La Punteta · 4 d'Octubre de 2016. 11:21h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El procés infinit

El procés ha esdevingut un procés infinit

El primer en dir que això s’assemblava a un manicomi va ser Ramon de España en el seu llibre “El manicomio catalàn” (2013). Llavors vaig pensar que exagerava. Però m’ho vaig passar pipa llegint l’obra encara que em repassés. En honor a la veritat sortien més malparats Ferran Mascarell o Jordi Barbeta.

Després va ser Ignacio Vidal-Folch. Arribava a la conclusió que necessitaríem “trenes cargados de psiquiatras”. En resum: el procés ultrapassava els límits de la política i s’endinsava perillosament en el de la psiquiatria.

L’últim ha estat Greogrio Morán aquet dissabte a La Vanguardia. “Aquesta societat -afirmava- està malalta i una de les primeres coses que hauria de fer és posar un anunci als grans diaris de Buenos Aires sol·licitant que un seguici de psicoanalistes (ja en tenim entre nosaltres un grapat) s’instal·lessin aquí i tractessin de posar la societat catalana en relació amb la realitat”.

La radiografia que feia del país era la següent: “Algú que no formi part de la menjadora és capaç d’entendre la situació política catalana? Hi ha un president de la Generalitat que es presenta en les llistes en el lloc 4, per ser substituït per un alcalde de Girona, que va d’1. Perden les eleccions i encara no sé què carall fa el 4 i encara menys l’1, o el 2, perquè no entenc si el beat Junqueras és qui té el poder o ho és l’1”.

“Els aliats del poder, no sé quin -afegia-, però el que apareix als papers, és una colla denominada CUP, l’esquerra més radical, asseguren, que proposen de fer caure el monument a Colom. L’altra esquerra, que no sé ni com es diu últimament, vol un referèndum”.
 
“N’hi ha més -continuava-. El partit que va regir els destins d’aquest país durant vint-i-molts anys va decidir ser independentista, deixar els seus socis, que eren com una parella d’amants malavinguts però que gaudien del mateix patrimoni, que és del que es tracta. Trenquen el tracte, i es canvien de nom, però no saben quin posar-li i quan se n’inventen un es troben que ja està registrat i afegeixen “europeu”, com qui posa “viva Cartagena”.

Acabava amb un prec que seria extensible a bona part de la premsa catalana: “Sol·licito a TV3, que hauria de ser un servei públic, però no com els vàters d’abans, que dediqués uns minuts, entre llagoteria i llagoteria als caps, per explicar als llecs que no estem al dia qui és qui”.

Sospito que al Ramon, a l’Ignacio, al Gregorio els acusen sovint de practicar l’”autoodi”, de vomitar, de ser uns privilegiats, uns xarnegos desagraïts en definitiva. Però com pot ser que hàgim deixat l’autocrítica en mans de gent que no combrega necessàriametn amb el procés?. No hi ha cap intel·lectual (sic) sobiranista capaç de dir les coses pel seu nom?.

Perquè, a veure si ho entenc, ens hem passat quatre anys treint pit amb la independència i ara de cop i volta recuperem el referèndum?. Però això d’un referèndum pactat no era el que deia el Pere Navarro el 2012?. No ho va tirar pel terra el conseller Romeva durant el ple del Parlament del 9 de novembre de l’any passat?.

Jo no desobeïria mai, pago les multes, no travesso en vermell -llevat si vaig de vianant i no venen cotxes- però CDC i ERC van fer una coalició electoral de nom Junts pel Sí que era sí a la independència. En divuit mesos!. L’estiu de l’any vinent!. Està a tocar.

El referèndum era per aprovar la nova Constitució, no un referèndum d’autodeterminació ni la segona part de la consulta del 9N. Com les pel·lícules. Per això sembla que ens han aixecat, una vegada més, la camisa. Fins i tot s'ho ha empassat l'esquerra antisistema!. Els de la desobediència. Els que volen tallar, per compensar, el dit de Colom. La mateixa que ara proclama que hi ha "plena sintonia" amb el partit del cas Palau.

Han aconseguit inventar la quadratura del cercle. El realismo mágico de García Márquez en un l'extrem nordoriental de la Península Ibèrica. Això és millor que Macondo. El número pi aplicat a la política. El procés ha esdevingut un procés infinit.

 

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 La hora de los egoístas, Bcn, 07/10/2016 - 08:32

Sr. Rius lo mejor, sin ninguna duda, de estos últimos cinco años del "proceso" han sido los dos libros de Sr. Ramón de España (el segundo no tanto) y después diría que es la entrevista del Sr. Romeva a la BBC (que se encuentra entre los más gracioso y al mismo tiempo entre lo más patético).

#7 BEJOTA, bcn, 06/10/2016 - 17:00

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#6 Pepón, Bcn, 05/10/2016 - 09:43

Bueno, pero es que los líderes del prusés no contaban con la actitud pasiva y contemplativa del gran mariano (más por gandulería que por sabiduría oriental).

Se pensaban que antes del 9N ya habrían entrado los tanques por la Diagonal. Se pensaban que el trabajo se lo iban a hacer otros.

#5 Joan Galceran, Sant Esteve Sesrovires, 04/10/2016 - 18:45

No m'estranya gens q Catalunya vagi de fracàs en fracàs cada x anys. Tenim uns dirigents q a part de ser, uns incompetents i d'altres mediocres...ni tant sols estiman el pais q serveixen, perq l'enganyen i s'en aprofitan per llurs interessos personal i de gremi, sense q els importi les consequencies

#5.1 Exacte, Bcn, 04/10/2016 - 20:03

Fan servir els sentiments de molta gent per anar tirant amb sous que ells mateixos es posen. Munten xiringuitos dia rera dia mentra hi ha mancances a escoles, llistes d'espera i altres. Tristement alguns encara s'els creuen i aixó realment és preocupant.

#4 PepetCabrejat, Bcn, 04/10/2016 - 15:16


Haga el favor de poner atención en la primera cláusula porque es muy importante. Dice que? la parte contratante de la primera parte será considerada como la parte contratante de la primera parte. ¿Qué tal, está muy bien, eh?
No, eso no está bien. Quisiera volver a oírlo.
? Dice que?

#4.1 PepetCabrejat, Bcn, 04/10/2016 - 15:32

Chico Romeva, Harpo Junqueras, Groucho Mas i Zeppo Puigdemont.