La Punteta · 29 de Novembre de 2021. 07:25h.

JAUME BARÓ I QUERALT

Abogado y Economista

El Govern suspèn drets bàsics: això va de llibertat

Molt sovint els governants tenen la temptació del poder en solitari, de governar pensat més en els seus propis interessos particulars o de partit, quelcom què hem vist massa sovint en la Catalunya actual. És, en aquests casos, en els quals acostumen a jugar amb les llibertats i drets bàsics de les persones, sempre amb una excusa o una altre.

El passat 23 de novembre, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va a anunciar que el divendres 26 s’ampliaria l’ús del Certificat COVID a gimnasos, centres esportius i residències de gent gran davant “l’augment preocupant dels casos”. Informació que ràpidament va ser difosa i reproduïda tal qual nota de premsa, per tots els mitjans subvencionats. En petit, també s’informava de la necessitat de comptar amb l’aprovació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), aquí sorgeix el primer dubte: en poc més de 8 hores calia el vis-t-plau i posar en marxa aquesta nova obligació. Hom dubte de que no estigués tot prepara’t si no és pràcticament impossible. En cercles judicials i polítics es donava per segur l’aprovació de l’alt tribunal autonòmic, lluny de la mateixa sol·licitud efectuada pel govern basc la setmana anterior, amb una resolució històrica sobre la separació de poders emesa just el dia anterior. Òbviament, l’oposició al Govern (existeix?) no va dir res. Els sectors afectats ja tremolaven amb una possible pèrdua de clients.

Pocs dies després, el dijous 25, el TSJC dona el vist-i-plau, amb l’oposició de fiscalia i aquella mateixa mitjanit entre en vigor l’esmentat passaport per tal d’entrar a “centres esportius, gimnasos, establiments de restauració i residència de gent gran”. Amb aquesta mesura Catalunya, un cop més , encapçala el llistat d’autonomies espanyoles en supressió de drets bàsics, com ha vingut fent des de l’inici de la Pandèmia.

Molta gent es pregunta si aquesta mesura està justificada, si llegim el mediocre informe que es va presentar al TSJC i s’ha publicat al DOGC del divendres 26 la resposta seria què no, i perquè? Doncs molt simple, el govern ho basa tot en tres afirmacions: 

-els establiments de restauració són entorns d’alt risc de contagi

-la pràctica d’esport presenta un potencial risc de transmissió i infecció

-s’ha incrementat de forma preocupant el número de casos

De les tres EN CAP CAS s’aporta cap document què ho demostri, tret de l’increment de casos que ve dóna’t... per l’increment de proves!!!. És evident, a més proves més contagis. Però si això estiguis reclamant justificat potser si què seria necessari prendre aquesta mesura, però amb un 84 % de la població catalana vacunada? No entraré en què no és defineix de forma clara els centres que ho han de demanar i com fer-ho, això sí, en menys de 8 hores tots els centres esportius i de restauració ho van haver d’implementar i saber fer!!!!!! No puc entendre que una Administració què a vegades es tant maniàtica amb temes de formes, burocràcies i formació, llenci a les rodes dels cabals als pobres centres esportius i, especialment, els restauradors, un sector que ha patit i està patint molt. Ara només els hi falta tenir què fer de “policies” d’una administració que NO ha sabut fer la seva feina, sinó improvisar, però amb els rets bàsics dels catalans quelcom al què ja ens tenen acostumats. A tall d’exemple dues qüestions que semblen de broma, d’una banda les declaracions del Conseller de Salut en les quals deia textualment que imposar el passaport COVID era una tàctica “d’assaig i error” i de l’altre, la caiguda del servidor informàtic que ha suspès l’aplicació de la Resolució de la Generalitat. És això seriós? No, no ho és, és ridícul, de vergonya aliena. Ja han mentit molt en aquesta Pandèmia, i ho continuen fent, això sí, jugant amb la nostre salut, drets bàsics i economia. Prova d’això és moviment ciutadà què s’està generant en contra de la mesura i amb la por què s’allargui en el temps. Mentre, l’atenció primària deixada de la mà de Déu i les llistes d’intervencions i visites a especialistes segueixen allargant-se en el temps.

Recorden, aquest és el Govern dels que deien que això anava de Democràcia, de Lliberat...

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pepe, andorra, 02/12/2021 - 11:21

Al fin podre saber lo q sentía un judío en Alemania en 1936, tanto empeño en q todos nos inyectemos debe esconder algún secreto a la fuerza, lo q si tengo claro es todo lo q nos están contando a través del terror informativo y de propaganda es falso y manipulado. Y mas cuando entre los niños no hay ni muertos ni hospitalizados. Hay gato encerrado

#3 Daniel, Tokio, Texas, 30/11/2021 - 01:11

Está claro que todo lo que rodea a esa "vacuna", que no es una vacuna porque no inmuniza, es una estafa. No paran de contagiarse y de ingresar los vacunados. Y se nos dice con toda la desfachatez que la culpa es de los que no se vacunan. Y se continuan restringiendo derechos y poniendo restricciones sin pruebas.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 29/11/2021 - 23:45

Esto no va de salud. No hay razones sanitarias reales detrás de la estrella de David para apestados de la Degeneralitat. Son puramente políticas. Aprendices de Benito, Adolfito y Josephito.

#1 pepe, Andorra, 29/11/2021 - 14:52

es una democracia totalitaria en su máximo esplendor, España es un conjunto de oligarquías q se han repartido las regiones desde 1978 y ahora tiran para adelante todo lo q pueden. Neofeudalismo lo llamaría yo por el hecho de q también, como el señor feudal, han prometido protegernos a cambio de nuestros impuestos para al final, solo coger el diner