Publicitat
La Punteta · 12 de Juny de 2011. 14:06h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El PPC, partit de govern a Catalunya

Els genis que van redactar l'Acord del Tinell poden estar contents: després de les darreres eleccions municipals el PP ha esdevingut per primer cop a Catalunya un partit de govern: només cal veure el que ha passat a Badalona o a Castelldefels.

L'únic que ho ha entès és el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, que dissabte, a Solsona, va afirmar que "avui és una jornada diferent, canvia la dinàmica de molts anys en molts ajuntaments i per primera vegada tindrem el partit popular governant". "El PP -va afegir- governarà a molts municipis, influirà al govern de Catalunya i tot influeix a Madrid i tot apunta que tindrà el Govern de l'estat".

Mentre que Carme Chacón encara feia servir, a la seva enyorada Esplugues, la cantarella del vot de la por en criticar "aquelles formacions polítiques i aquelles persones que atien l'odi no poden tenir premi" alhora que lamentava que CiU hagués comès, en la seva opinió, "un error donant suport al candidat xenòfob del Partit Popular a Badalona". I aquesta havia de substituir Zapatero?. No ha entès res.

Ara ja només és qüestió de temps que Alberto Fernández sigui tinent d'alcalde -jo crec que abans el Rajoy el farà ministre o secretari d'estat- o que el PP tigui un parell de conselleries al Govern de la Generalitat. A aquest pas un dia veurem Enric Millo de conseller. I pel PPC, no per Unió.

Em referia a l'Acord del Tinell perquè tenia un annex amb el títol "Cap acord de governabilitat amb el PP a la Generalitat i a l'Estat" que afirmava: "Els partits signants del present acord es comprometen a no establir cap acord de governabilitat (acord d'investidura i acord parlamentari estable) amb el PP al Govern de la Generalitat. Igualment aquestes forces es comprometen a impedir la presència del PP en el govern de l'Estat, i renuncien a establir-hi pactes de govern i pactes parlamentaris estables a les cambres estatals".

La dèria anti PP la va compartir també Artur Mas que, com saben, va arribar a anar al notari. La veritat és que el Partit Popular s'ho va guanyar a pols amb l'Estatut -Miquel Iceta va recopilar sl seu bloc una quarantena de disbarats- però gràcies a l'esmentat Acord de Tinell i sobretot les darreres eleccions municipals el PP ha normalitzat la seva presència a Catalunya. Ara governa fins i tot a la tercera ciutat del país. A nivell municipal, ja no és una força residual.

Ibarretxe també va tibar massa la corda amb el seu pla i va aconseguir -amb l'ajut de la Llei de Partits, votada per CiU, que va excloure l'esquerra abertzale- no només que el seu partit passés a l'oposició, sinó també que el PP assolís la presidència del País Basc. El PP ha esdevingut també partit de govern a Galícia, a Castella-la Manxa, al País Valencià o a Balears. Fins i tot a Extremadura o a Andalusia sembla només qüestió de temps. La Sevilla de Felipe González i Alfonso Guerra té ara un alcalde 'popular'.

Acostuma a passar quan, en política, algú proposa un cordó sanitari. Els cordons sanitaris s'haurien d'aplicar en l'àbit sanitari i només en cas d'estricta necessitat com una epidèmia. L'últim que vaig sentir que proposava un cordó sanitari va ser el líder d'Inicitiva, Joan Herrera, respecte a la ultra Plataforma x Catalunya. Ha aconseguit que Josep Anglada fregui els setanta regidors després d'assolir més de 60.000 vots. Les esquerres s'ho han de fer mirar.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#4 CiU=PP=PxC, Cat, 14/06/2011 - 12:13

Per una persona de dretes com tu deu ser una excel-lent noticia, oi Rius?

#3 francesc-lluís, ebre, 14/06/2011 - 11:55

Per una dotzena d'alcaldies de les 947 que té Catalunya no es pot dir que el PP hagi deixat de ser residual. CiU li ha donat una sobrerepresentació que en realitat no té al prioritzar els pactes amb ell. Treure el Tinell (2003!!) com a possible causa de res del que passa avui fa riure, Rius

#3.1 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 14/06/2011 - 13:35

Crec que la tercera ciutat de Catalunya, valen per les teves 947 noi, només mira el nombre d'habitants que representa... ja, ja, ja, residual?

#3.2 francesc-lluís, ebre, 14/06/2011 - 15:19

No, Badalona no val per les 946 restants. Al meu poble (4000 hab) el PP fa anys que no fa ni llista, com a la majoria de pobles de comarques, on és igual d'exòtic que el partit per la legalització de la marihuana. Té 470 regidors, molt lluny dels 1.400 d'ERC, els 2.110 del PSC o els 3.860 de CiU

#3.3 pepe, andorra, 14/06/2011 - 20:40

los votos q valen son los de las ciudades, ayer, hoy y mañana, pq en los pueblos las personas no son tan libres como en las grandes ciudades, asi vino la II republica, y la mayoria libre de las ciudades vota hoy en día en Cataluña a la derecha, sea esta nacional o catalanista, de 0 a 11 es mucho.

#1 a, a, 12/06/2011 - 15:37

Sense la crisi econòmica el PP seria residual.

El pacte del Tinell no excloia a ningú que tingués els vots per entrar a les institucions, senzillament es coonuraven per no pactar amb el PP. No és cap marginació.
Comparar la llei de partits amb el pacte del Tinell és una animalada.

#1.1 Xavier Rius, director d'e-notícies, Barcelona, 12/06/2011 - 17:09

Em temo que la crisi econòmica l'han agreujada les esquerres. Zapatero encara negava l'abril del 2008 que n'hi hagués. M'estalvio també comentar com han deixat les finances de la Generalitat.

#1.2 Ricard, Reus, 13/06/2011 - 13:30

Xavier Rius, més q les esquerres la inoperància de ZP fins a l'estirada d'orelles dl 2010. Ho dic pq a països com Irlanda, o Grècia fins el 2009, estaven governats x les dretes i no els ha anat massa millor. Precisament a zp se'l retrèia l'èxit inicial x seguidisme econòmic del pp (totxo).

#1.3 Ricard, Reus, 13/06/2011 - 13:38

Perdó, em deixava tb Islàndia, que fins la seva batacada inicial estava governada x un partit conservador...La "borratxera" i bombolla creditícia iniciada en l'epoca Aznar i seguida en la de Zp s'ha de pagar amb penitència llarga, no hi ha més...Dretes o esquerres, van cometre el mateix error.

#1.4 Joan, Bcn (Gràcia), 14/06/2011 - 23:59

Qui no vegi al PP com a partit de govern, ja siguin nacionalistes o esquerres, que s'ho facin mirar!!!!