La Punteta · 20 de Juliol de 2010. 22:14h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El suïcidi polític de Joan Laporta

Joan Laporta i Salvador Sostres

Laporta manté de candidat la mala llet que ja va exhibir un munt de vegades quan era president del Barça. Després de sentir astorat a la roda de premsa que ningú volia ser diputat li vaig dir a l'expresident del Barça que costava de creure que haguessin convocat a la premsa si ningú no volia ser diputat.

Primer em va tractar de curt de gambals perquè "no m'ha entès bé" i després em va impedir fer una segona pregunta car "això és una roda de premsa, no una entrevista" malgrat que altres col·legues van poder fer-ne dues i fins i tot tres preguntes. No ha canviat gens. Encara sort que Alfons López Tena -llàstima, tenia moltes esperances dipositades en ell- em va donar posteriorment la paraula.

Si la roda de premsa de Laporta havia de ser el primer acte polític, més aviat va semblar una mena de funeral. Això sí, amb càmeres i fotógrafs. No sé qui li ha organitzat, però fins i tot faltava èpica: cap senyera en tota la sala i Laporta oblidant-se de pronunciar el "lliure" després del "Visca Catalunya" de comiat. Dit amb tot respecte per Uriel Bertran i López Tena, malament rai si tot un expresident del Barça només aconsegueix aplegar en la seva presentació en societat un rebotat d'Esquerra i un exconseller nacional de Convergència.

El primer deu voler continuar al Parlament ara que ha caigut al lloc catorzè de les llistes d'ERC i el segon previsiblement no anirà a les de CiU. Però el que ha de fer Uriel Bertran ara mateix és renunciar a l'acta de diputat si no vol donar la imatge d'aferrar-se a l'escó que tant ha qüestionat com a líder del sector crític d'Esquerra. També er descomptat , com Anna Arqué, renunciar als seus càrrecs a la Coordinadora. I confio que no utilitzin la llista de correu per a promocionar la seva candidatura. Això vulneraria la Llei de Protecció de Dades.

Vaig buscar infructuosament a la primera fila alguna cara coneguda, almenys algun exdirectiu del Barça com Sala i Martín, i no en vaig trobar cap. Només hi havia Anna Arqué, que en aquest cas no compta; Víctor Cucurull, ex PDD; Josep Soldevila, d'Acte de Sobirania; Albert Codina, CCN; i Josep Castany, de Catalunya Acció. Algun d'ells era tan desconegut que fins i tot li vaig haver de preguntar-li el nom. Que trist que la personalitat més destacada que va aconseguir convocar Joan Laporta va ser un excol·laborador de Barça TV, Salvador Sostres, conegut fan de la selecció espanyola ara que escriu a El Mundo.

Mal dia també per a Sostres, el jutjat acaba d'admetre una querella per injúries i calúmnies que li ha posat servidor de vostès. El proper 14 de setembre, a dos quarts d'onze, haurà de declarar com imputat. Ho deu veure molt negre perquè el seu advocat, el mateix que el del Bartu, és un dels millors de Barcelona.

L'acte d'ahir va ser el principi de la fi del suïcidi polític de Joan Laporta. Laporta es deu pensar que el Parlament és com la llotja del Camp Nou. Mai he vist en la políica catalana una relliscada com la d'ahir. Com espera convèncer partits com Unió, Iniciativa o EUiA, que no són independentistes?. Com espera ser l'home de la unitat si no ha aconseguit ni tancar un acord amb Reagrupament?.

A les eleccions del 2003, l'esmentat Sala i Martín es va preguntar si li compraria un cotxe de segonà mà a José Montilla. Doncs el mateix, però canviant de personatge: vostè li compraria un cotxe de segona mà a Joan Laporta?. Amb franquesa, jo no. Amb independentistes com ell que Déu -si existeix- ens agafi confessats si mai Catalunya esdevé independent. Laporta només acaba d'engruixir l'independentisme friki que tan de mal està fent al país en general i a l'independentisme en particular.

Em moro de ganes que arribi al Parlament. Si no aconsegueix ser frontissa, la comissió d'Agricultura o la de Cooperació són el lloc ideal per a fer política. A més, els periodistes podem fer allà totes les preguntes que vulguem. Espero que el seu passat -tan com al capdavant del FC Barcelona com en la seva vida professional- sigui immaculat. Si no farà molt de mal al catalanisme.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 eduard casas, Girona, 22/07/2010 - 11:49

Entenc perfectament que no li deixessin fer la segona pregunta.

#29 Albert, Vilafranca del Penedes, 21/07/2010 - 23:34

Francament, els seus raonaments i el seu periodisme son d'una pobrissima qualitat. Amb personatges com voste, aquest pais ho te molt dificil per arribar a constituir-se en un Estat sobira. Al Sr Laporta, no li arriba ni a la sola de la sabata.

#28 Toni, Barcelona, 21/07/2010 - 22:29

Sr. Rius, com pot comprovar a través dels comentaris al seu encertat article, l'autocrítica no és una capactitat ben desenvolupada dels catalans. Vostè n'és una excepció. I, per cert, no pateixi; Catalunya és lluny d\'esdevenir un estat indepenent.

#27 No t'enteres, contreres, can fanga, 21/07/2010 - 18:54

No t'enteres de la peli... El suïcidi polític de'n Jan seria que s'hi sumessin els encaixistes. Ja li faràs totes les preguntes que vulguis dintre de 5 anys, quan tinguem a un flamant Jan com a President!

#26 enoticies = unionistes, Lleida, 21/07/2010 - 14:59

Rius l'article més patètic i ressentit que he vist amb anys.. Només amb el ressentiment que escrius sobre salvador sostres el teu article ja no té cap credibilitat, si sostres es fan de la roja, ETA és una ong.