La Punteta · 9 de Maig de 2014. 20:57h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El monotema

Els col·legues d'El Periódico Fidel Masreal i Jesús Albalat li preguntaven al conseller de Justícia, Germà Gordó, en una entrevista publicada en aquest diari el passat dia 28 d'abril:

–Cada dimarts, després de la reunió del Govern, les explicacions del portaveu se centren en la consulta, i la gestió governamental o és escassa o amb prou feines es divulga...

I el conseller contestava:

–Això és per les preguntes dels periodistes. Al Consell Executiu hi ha molta acció de Govern.

Ho recordo ara perquè el dossier de premsa de la roda de premsa de dimarts passat tenia set planes. Set. El Consell Executiu va adoptar només quatre acords: aprovar el projecte de llei de cooperatives, reservar 6,9 milions per a entitats socials, aprovar el conveni de diverses depuradores de l’Ebre, i promoure la formació de jutges en dret civil català.

I encara perquè almenys hi havia un projecte de llei. Però, amb franquesa, tampoc no és per tirar coets. Potser sí que, en efecte, la culpa dels periodistes perquè en comptes de preguntar per les decisions de govern, li demanem al conseller Homs què pensa de les darreres declaracions de Rajoy, de Soraya o de Margallo. Sobretot els companys de les ràdios -no s'ho prenguin malament- que necessiten un tall de veu per a l'informatiu de les dues. I el conseller, per descomptat, no desaprofita l'oportunitat.

Però llavors no m'estranya que el tema estrella del ple del Parlament d'aquesta setmana fos prohibir els animals al circ, entre d'altres raons perquè els pobres pateixen “estats neuròtics". Els que van directament a l'escorxador no sé pas què deuen patir.

I ja sé que no s'ha de valorar un govern només pel volum legislatiu que genera, sinó també per la seva iniciativa política, però el balanç a hores d'ara és decebedor. L'any passat el que havia de ser el Govern dels millors va aprovar una sola llei: la de Successions. I encara perquè era l'acord estrella del pacte entre CiU i ERC.

Enguany hem millorat una mica el rècord -cosa d'altra banda gens difícil- perquè s'ha aprovat la d'horaris comercials o la de l'impost als bancs a més de la de Pressupostos i la d'Acompanyament, que no compten atès que van arribar amb mesos de retard.

El president Mas demanava, en el míting d'inici de campanya de CiU, “fer-nos confiança” per tres raons bàsiques: “per la recuperació econòmica; per haver capgirat les finances públiques, i per la consulta del 9 de novembre”. Ai, ai, ai.

Jo no sé si la federació nacionalista patirà una rebolcada històrica a les eleccions europees, però si hem de jutjar estrictament per l'obra de govern seria el que es mereixerien. Tota la resta ha estat parlar del monotema. Una manera com qualsevol altra d'amagar els altres problemes del país.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 Antoni Durán Aragones, Barcelona, 13/05/2014 - 11:45

Els de Donetsk ja l'han trobat... Ja tenen el seu Pushilin...I ja ha proclamat l'independencia Va per feina... I nosaltres portem anys, amb manifestacions milionaries al carrer, amb enquestes que diuen que som majoria...i el nostre lider(?) parlant d'acompliment de legalitats (espanyoles)...!!

#9 Kropotkin, Vic, 11/05/2014 - 16:07

Es un monotema porque mucha gente vive de esto. Esto se acabaría en el momento que dejase de pagar con dinero público a la gente para que aparezca en las tertulias, escriba artiículos o vaya a actos y se deje de subvencionar a la gente por el hecho de colgarse una estelada en el hombro. Es fácil.

#8 julian, bcn, 11/05/2014 - 13:08

Noticia del dia: los productores de arroz del delta preocupados por no haber recibido los 8 mill de subvención. Son aportados el P por CE, el 25% Gobierno español, el 25% Govern: Si salimos de CE el campo catalán se arruina . El Govern seguramente retine el dinero, como con las farmacia

#7 Xipolleig, Barcelona, 10/05/2014 - 22:19

Amic Rius, l'hi he de dir que avui el grau de "provocatòmetre", és baix.
Només dir-l'hi que el debat polític espanyol no és gaire diferent.
Em pot dir quines propostes fan els polítics espanyols per resoldre els problemes de la seva nació i de retruc dels de la nostra ?

#6 A.R., Cat, 10/05/2014 - 14:01

Cert. Últimament hi han molts aprenents de Víctor Alexandre: opinadors monotemàtics que només parlen del tema únic de la independència, com l'inefable Salvador Cot de naciodigital i molts altres més. Excel-lent per no dir ni una paraula sobre els aturats, les retallades, la crisi, etc etc