La Punteta · 31 de Març de 2014. 18:10h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El Ravalistan del PSC

Dones musulmanes al míting d'Artur Mas del 2010

El problema dels pakistanesos a les primàries del PSC és que tots els partits, si fa no fa, han festejat amb la immigració. A mi em recorda aquella pel·lícula de Berlanga. En qüestió de posi un immigrant al seu partit. Queda políticament tan correcte. A més, així escombren cap a casa. En general, veuen els immigrants com a futurs votants.

Perquè, si a hores d'ara, vostè encara no sap què ha passat a Ciutat Vella recomano que llegeixi la contracrònica d'Ivan Villa d'ahir a El Punt-Avui o l'article -amb vídeo inclòs- d'Andreu Barnils al seu bloc de Vilaweb.

Val a dir que, amb el reglament a la mà, els pakistanesos que van votar per Jaume Collboni a Ciutat Vella podien votar. Sempre, és clar, que tinguessin permís de residència. És el problema de fer primàries obertes a tota la ciutadania: amb un euro n'hi havia prou.

Però, de retruc, et preguntes com es poden donar permisos de residència o la nacionalitat a gent que no parla ni català ni castellà?. Fins i tot un home de l'aparell com Carles Martí admetia als micròfons de Rac1 que tenien "dificultats idiomàtiques". Això és integració?

Recentment he renovat el meu DNI: la funcionària de torn em confessava que molts estrangers que es fan per primer cop el Documento Nacional de Identidad van amb la néta perquè, malgrat haver de passar un examen de coneixements, no dominen l'idioma. Ni per als tràmits.

La polèmica de les primàries també reflecteix, d'altra banda, en què s'ha convertit el Raval amb la moda del multiculturalisme. Ho he dit sempre: qui vulgui saber com està el Raval que vagi a preguntar a la propietària de Casa Leopoldo, Rosa Gil.

Jo li vaig fer un dia una entrevista i em va confessar que havia hagut de pactar amb els pakistanesos perquè se li posaven a la porta i barraven el pas als clients. Una subtil pràctica de mobbing immobiliari.

Però el que deia abans: tots els partits han festejat amb la immigració a costa dels seus propis votants. Llavors es pregunten per què puja la ultradreta a França. Només un detall: un dels que està al centre de la polèmica, el portaveu del Centre islàmic Camí de la Pau, Mohammad Iqbal, es un dels que es va manifestar el setembre del 2012 al Parc de la Ciutadella amb una pancarta que deia: "Estimem Mahoma més que els nostres fills", entre d'altres coses. No sé com lliga això amb els ideals progressistes i laics del PSC, però ja s'ho faran.

I un altre exemple: La Policia va enxampar l'any passat un conegut representant de la comunicat pakistanesa, Rajda Shaoid Satti, per un presumpte delicte de tràfic d'heorïna. No eren uns gramets, eren 64 quilos. A l'home en qüestió se l'havien rifat tots els partits: CDC, el PSC, Iniciativa. Això sí, quan el van detenir tothom mirava cap a una altra banda.

Perquè ara criticarem el PSC, però això també ho ha fet Convergència. Encara recordo el dia que, a les eleccions del 2010, Àngel Colom va omplir el Palau Blaugrana perquè Artur Mas es pogués fer una foto multicultural. Hi havia unes dones musulmanes de Castellbisbal, a les quals els seus marits havien donat permís per assistir a l'acte, que no parlaven ni català ni castellà.

També, per descomptat, el sobiranisme: el 3 de desembre del 2009 vaig anar a un acte organitzat per la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, amb Carme Forcadell al capdavant, d'immigrants a favor de les consultes sobiranistes del 13-D.

Hi havia un ciutadà romanès -després em vaig assabentar que era del sector convergent, perquè els socialistes també tenen el seu- que va demanar el vot a favor "para poder tener un país libre e independiente". Però ho va fer en castellà: ni tan sols sabia parlar català.

I una última reflexió: la manca de reflexos de Jaume Collboni. El candidat vencedor no pot esvair els dubtes que han generat les primàries del PSC amb un comunicat a mig matí. Com a mínim li tocava fer una roda de premsa. Aquest senyor vol ser alcalde de Barcelona?.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 pep, manresa, 01/04/2014 - 19:12

Per cert, en el cas concret de CAT hi ha més del doble de sudacas i bandes de l'Est que no pas de pakis o muslis. Són els a van importar els "emprenedors" del PPciu, a 400 euros, pagant nosaltres, i embutxacant-se ells les plusvàlues. Al menys els pakis han vingut sense costar-nos ni un duro.

#8 pep, manresa, 01/04/2014 - 18:45

Cert, sempre serà millor el judeistán de Sheldon Adelson and CiA de CiU i els seus aprenents de substiputs del PSOEciu i Bcn World.

#7 Francesc777, Barcelona, 01/04/2014 - 10:59

Com sempre, un article d'opinió molt descriptiu i aclaridor. Però senyor Rius, que faria vostè dels immigrants amb permís de residencia dels que parla? Expulsar-los o intentar que s'integrin, també a la vida política? Criticar el que fan els partits sempre queda be, però quines son les alternatives?

#7.1 Xavier Rius, Barcelona, 01/04/2014 - 17:27

De entrada, nomenar Najat el Hachmi o Laila Karrouch directora general d'Immigració

#7.2 pep, manresa, 01/04/2014 - 18:46

ah, però per això no teniu ja l'Àngel Colom?.

#6 MortyViu, Vic, 01/04/2014 - 10:24

La crónica és aquesta:
http://oficideperiodista.blogspot.com.es/2014/03/collboni-per-pakistan.html?spref=tw
Aquí s'explca I s'enten tot .
Inquietant arribada de un caciquisme medieval a les nostres eleccións. Miserables els politics que se'n aprofitin.

#5 GALAICOMAN: ¿ES NECESARIO DEFENDER LO EVIDENTE?, barcelona, 31/03/2014 - 20:51

(...) afrentas de mis propios compatriotas que de cualquier extranjero. No son, por tanto, los monstruos que nos pintan los Rius de turno para desviar la atención de nuestros verdaderos enemigos: los ricos, los banqueros, la casta política y los mercenarios a su servicio: la policía y la prensa.