La Punteta · 7 d'Abril de 2016. 15:24h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El president Super3

El president Puidemont, en els 25 anys del club Super3

Ahir, a les 21.37 hores, vaig rebre dues notes de premsa, gairebé consecutives. Una era del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'altra del 129è president de la Generalitat, Artur Mas.

La primera informava que Carles Puigdemont havia inagurat al Palau Robert de Barcelona una exposició amb motiu dels 25 anys del Club Super3. En la seva opinió el canal infantil de TV3 és “un projecte de país”, “una escola de valors”, “un temple de civisme”.

La segona explicava que Artur Mas s’havia reunit amb la Federació de CDC de les comarques de Tarragona i admetia que “si Catalunya no passa del 50% a favor del Sí, no tindrem tota la força a les nostres mans per completar una operació de país”.

Cosa que, t’altra banda, ja sabíem. Això ho hagués hagut de dir la nit electoral en compte d'aquell "hem guanyat, hemos ganado, we have won, nous avons gagné!”. Va quedar molt bé però això que guanyarien ho sabia tothom. La incògnita era sí amb CUP o sense. 

Mas va aprofitar per deixar anar algunes altres frases de consum intern com “ara la prioritat no és qui es posarà al capdavant, sinó fer una organització moderna” en al·lusió a la secretaria general de CDC que es disputen Germà Gordó, Jordi Turull i, més amagat, Josep Rull.
 
També que “no té sentit parlar de fer un nou país i que els partits no facin una reflexió interna i no es posin al dia” encara que, en aquest cas, la teoria està més allunyada que mai de la pràctica.

Però el quid de la qüestió és qui mana a Catalunya? Catalunya és l’únic país del món que sembla que tingui dos presidents. Fins i tot Puigdemont va acceptar només arribar una entrevista conjunta a El Punt-Avui que algú del seu equip -si en té- li hauria d’haver dit que era un error. No només protocol·lari.

Tenim un president que sembla que encara no es creu que ho sigui i un expresident que fa tota la pinta que vol tornar a ser-ho. Gairebé tres mesos després de la seva elecció -va ser el 10 de gener- no sé sap encara ben bé qui mana. De fet, Junqueras acaba d'entrevistar-se amb el líder del PSOE sense dir-li.

El politòleg Pau Canaleta, que em penso que és l'expert català sobre els cent primers dies de govern, té un llibre en el que afirma que la imatge que els ciutadans es formin del Govern durant aquest període "és la que mantindran en la seva ment al llarg de tota la legislatura” (1). Puigdemont encara sembla que estigui de pas. Un bon tio que ha arribat a president.(1) “Cent dies, una imatge. Com crear la imatge d'un govern en cent dies", Editorial UOC, 2015, pàg 15.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 motxo, girona, 11/04/2016 - 14:46

La función del club super 3 es puramente ideológica

#6 Kropotkin, Vic, 10/04/2016 - 12:40

Aunque me borreis el mensaje, esto del Club Super3 me recuerda mucho a los inicios de las Juventudes Hitlerianas. Y lo digo sin acritud... Jua, jua, jua,...

#5 unborreguuu, de poble, 08/04/2016 - 00:21

catalunya és la millor , es única...tenim un president escollit a dit per un expresident que no oblidem anava quart a una llista on en campanya NO va donar explicacions de la seva nul´la obra de govern ni de la corrupció . i tot això suposadament per culpa de la cup , un partit antisistema que...

#5.1 unborreguuu, de poble, 08/04/2016 - 00:26

a les primeres de canvi es baixa els pantalons ...catalunya és la millor , es única... tenim LA LIDER de la societat CIVIL cobrant 6000 euros al mes gràcies a tots els contribuents..I AIXÍ PODRIEM ESTAR HORES I HORES..conclusió? no hi ha ideologia millor per VIURE DEL CUENTU que el NACIONALISME!!!

#5.2 unborreguuu, de poble, 08/04/2016 - 00:26

TOT SIGUI PER LA PATRIA!!!

#4 a, girona, 07/04/2016 - 23:02

Un president d'opereta. Tot pel PROCÈS!!!

#3 ciril, Bcn, 07/04/2016 - 22:54

El club super 3 es la O.J.E de covergencia. Puro fascismo encubierto para adoctrinar niños.