Publicitat
La Punteta · 14 de Maig de 2018. 09:39h.

XAVIER DEULONDER

El president Joquim Torra

Si Carlos Carrizosa, Inés Arrimadas, Jordi Cañas, Xavier Garcia Albiol, Albert Rivera i la premsa de Madrid haguessin fet una valoració positiva de Quim Torra, llavors sí que ja n’hi hauria hagut per llençar el barret al foc. Segons tots aquests sectors, un bon president de la Generalitat de Catalunya només pot ser-ho aquell que es limiti a gestionar una administració autonòmica, accepti sense cap problema l’espoli fiscal, la imposició del castellà i el centralisme econòmic madrileny, actuï amb contundència contra tothom que dissenteixi del projecte nacional espanyol i, sobretot, que tingui com a màxima ambició personal ocupar un càrrec de govern a Madrid encara que sigui de segona categoria; naturalment, no passa res si aprofita el seu mandat per embutxacar-se uns quants milions per mitjans no gaire confessables. Com tots sabem, en la seva etapa de president del govern balear, José Ramón Bauzá no va rebre cap crítica de Madrid, i això mateix podem dir dels ex-presidents valencians Eduardo Zaplana, Francisco Camps i Alberto Fabra, com també ens podem imaginar la festa major que haurien fet a Espanya si la nova presidenta de la Generalitat fos Inés Arrimadas. Òbviament, que Albert Rivera hagi defensat que la candidatura de Quim Torra sigui motiu per mantenir a Catalunya l’aplicació de l’article 155 proporciona a la CUP raons de sobres per permetre’n la investidura.

Quim Torra ha promès treballar per assolir la República Catalana, cosa que, al capdavall, és el programa polític dels grups que li donen suport, els quals, recordem-ho, disposen de majoria absoluta a la cambra, i Percival Manglano (PP), regidor de l’Ajuntament de Madrid i ex-conseller d’economia i hisenda de la Comunitat de Madrid, l’ha amenaçat d’acabar a la presó d’Estremera, on hi estan reclosos el president d’ERC, Oriol Junqueras; els diputats Jordi Turull i Josep Rull (JxCat) i Raül Romeva (ERC), i l’exdiputat Joaquim Forn; ell sabrà si, davant d’Europa, Espanya podrà assumir la detenció, o fugida a l’exili, d’un altre president de la Generalitat de Catalunya; evidentment, qui no té gaires possibilitats d’acabar a la presó és Cristina Cifuentes per les falsedats del seu màster, i això per no parlar d’Iñaki Urdangarín. Els grups de l’oposició han retret a Torra centrar-se en la independència i deixar de banda els problemes socials de Catalunya; precisament, el procés independentista va començar quan es va arribar a la conclusió que el règim autonòmic no proporcionava pas, de cap manera, mitjans per respondre a les necessitats de la societat catalana. Mariano Rajoy ofereix a Quim Torra diàleg, però, això sí, dins del marc de la constitució; res de nou; ara fa quaranta anys, Adolfo Suárez oferia diàleg, però sempre sense ultrapassar els límits del projecte de transició que ell proposava, en el qual, com sabem, hi havia certes qüestions intocables. Torra ja avisat que el seu projecte no és pas autonòmic perquè, per més que alguns no ho vulguin veure, l’1 d’octubre va significar l’inici d’una nova etapa de la història de Catalunya, en la qual el projecte del catalanisme ja no és pas l’autonomia sinó la independència; els vells temps del pujolisme pertanyen, doncs, al passat, més que res perquè després de trenta anys ja s’han vist les limitacions de la tàctica del peix al cove.

A Espanya, han posat el crit al cel amb la investidura de Quim Torra mentre que consideren la cosa més normal del món que, precisament per ser néta d’un dictador criminal i genocida, a Carmen Martínez Bordiu se li reconegui el títol de duquessa de Franco que, abans, ignominiosament, havien dut la seva mare i la seva àvia. I encara demanen que es disculpi qui va gosar dir que “Vergonya és una paraula que els espanyols fa segles que han eliminat del seu diccionari”. Evidentment, si això no fos cert, no podria continuar al govern un partit tan corrupte com el PP ni es perseguiria un president només per haver convocat un referèndum ni tampoc hi hauria presos polítics a la presó ni el jutge Llarena faria el ridícul davant de tot Europa.

           

 

Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Rafa, El mundo, 23/05/2018 - 08:12

De verdad, os admiro como tenéis estómago para leer los artículos de este sectario.

#11 Sergi, Bcn (Espanya) , 20/05/2018 - 11:15

Que deulender, vas a escribir algo del xenófobo? Algo de las bestias? O de los socialistas? Alguna crítica? O saldras con la hiperbole que dice el tont.o del Comin? El huido?

#10 pedro, Caldes, 17/05/2018 - 15:58

Y que tal la vergüenza de los catalanes por tener un partido (Conv-Pdcat-ETc) an corrupto en el gobierno? Las comparaciones son odiosas.

#9 A., Barcelona, 16/05/2018 - 20:05

Sr. Deulonder, li deixo l'article d'e-notícies en el que surten els titulars dels principals diaris europeus sobre l'elecció del president Torra.
https://politica.e-noticies.cat/el-sobiranisme-perd-la-batalla-de-la-imatge-a-europa-117550.html
No són el Mundo ni la Razón. Són Liberation, the Guardian o Figaro, entre d'altres.

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2018 - 17:27

Como usted siempre var de pureta moral, dando lecciones a los españoles, supongo que tendrá algo que decir de los artículos de Torra. Espero su respuesta. Si no la, quedará meridianamente claro que se debe a que usted es del mismo pensamiento, que no es otro que el fascismo.

#8.1 Sergi, Bcn (Espanya) , 15/05/2018 - 23:02

Exacto! Y un pelota de Erc y JxCat. Peloootaaa