La Punteta · 3 de Febrer de 2015. 21:36h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El suïcidi de CiU

Els nous delegats de la Generalitat a Itàlia i Àustria

Els dos nous delegats de la Generalitat a Itàlia i Àustria, Luca Bellizzi i Adam Casals respectivament, van prendre possessió dels seus nous càrrecs aquest dilluns en un acte a Palau presidit pel secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, de CDC, i el director general de Relacions Exteriors, Iban Rabasa, d'Unió. Els dos que surten al mig de la foto.

L’obertura d’aquestes dues noves delegacions forma part, segons la nota oficial, “del procés de reforçament de l’acció exterior del Govern de Catalunya en la línia de donar contingut a la creació d’estructures d’Estat”. No podríem esperar a tenir la independència abans de crear estructures d'Estat?. Aquests no eren els que havien d'aprimar la Generalitat?.

Perquè, fins ara, hi havia cinc delegacions (Brussel·les, Washington, París, Londres i Berlín) i l’objectiu és ampliar el nombre de països en els quals es té una representació permanent. La posada en marxa d’aquestes delegacions es produeix, a més, poques setmanes després del fitxatge d'Amadeu Altafaj com a nou ambaixador a Brussel·les.

Amb les noves delegacions, l’aparell exterior de la Generalitat puja de moment a set ambaixades, dues oficines de representació, 32 d’Acció10, onze agències catalanes de turisme, cinc de l’Institut Català d’Empreses Culturals, quatre de l’Institut Ramon Llull i quatre de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Però que consti que els dos nous delegats, ambdós nascuts el 1973, tenen prou mèrits professionals: Luca Bellizzi és “membre de la Secretaria de Relacions Internacionals de CDC” mentre que Adam Casals “és col·laborador del diari Ara i de la revista Catalan International Review, i co-autor del Llibre Blanc de Barcelona, capital d’un nou Estat”, entre d’altres segons els respectius currículums oficials.

El que em pregunto és si la gent ho entendrà. Els electors entendran que, amb la que està caient, l’apertura de delegacions a l’exterior sigui un objectiu prioritari del Govern?. L'objectiu és arribar-ne a tenir una cinquantena repartides per tot el món.

Només cal veure el darrer sondeig del CEO de divendres passat. Per al 51,7% dels catalans el principal problema és “l’atur i precarietat laboral”. No m’estranya atès que encara hi ha 582.000 aturats malgrat que la situació hagi millorat un pèl respecte a l’any passat: hi ha 51.000 persones menys en atur que fa un any (8,1%).

La transició nacional ni surt. Jo crec que el director del CEO, Jordi Argelaguet, no volia a arriscar-se que li tiressin la pregunta pel cap. Sí que surt, en segona posició, les relacions Catalunya-Espanya amb un 36,3%. Però això és prou ambigu com perquè hi càpiga tot.

Finalment, dues dades més: d'una banda, que l'Executiu suspèn amb un 4,87. De l'altra, que el 49,6% considera que “aquest Govern no sap com resoldre els problemes del país”. Vostès creuen que, amb aquestes dades, CiU pot guanyar les properes eleccions al Parlament a hores d'ara?.

No hi ha ningú a la federació, llevat d'en Duran i Lleida o Antoni Fernández Teixidó, que ho vegin?. Cap conseller del Govern? Ni tan sols els d'Unió?. O els diputats al Parlament? Per què callen els membres de la direcció de CDC o d'UDC? I els consellers nacionals? Ja sé que la majoria tenen càrrec oficial, però ells també en seran responsables.

Realment creuen tots plegats que es podrà mantenir el país en tensió fins el 27-S?. A la propera patacada electoral caldrà repartir les culpes. Llavors no tindran dret a plorar. La propera travessa del desert serà llarguíssima.

 Xavier Rius és director d'e-notícies

 

Segueix-me a twitter

Web personal 

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#22 LLUC, MARXEM JA, 03/05/2015 - 11:34

'Vostès creuen que, amb aquestes dades, CiU pot guanyar les properes eleccions al Parlament ? DONCS SI, Rius. CiU tornarà a guanyar (com sempre) les properes eleccions catalanes. Ho sento noi.

#21 Gemma Alkorta, Barcelona, 07/02/2015 - 01:59

Y estos orcos de dónde han salido?

#20 narcisa, independència i indpendènCiU, 05/02/2015 - 17:03

no hi haurà cap "travessa del desert", els de CiU aviat cabran en un taxi... això sí, serà un taxi, no el seu propi vehicle... vull dir pagant nosaltres fins l'últim minut.

#19 TimbalerDelBruch, Bruch, 04/02/2015 - 21:26

Ho ha dit el President: "la prioritat és reduir l'atur".L'atur en les files convergents, vol dir! us havieu pensat una altra cosa? Toca posar mini ambaixadors,que la cosa está xunga en les files convergents també! los ricos también lloran..i,de pas,a veure si algú li para bola al Presi a l'estranger

#18 Els altres, Ger-Undar, 04/02/2015 - 20:33

Sense entrar en polèmiques sobre els diners que van i no tornen, el cas ès que quan el conseller va a Madrid a reclamar diners el que logicament hom pot pensar és que els diners han de ser pels farmaceutics i per la sanitat. Aixó de les ambaixades sembla una presa de pèl per més que agradi a alguns.