La Punteta · 25 de Febrer de 2014. 22:18h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El PSC o com vendre fum

El meu carrer

Saben perquè els partits no parlen d'immigració? Perquè Mas viu al carrer Tuset, Xavier Trias al Turó Park i José Montilla a una urbanització de luxe a Sant Joan Despí. I és veritat que Pere Navarro se'n va anar a viure a ca n'Anglada després de casar-se, però el seu predecessor, Manuel Royes, vivia a Matedepera. Si veiessin gel·labes pel seu carrer o tinguessin una mesquita al costat de casa, com em passa a mi, segur que en parlarien més.

Perquè el primer efecte de la prohibició de les pilotes de goma per la Guàrdia Civil arran de la mort de quinze persones a Ceuta ha estat automàtic: a Melilla han saltat la tanca cent sense papers més. I a Melilla -o a Ceuta- aviat no hi cabran. Els enviaran a la Península. Un dia m'explicava el llavors alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que en el seu primer mandat es va trobar que li havien enviat uns immigrants en avió i que, quan va trucar a la subdelegació del Govern -llavors en mans del PP- per queixar-se, li van dir que ells complien ordres.

No cal dir que tot plegat és un drama humà i que, amb les quinze víctimes mortals de Ceuta, cal fer el que ja vaig dir en un article anterior: investigar a fons, depurar responsabilitats i actuar amb la màxima contundència si hi ha delicte o negligència. Però em sap greu per Josep Maria Sala, que sempre em truca per donar-me la bulla l'endemà: els que més naveguen en aquest tema -a més de la Convergència d'Àngel Colom- és l'esquerra en general i el PSC en particular. Després es queixaran de la pujada de la ultradreta a tota Europa.

El passat dia 17, per exemple, li vaig preguntar a Esther Niubó, la flamant secretaria de política europea del partit i número dos a les europees, com atures tot els immigrants que estan als voltants de Ceuta: als boscos del Biut, de Beniz Mezala, d'Agata, de Castillejos, de Finca Navarro, del Hamit. El mateix dia, per cert, que havien saltat a Melilla 150 immigrants més i que El País -El País: ni La Razón ni l'ABC- informava en portada que n'hi havia 30.000 esperant torn.

Va respondre amb la rotllo de sempre: que si España necessita "suport europeu" i que la UE té "instruments", però no va especificar cap mesura concreta. Perquè la pregunta és: els deixes entrar o no?. I si no els deixes entrar com els atures?. Al final, quan la vaig collar una mica em va sotir amb allò de "convenis en origen", però això no els impedirà saltar. A Zapatero, amb el Frontex, en teoria l'agència europea que ha de controlar la immigració clandestina, tampoc li feien ni puto cas. Als Italians, amb Lampedusa, també els han deixat sols.

I dilluns passat el PSC va aprovar una declaració "en relació a la política migratòria" -ni tan sols van gosar dir sobre immigració- que, entre d'altres subtileses, afirmava que "Espanya, com tampoc Itàlia ni la resta de països mediterranis europeus, no poden ser una porta tancada". D'acord, llavors papers per tothom?.

Per això, aquest dimarts- he repetit amb Maurici Lucena l'exercici que ja vaig fer amb Esther Niubó. Fins i tot fent publicitat subliminal d'El Periódico i això que Enric Hernández em té bloquejat a twitter. Tant se val perquè hi ha rumors que també salta. Aquí tenen el resultat. Em temo que la resposta -i els silencis- sintetitza perfectament la política d'immigració del PSC. O més ben dit la manca de política en un tema tan complicat cap aquest.

Els socialistes, en efecte, només saben parlar de "declaracions", d'"instruments", de "convenis". Res, fum. Llevat d'alguna alcaldessa, com la Núria Marín, de l'Hospitalet, que trepitja molt de carrer i ja té els de Plataforma al consistori. Vagin a aquesta ciutat i preguntin per les bandes llatines, les mateixes que fa uns anys els socialistes van declarar associacions culturals. Però saben què és el pitjor? Que el PSC ha estat, aquí i a Madrid, un partit de govern. Amb aquests plantejaments happy-flowers difícilment tornaran a ser-ho.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Facebook

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Kropotkin, Vic, 26/02/2014 - 17:33

SIguen la costumbre de siempre. PSC, CiU, ERC, PP, ICV se dedican a vivir del cuento desde hace mas de 30 años. Lo peor no es eso. Lo peor es que piensan seguir haciendo lo mismo el resto de sus vidas. Estos partidos deberian desaparecer ante la avalancha de casos de corrupción que protagonizan.

#6 Joan, bcn, 26/02/2014 - 11:20

Certament, el PSOE català no és més que una empresa de vendre fum a analfabets i dirigida per analfabets xusqueros. Ho ha estat sempre. La diferència és que ara, amb l'esclat de l'independentisme, fins i tot el més càndid els veu el llautó.

#6.1 Raimon Rodríguez, Mataró, 26/02/2014 - 19:45

Miri, en Lucena és economista i màster pel CEMFI. Que és l'escola on el Banc d'Espanya forma els seus tècnics i és la millor escola d'economia d'Espanya. Per entrar a fer el màster has de superar un examen i només et deixen presentar-te si tens un expedient d'excel.lent. No sigui fantasma, home.

#5 XOQUI, Sant Just, 26/02/2014 - 11:00

Com sempre la claves. L'altre dia escoltant el que deien els sociates espanyols de Melilla i Ceuta em vaig adonar que quasi copiaven el que deien els Pperos quan estaven a l'oposició... és molt fort, i els tontos els segueixen votant!

#4 fuckCatalonia, Uropa, 26/02/2014 - 10:55

Entonces, Rius, reconoce que los franquistas tenemos razon al oponernos a la islamoafricanizacion de Europa y a la sustitucion de la poblacion europea por islamoafricanos?

#4.1 Forres Gum, Oklahoma, 26/02/2014 - 11:44

Típico analfabeto franquista. Nunca habéis dado mas de sí. Colla de frkis tatuaos.
La gran mayoría que llegan son cristianos o animistas.
Franco amaba a los islamistas y los respetaba
IGNORANTE SU GUARDIA ERA MUSULMANA.

#4.2 Espanyolisme és africanisme, Spain= nord àfrica, Lleida, 26/02/2014 - 17:13

Els únics islamoafricans sou els quillos espanyols inadaptats que vau emigrar a Catalunya bruts i descalços en condicions infrahumanes, igual o pìtjor que els vostres veïns marroquins, amb els quals compartiu més cultura que amb els catalans europeus. Sou 4 canis immigrants acomplexats i analfabets.

#3 FERRAN, BARCELONA, 26/02/2014 - 09:56

El tracctament d'aquest tema hauria de ser a nivell mundial. No pot ser, per començar, que a l'Àfrica la gent es mori de gana, mentre els seus sàtrapes i families tinguin fortunes que poden figurar al Forbes i visquin en el luxe asiàtic. Posem exemples?; Obiang-Nguema, Mohamed VI....