La Punteta · 11 de Maig de 2016. 13:47h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El procés o viure del cuento

Vaig entendre definitivament que això del procés ha esdevingut una operació per viure del cuento dissabte passat quan, al TN, vaig veure el conseller Romeva al Líban. El nostre Minister of Foreign Affairs ha aconseguit empalmar el viatge a Flandes amb el del Líban sense ni tan sols haver donat explicacions pel fiasco de la visita del president a Brussel·les.

Romeva té una bicoca amb aquesta conselleria: Junqueras ha de fer front als Pressupostos, Jordi Jané al cas Benítez, Mertixell Borràs a l’eterna llei electoral, Toni Comín a les llistes d’espera i Mertixell Ruiz als barracots. En canvi, ell sempre pot al·legar que també té Relacions Institucionals, Participació i Transparència. En fi, una feinada.

De fet, la seva primera compareixença parlamentària va ser el típic exemple de parlar molt i no dir res. Frases de l'estil: “Ens proposem ser triplement innovadors i repensar i construir nous canals i noves vies de relació”. “Som un Departament d’acció, d’interacció i de construcció de sinèrgies tangibles”. “La nostra gran aposta és la transversalitat, la coordinació i l’optimització”. Romeva va pel món com si encara fos eurodiputat d’Iniciativa.

A més, a veure qui és el valent que critica un viatge per interessar-se pels refugiats. Només he aconseguit trobar a la web del departament una nota de premsa sobre el viatge. Això sí, va sortir quatre cops al Telenotícies dient vaguetats similars: “la cooperació catalana va a l’arrel dels problemes”, “avaluar noves línies de cooperació", “actors locals”, “actors internacionals”. Semblava una obra de teatre.

És pel que acostumen a servir els viatges oficials a l’estranger: per sortir a TV3. El llavors conseller primer Josep Bargalló ja va anar un cop de viatge oficial a Moçambic, sens dubte un país estratègic per als interessos estratègics de Catalunya. I Jordi Ausàs, abans d’Andorra, també va visita Quebec quan era conseller de Governació. En aquest cas es va endur un redactor de l’ACN perquè el viatge no passés desapercebut. Mentre que Carod va ser rebut amb els braços oberts al Senegal. Encara recordo que, com que no es volia perdre la inauguració d'Alguaire, va haver d’agafar després un helicòpter per arribar a temps a l'aeroport. Romeva segueix l’estel·la.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#18 Timbaler del Bruch, Bruch, 13/05/2016 - 21:55

No ens passem amb el pessimisme: està confirmat que durant el seu viatge a UK a Puigdemont va acceptar rebre'l el recepcionista de l'hotel on es quedava. El presi li va ensenyar el seu DNI espanyol i van intercanviar somriures i bons desitjos.

Seguim passant pantalles!

#17 Carlos Gomez, Bcn, 13/05/2016 - 00:16


De Calleja, de l´aire i de l´esprit sant
El dia que aquest artefacte aluminic que s´han inventat anomenat Junts Mentre Aixo s´Aguanti es desmoroni definitivament, cosa no gaire llunyana, ens fotrem un tip de riure veient les cues d´historics patriotes profesionals ganduls i vividors de socarrel q

#16 BEJOTA, bcn, 12/05/2016 - 18:44

EL DESAFÍO SOBERANISTA EN CATALUÑA
Cataluña dejará de ser miembro de la UE a partir del momento de su escisión
La Comisión Europea reitera que "un territorio escindido se convierte en un país tercero"y debe "volver a pedir la adhesión"

#15 Estratégia d'okupació, bcn, 12/05/2016 - 11:35

Aquí és tracta d'anar okupant espais i poltrones. Com el regidor de Ciu okupant una vivenda de Sarria . Li canviu la clau del pis i l'okupo, la de TV3, les més de 500 organismes fantasmes, les estructures d'estat. I a viure que son 2 dies

#14 orfeneta de menargues, Menargues, 12/05/2016 - 10:32

Rius, tu nunca positivo... siempre negativo...

també vas dir que el MAs mai faria un pas al costat perquè era un aprofitat i blablabla... ja has reconegut el teu error?

#14.1 Saprissa, Sants, 12/05/2016 - 13:24

home orfeneta, precisament el problema de l'acord era que no donava un pas al costat