La Punteta · 5 de Maig de 2014. 08:07h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El jutge estrella

Una de les característiques de l'actual procés sobiranista és que estem venent la pell de l'ós abans de caçar-lo. O com em deia ahir el JM Botanch, un dels periodistes de l'e-notícies: "Les cases no es poden començar per la teulada, els nous estats tampoc".

Els escocesos -que ho tenen difícil, però més fàcil que nosaltres- han fet una mena de llibre blanc de més de 600 planes sobre la independència: "Scotlands' future", que et pots baixar gratuïtament per internet. En canvi aquí, com que som més xulos, fem constitucions directament.

Esquerra, per exemple, ha presentat aquest diumenge el seu programa electoral per a les europees, el qual contempla l'elaboració d'una futura Constitució que preveu, si s'escau, uns Països Catalans units.

La futura Constitució catalana, en efecte, tindria una clàusula de reunificació "com van fer al seu moment les constitucions de la República Federal Alemanya (art. 23) o de la República d’Irlanda de 1937 (art. 3)". Potser recordar que els britànics s'han passat, històricament, la Constitució irlandesa pel forro.

Em temo que, malauradament, els Països Catalans només existeixen al mapa del temps de TV3. Al cap i a la fi, el PP arrasa amb majories absolutes tant al País Valencià com a les Illes. Fins i tot malgrat els escàndols de corrupció que han sacsejat ambdues comunitats en els darrers anys.

D'altra banda, el jutge de l’Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, va revelar també dimarts passat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que una colla de deu persones "entre jutges, advocats i experts en dret constitucional” estaven elaborant "un esborrany molt preliminar d'una eventual Constitució catalana” a instància de diputats de CiU, ERC, ICV i la CUP a més de l'ANC.

Jo sempre havia pensat que, en el cas d'independència, Alfons López Tena era el candidat idoni a conseller de Justícia, però aquest pas li fotrà el càrrec el jutge Vidal. El magistrat ha esdevingut la versió catalana del jutge estrella perquè no hi ha tertúlia o entrevista on no digui la seva.

Fins i tot malgrat que, en aquest cas, la discreció hauria de ser un mèrit professional. Si en comptes de defensar posicions sobiranistes, defensés una España unida no li perdonaríem que sigui tan mediàtic. Ens queixem de la politització de la justícia -amb el Tribunal Constitucional al capdavant, on han posat un militant del PP de president- però si la polititzen els nostres no passa res perquè són els bons.

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 -emilio, a, 06/05/2014 - 14:02

Santiago Vidal, Santiago Espot, Pilar Rahola... Qué nombres mas patrioticos.

#3 somalilandiano, barcelona, 06/05/2014 - 00:52

Las politizaciones están en el adn de algunos. Rigau proviene de la escuela Rosa Sensat, glorificada como defensora de educar a los niños en su lengua materna. Pero para la consellera hay sólo una lengua materna, y hay que hacerla grande y libre, al estilo de Vidal y de otros antes que Vidal.

#2 luis, BCN, 05/05/2014 - 09:33

Rius, tienes toda la razón ...... pero ya sabes ...... para algunos la mierda propia no huele. .....

#1 Confusió reveladora, ., 05/05/2014 - 08:47

No és mediàtic, el fan mediàtic, concretament la policia difonent-ne dades personals confidencials, i el diari el Mundo, que ha fet un article sobre el temps lliure del jutge.

Rius, a vegades, com ara, no encertes a conservar l'objectivitat.