La Punteta · 4 de Març de 2015. 14:28h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El Govern dels Millors

A les rodes de premsa de Govern cada cop hi ha menys periodistes

L’atur a Catalunya el passat mes de febrer va baixar un 0,28%: 1.645 persones. Tampoc és per tirar coets perquè encara n'hi ha 581.124 sense feina.
El mateix dia que l’atur encara fregava les 600.000 persones, el Consell Executiu aprovava tres acords de govern el més important dels quals era atorgar la la Medalla d'Or de la Generalitat a Neus Català, Josep Maria Espinàs i Joan Rodés. Es nota que ve Sant Jordi.

No és que no s’ho mereixin, però la resta d’acords va ser un decret sobre mesures d’autoprotecció”, avançar 33 milions per garantir la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i aprovar la modificació del decret de la direcció dels centres públics. No m’estranya que, a les rodes de premsa del conseller Homs, hi hagi cada cop menys periodistes. Hi ha poca teca.

De fet, l’anunci més important va ser l’elaboració dun "llibre negre" per denunciar “l’operació de recentralització a Espanya” davant “els incompliments reiterats de l’Estat”, però atès els èxits del Diplocat a Europa no sé si ens faran gaire cas a Europa.

Fins ara, l’únic suport al procés sobiranista va ser el del primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis. Però es veu que li van picar el crustó i se’n va desdir ràpidament. Evito incloure entre els èxits la carta enviada al president de la República francesa, François Hollande, perquè estava en anglès. Probablement l’afront més greu des que els anglesos van lliurar Joana d’Arc a la foguera.

Precisament,  després de les crítiques del senyor Duran, vaig aprofitar l’avinentesa per demanar al conseller Homs si podia explicar “resultats concrets” del Diplocat i em va sortir amb els actes apuntat a l'agenda: “jornades i seminars sobre el debat política català a quinze països” i “un programa de vistants internacionals” -amb 45 persones que han vingut de franc a Catalunya-, entre d’altres.

En tant memorable balanç va incloure també “molts articles d’opinió” i la web Catalonia will vote, que anuncia que que que “Catalonia will vote on 27 September 2015” com si fos un referèndum d’autodermintanció en comptes d’unes eleccions al Parlament. Encara que fossin plebiscitàries. Això sí també hi surt el conseller Homs retratat.

El conseller Santi Vila, en un rampell de sinceritat, va admetre en una conferència el passat mes de desembre, que han fet servir el procés per tapar les retallades. "Si aquest país no hagués fet un relat en clau nacionalista com hagués resistit uns ajustos de més de 6.000 milions d'euros?”, va afirmar aleshores. Però no m’estranya llavors que es fumin una patacada a les enquestes. La gent tampoc és tonta.

 

 

Xavier Rius és director d'e-notícies

 

Segueix-me a twitter

Web personal 

Més articles

Elogis

 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 -emilio, a, 06/03/2015 - 12:41

Lo del presidente de Letonia; "Si hay legitimidad en el proceso reconocería una Catalunya independiente". Lo mismo que dijo Margallo respecto a Escocia.

#6 Sergi, Toronto , 06/03/2015 - 03:17

el senyor Homs es la veu del govern dels millors.... per qué senyor Rius? per qué?

#5 xavi, barna, 05/03/2015 - 19:37

http://www.lavanguardia.com/politica/20150304/54428744685/paris-disolucion-judicial-asociacion-independentista-catalana-sur-francia.html#ixzz3TSXnHVNC

#5.1 Xipolleig, Barcelona, 05/03/2015 - 20:37

França té molts problemes de cara al futur, el jacobinisme tronat és un dels origens dels múltiples conflictes que ja estan començant a pagar

#4 Kropotkin, Vic, 05/03/2015 - 09:22

Yo creo que la mejor salida para los independentistas es la emigracion masiva a Letonia donde seran recibidos como hermanos. Ademas, l lengua letona no es tan complicada como el estoniano. No tendran tantos problemas. Ademas, hay mar y seguiran siendo parte de Europa. Pullmantur los podria llevar.

#4.1 Xipolleig, Barcelona, 05/03/2015 - 10:13

Jo crec Kropotkin que t' has de canviar l' àlies, hauries de posar Stalin, lliga més amb la teva personalitat.
Et trobo darrerament nervioset, i mira que ja ho estàs habitualment, ha,ha,ha

#2 Atur Mas, hay mucho paro y aunque te crees, Moisés, eres un FRACASADO!, 04/03/2015 - 15:15

No és el govern dels millors, és el govern dels fracassats!