aviat a velocitat de la llum- cap a la indepèndència que ha de portar els catalans a unes cotes de benestar mai vistes fins ara amb gelat de postre cada dia. La prova és l’agenda oficial dels consellers.

La titular d’Agricultura, Meritxell Serret, va desplaçar-se divendres fins a Sort (Pallars Sobirà) per assistir a una crema controlada en comarques de muntanya amb tanta mala sort que, després dels quilòmetres recorreguts a càrrec dels Pressupostos de la Generalitat, es va haver de suspendre a causa del fort vent.

El fet que la natura estigués en contra de la demostració no va impedir a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a la Generalitat cada vegada posen els noms més llargs- proclamar que “amb les cremes controlades fem prevenció d'incendis forestals i donem suport a la ramaderia de muntanya”. Cosa que ja se sabia perquè és un pràctica que es fa des de l’any 1993.

El seu col·lega d’Interior, Jordi Jané, va presidir a Lleida l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor als Bombers. Entre d’altes coses va elogiar “l’esperit de solidaritat”, “la noble tasca que realitzen” i “la professionalitat del cos”. I, per descomptat, també obvietats de l’estil “som referència al món, tenim reconeixement internacional”.

Per la seva banda, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va lliurar uns premis a una escola de Gràcia i un institut de Gurb. El conseller, segons la nota oficial, va felicitar els alumnes i el professorat perquè han demostrat “una actitud democràtica, participativa, oberta i solidària”.

Com que els premis en qüestió els dóna la pròpia conselleria és una manera com qualsevol altra de sortir als diaris. Dit amb tot el respecte per als guardonats. En això és com el CAC, que també dóna premis a les escoles i organitza fòrums de comunicació per fer veure que fa alguna cosa.

Al conseller li vaig preguntar en una roda de premsa com anava d’agenda oficial -quants líders estrangers l'havien rebut- i em va contestar que ell era conseller d’Afers Exteriors, però també de Relaciones Instucionals i de Transparència.

Pel que fa als contactes internacionals va assegurar que ja parlan “amb tota normalitat  amb qui nosaltres interlocutem”. Crec que l’únic suport internacional que hem assolit des de la seva arribada al càrrec és Arnaldo Otegi, que tampoc és per tirar coets.
 
L’únic conseller que, aquest divendres, va fer alguna cosa concreta va ser el de Territori, Josep Rull, que se’n va anar al Bages per anunciar que s’ampliaran les bonificacions de la C-16 en els trams Terrassa-Manresa i Terrassa-Sant Cugat. Tampoc és gaire però com que Rull va ser la creu de Quim Nadal durant els set anys de tripartit sap que en divuit mesos, a més de vendre fum, cal governar.

Saben quin és el problema de debò? Que mentre algú no digui la veritat tot és fer bullir l’olla. Mas va desaprofiar l’ocasió de fer-ho la nit electoral, però va preferir tirar d’èpica amb aquell ”hem guanyat, hemos ganado, we have won, nous avons gagné!”. Que guanyarien ho sabia tothom.

Hagués hagut de fer com Antonio Baños, llavors cap de llista de la CUP, que va admetre que el plebiscit “no s’ha guanyat” encara que l’atac de sinceritat li va costar, a la llarga, l’escó al Parlament. Carles Puigdemont també ho hagués pogut dir en ser elegit, però a veure qui és el valent que diu la veritat si t’han posat a dit.

Ves per on, el mateix Artur Mas va demanar dimecres al seu successor, en una entrevista a Catalunya Ràdio, deixar de fer "postureo" i "no presumir del que no es pot fer". Fins que algú, en aquest país, no digui la veritat no farem res de bo: no és pot declarar la independència amb més de la meitat del país en contra o decididament en contra. No és Espanya, som nosaltres. Mentrestant tot serà donar voltes en cercle.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Saprissa, Sants, 14/03/2016 - 09:59

només un pero, el Sr Baños va marxar solet,(ja va explicar el motiu) no el van fotre fora

#9 Jordi B., L'H, 13/03/2016 - 20:26

El que més em deixa perplex d'aquests articles és "l'enorme rigor, el poc sensacionalisme, que mai són tendenciosos i la gran objectivitat"
Em salten les llàgrimes, d'emoció

#8 unborreguuu, de poble , 13/03/2016 - 18:49

es tenir cadira i un SOU que supera i molt el d'un mileurista , que tothom es fa marxa enrera...ara tot pot esperar , fins i tot que la nostra canalla prenguin gelat cada dia .....deu meu quin pais de fireta tenim ...sort que encara tenim l'estadista Mas a la reserva haha

#7 Pepet, Sabadell, 13/03/2016 - 12:42

Veient el que van manifestant els partits independentistes, excepte la CUP,el procés és com anar amb un cotxe sense frens, amb velocitat incontrolable, per una carretera amb infinites corbes i amb un mur infranquejable a pocs kilòmetres; quan pensen usar el fre de ma i tornar enrere?

#6 arm, figueres, 13/03/2016 - 12:21

l excusa de tot sera que espanya no deixar fer un referendum, que s´ha intentat pero la dolenta Espanya no deixar fer 1 referendum, i 4 o 5 anys mes donant voltes sobre 1 referendum si o no, fins al 2020 com a minim