La Punteta · 0 de de 0000. :h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El ministre ni-ni

Dintre de 30 o 40 anys, quan estiguem a punt de ser independents, tots els nens voldran ser com el conseller Romeva. Abans, en efecte, volien ser astronautes, bombers o metges sense fronteres. Però això ha canviat d’ençà que l'exeurodiputat d’Iniciativa s’ha fet càrrec de la conselleria d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

Com que el conseller en qüestió està en el punt de mira del Tribunal Constitucional va amb peus de plom. Ningú sap exactament què fa. Quina cancelleria d’Europa, d’Amèrica o d'Àsia li ha obert les portes. Si ha estat rebut, encara que hagi estat discretament, per les Nacions Unides, el Vaticà o la Casa Blanca. Però, això sí, s’ho passa pipa: aquest dimarts donava una entrevista a La Stampa -la primera a la premsa internacional: van ressonar totes les campanes del Principat- per assegurar que “més aviat o més tard serem independents”. Sortosament, el diari italià no és la BBC; on va patir de valent.

Després ha assegurat que la comunitat internacional ha entès que “el procés és irreversible” i, de pas, ha fotut un parell d’hòsties a l’Estat opressor per l’accident de Freginals perquè “va quedar absent”. No estem mai contents: quan l’Estat espanyol fica cullerada perquè fica cullerada i quan no perquè no.

 El dia anterior havia tingut una agenda molt atapeïda i havia anat a saludar el seu doble del Polònia, el problema de sàtira política de TV3. Però llevat d’això no se li coneixia cap altra activitat productiva.

Això de Romeva és una bicoca: Junqueras ha de quadrar els comptes, Comín té les llistes d’espera, Jané els accidents i Rull la creu de Rodalies. En canvi, ell només ha de fer veure, de moment, que fa de ministre d’Exteriors d’una república inexistent. 

A mi -salvant totes les distàncies perquè és un home preparat que podria estar donant classes a la universitat- em recorda una mica els ni-ni: no se sap si estudia o treballa. Jo, de gran, vull ser Raül Romeva.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

InsultsPublicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carlos Gomez, Bcn, 08/04/2016 - 02:09

I on li pagarien, que no es guanayaria, el magific sou que la patria del seu cor li te reservat a ells i a tanta gent com ell mentre aquesta farsa duri ?
Vivim a un pais d´indigencia, i no solament economica, amb sous de Brunei.
I visca la revolucio mentre l´ou segueixi ballant.

#2 Mesetario2, Meseta2, 06/04/2016 - 23:41

Hace tiempo leí una noticia graciosa.
Un periodista español fuente a un país africano recientemente independizado, Eritrea.
El ministro de exteriores de dicho país se enteró, y fue a ver al periodista a intentar que le entrevistara.
Me recuerda a Romeva.

#1 angelito, barcelona, 06/04/2016 - 14:33

Fa uns mesos, o pocs anys, en Rius no deia això dels 30 o 40 anys. De mica en mica s'omple la pica. De mica en mica anem aprenent coses. Tenim bons mestres a la política.