La Punteta · 10 de Desembre de 2016. 21:06h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El nou Donald Trump

Tres jutges holandesos acaben de fer-li mitja campanya al líder populista holandès Geert Wilders. No endebades el Partit de la Lliberat (PVV) és el primer en intenció de vot a les properes eleccions de març per sobre dels lliberals i els social-demòcrates. Ves per on, el mateix Wilders prové de la socialdemocràcia.

A mi em recorda una mica Xavier García Albiol, que també li van fer la campanya gratis entre els de SOS Racisme, El País i l'esquerra de Badalona. Un dia vaig anar a Sant Roc i vaig veure, en un bloc de pisos, un cartell ben gran com el que havia portat Albiol al jutjat: “No queremos rumanos”.

Però la premsa de casa nostra, no cal dir-ho, ha reaccionat de manera unànime. En realitat, no es veia tanta unanimitat des dels estirabots contra Donald Trump abans de ser elegit president. Diaris tan allunyats ideològicament com La Vanguardia, El Periódico i l’Ara han coincidit en posar-li un semàfor vermell al senyor Wilders.

La veritat és que els esmentats jutges volen i dolen. L’han considerat culpable, però sense cap efecte pràctic: ni multa ni presó. Senyal que la pròpia sentència està agafada una mica amb pinces. Ho deixen només en un retret moral.

El que no ha aconseguit esbrinar en cap de les cròniques publicades és quants magrebins hi ha Holanda més enllà de les dades habituals en matèria de demografia: població, densitat, creixement. Ni tan sols a internet. Encara que, ho confesso, jo sóc un mal buscador.

Les dades oficials no aclaren el nombre de població estrangera. I encara menys per nacionalitats. En el benentès, a més, que sempre són més dels que surten a les estadístiques: els sense papers no hi surten i els nacionalitzats deixen de sortir-hi.

L'única dada concreta és que Rotterdam és una de les ciutats més islamitzades d’Europa només superada per algunes ciutats britàniques -recordin el cas d’escoles públiques on s’ensenyava la sharia- i alguns barris de Catalunya.

De fet, l’alcalde és Ahmed Aboutaleb, d’origen marroquí. Però tant de bo tots fossin com ell perquè és el que va dir, després dels atemptats de París de gener del 2015, que els musulmans que no els hi agradés la llibertat ja podien fotre el camp. En una altra entrevista es va queixar també de la “passivitat” de la comunitat musulmana davant el terrorisme gihadista.

Perquè el que crida més l’atenció no és que Geert Willders preguntés, aquella nit electoral del 2014, “què voleu, més o menys marroquins a la ciutat?”, sinó que la majoria dels assistents al míting cridessin a l’uníson: “menys, menys, menys”.

Al capdavall, el programa electoral del seu partit preveu l’expulsió de tots les estrangers que hagin delinquit cosa que, d'altra banda, no sembla tan forassenyada. Al contrari, també ho preveu la legislació espanyola i la de la majoria de països comunitaris.

L'altra proposta era la repatriació voluntària, una mesura aquí també s’ha intentat posar en marxa a Salt o amb el oscupants de les naus del Poblenou. En ambdós casos sense èxit.

El mateix dia, per cert, la policia holandesa va detenir un presumpte terrorista a Rotterdam “sospitós de preparar un atemptat imminent”, però això ha estat relegat en les planes d'informació dels nostres diaris. Jo només he vist una columneta a La Vanguardia. I encara. Ni tan sols s’informava de la nacionalitat, però com que li van trobar una bandera de l’Estat Islàmic m’ho puc imaginar.

En fi, el senyor Wilders pot ser el nou Donald Trump europeu. La correcció política està fent estralls. Malgrat que la premsa, els intel·lectuals i l'esquerra encara visquin als núvols.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Jax el boletaire, Vic , 11/12/2016 - 23:41

Desgraciadamente Wilders tiene razon. El denominado politicamente correcto no es mas que ocultar y desvirtuat la realidad.

#6 Fran, Vilassar de dalt, 11/12/2016 - 19:39

Xavier, el Govern holandes dona dades detallades i actualitzades

Sobre 16.937.000 ciutadans que viuen a Holanda (dades a 31.12.2015) costen censats 168.320 marroquins (dades de 2.016). Ho pots comparar, per exemple, amb els 33.085 afganesos (dades també de 2.016)

#6.1 LeonAnto, Barcelona, 12/12/2016 - 00:47

Censados, Vd. lo ha dicho.

#5 Tots som Gert pero no gosem, Ger-Undar, 11/12/2016 - 14:46

Ja és habitual que uns grups d'iluminats progressistes de can Pixa ens duguin de la ma allà on no volem anar, pero clar, son els que més es fan sentir. La premsa adoctrinada i subvencionada tambè en te molt la culpa de tot aixó. Lamentablement el país està muntat així.

#4 Pepe, Alacant, 11/12/2016 - 10:57

Holanda tiene un problema social y policial con los marroquíes desde hace décadas, y aunque buenamente los han querido solucionar no lo han logrado, mirar hacia otra parte tampoco lo logrará.

#4.1 pepe.-., andorra, 11/12/2016 - 14:38

solo holanda? Yo creo q los politicos europeos estan vendiendose a los petrodolares a cambio de destruir europa desde dentro. Creo q cuanto mas grita un politico hablando de sobre diversidad, mas vendido esta a los petrodolares del islamofascismo.

#3 Jax el boletaire, Vic , 11/12/2016 - 10:10

Dons pues a Catadisney esta ple de marroquins y pakistanesos, aqui estan integrats....al pruses y Ala pacta amb Junqueras y Dimoni Colom el dia a dia.
Moros Welcome to Catadisney !!!. Cuan mes moros serem mes riurem !!!