La Punteta · 3 de Juliol de 2017. 20:34h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El suïcidi de TV3

Graset ja va comparar la vista del 9N amb "el judici del segle"

 

Els mitjans de la Corpo s'abocaran aquet dimarts amb un referèndum que oficialment no ha estat ni convocat, però això no ho diuen. El canal 3/24 retransmetrà en directe, a partir de les 12.30, l’acte del Parlament. “Els matins” també dedicarà l’última part del programa a una tertúlia d’actualitat on, per descomptat, hi haurà connexions amb la cambra catalana.
 
A la tarda, a partir de les set, el 3/24 emetrà l’acte “Garanties per a la democràcia. Per un referèndum legal, efectiu i vinculant” des del TNC. El nom està molt ben trobat perquè vol dir que tots els que no estan a favor del referèndum no són demòcrates. Mentre que el “Divendres” d'Helena García Melero farà un últim servei a la causa abans de fer una altra paella a Cadaqués amb un especial amb connexions en directe i la participació de tertulians.
 
Al 3/24, a partir de les 22.00 i fins a les dotze de la nit, hi haurà també un especial “Més 324” amb Xavier Graset. En aquesta ocasió crec que no està prevista la presència de cap "gran reserva" de l'independentisme. Però el programa analitzarà l’actualitat amb la presència de representants dels diferents partits polítics i la presència dels llepaculs habituals. Ja em perdonaran l'estirabot.

En efecte, suposo que, en tots aquests espais els tertulians seran de la mateixa corda. Potser hi haurà algun unionista per rebre les hòsties. Però la idea, bàsicament, és no trencar el missatge dominant: Catalunya és una nació oprimida que està a les portes de la independència i que només la pèrfida Espanya pot impedir. El que reconeixia aquest dilluns el políticament difunt conseller Baiget en un atac de lucidesa: “Hem tendit a menystenir l’Estat i l’Estat té molta força”.

Sembla mentida que una conseller que ha mantingut un perfil polític tan baix -el va posar Mas: va passar directament d’assessor del grup parlamentari a secretari del Govern- s’hagi despenjat ara amb unes declaracions com aquestes. Imaginin com ho deuen veure de negre. Però, collons, què es pensaven? Que l’Estat es quedaria de braços creuats? Això és whisful thinking.
 
A Catalunya Ràdio també donaran la tabarra. A dos quarts d’una, “El matí de Catalunya Ràdio”, que tan neutralment presenta Mònica Terribas, connectarà amb el Parlament. L'espai simultanearà la connexió amb la participació d'experts i tertulians. Encara recordo la seva opinió quan, en el debat d'investidura de Puigdemont, Rajoy va fer una connexió des de la Moncloa. L'opinió unànime dels convidats aquell dia, inclosa Terribas, és que no havia dit res de nou i que no calia patir. Endavant les atxes versió radiofònica. En fi, ja ho veuen. Patint ara pel patrimoni i per si els hi embarguen la segona residència a la Cerdanya o a l'Empordà.

Catalunya Informació, per la seva banda, oferirà la transmissió íntegra de l'acte. Mentre que el “Catalunya vespre”, l’informatiu presentat encara per Sílvia Cóppulo i Kílian Sebrià, s’emetrà en directe des del  TNC. El programa s’emetrà simultàniament per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Catalunya Música, sortosament, continurà amb Beethoven.

La lògica del processisme és aplastant. Com que l’Estat espanyol té TVE, Telecinco, Antena 3, la Sexta i Cuatro. Nosaltres tenim TV3. Són aquelles velles teories de Sean MacBride -està enterrat al cementiri de Ganesvin de Dublin, no se’l perdin si hi van- que ens explicava Josep Gifreu a la facultat.

En certa manera és el que deia un dia el diputat de Junts pel Sí Jordi Cuminal en un article a El Punt-Avui: no és que TV3 sigui nacionalista, és que és nacional. Però si segons tots els baròmetres del CEO, els processistes no superen el 40% dels vots per què a TV3 sempre posen tres tertulians sobiranistes i un de sol crític amb el procés?

Quan hagi passat tot caldrà fer, amb TV3, la reforma que Mas no va fer a canvi de la seva submissió amb el procés. I llavors els més de 2.000 treballadors no podran dir que són una estructura d’estat. Tampoc apel·lar a la llibertat d’informació o d'expressió. S'ho han empassat tot. Però sobretot recordin els noms esmentats en aquesta columna. S'han cobert de glòria.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Esther, Badalona, 13/02/2019 - 01:51

Em va estupendo que TV3 i daltres cadenes siguin NACIONALS. Si som una Nació , tenim informatius pròpis de la "nostra nació" -
Per escoltar insults i mentides ja tinc la possibilitat de veure les altres.
Però ja se'm treuen les ganes de veurels, per tant em reitero. ESTUPENDO I endevant amb informatius i programes que són d'interés per Cata

#10 Alba Co Amigo, Terrassa, 01/10/2018 - 13:46

Totalment d acord amb el Sr. Rius! Son els meus pensaments escrits. Una catalana que no esta a la secta!

#9 pepet, sabadell, 06/07/2017 - 19:40

no es un suicidi sino una arterioesclerosi cerebral, porten tants anys repetin el mateix discurs, com el Junqueras, que cansan. Tv 3 ha fet grandioses campanyes de marketing per el pruses, per el 1714, per Companys, per el independentisme i la gent es cansa de tot , també de aixó.

#8 Banderas al viento, Figueres, 04/07/2017 - 18:24

Si ha de continuar amb la música de Beethoven, se suposa que posaràn la "patètica", no per res, pero per fer joc amb tot plegat.

#7 Marta Barcelona, Sants - Barcelona, 04/07/2017 - 12:48

Que tu donis lliçons de periodisme amagant com vau amagar les declaracions de Villarejo a La Sexta... Quins nassos.