La Punteta · 16 d'Abril de 2015. 21:54h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El terrorisme islamista mata

La correcció política, al final, farà molt de mal a aquest país. El Parlament ha aprovat aquest dijous una declaració institucional de condemna de l’atemptat del passat dia 2 a la Universitat de Garissa, al nord-est de Kenya, que va causar 147 morts.

Sempre m'he preguntat quin efecte tenen aquestes declaracions solemnes. Potser amb una mica de sort surt un breu a la premsa kenyana o somali ara que volem internacionalitzar el procés. I els de l’organització terrorista islamista Al-Shabaab, autors de la massacre, es posen a tremolar per si els hi enviem els Mossos d’Esquadra o l’ANC.

És com si, posem per cas, fessim ara una declaració contra Boko Haram, que tampoc serviria de res. La cambra catalana, de fet, té una llarga tradició en l’aprovació d'aquest tipus de declaracions. Jo crec que, quan no saben què fer, n’aproven una. N’hi ha de tota mena: sobre Kosovo, de solidaritat amb les dones de Kabul o sobre el conflicte de Chiapas.

Si fa no fa són com les comissions d’investigació, que tampoc serveixen de res, o les resolucions sobre el dret de Catalunya a l’autodeterminació, que també en portem una desena sense que mai cap hagi tingut efecte. La primera del 1989. Han passat 25 anys. Això sí, aquest anys s’han posat de moda les fulls de ruta. Si no tens un full de ruta no ets ningú.

Però, tornant a la resolució d’aquest dijous -que ha llegit amb veu ferma el secretari primer, Pere Navarro- és fum. El text reitera “la seva oposició a qualsevol tipus de violència i a l’atac contra la vida”. Tal i com està redactada podria semblar fins i tot una declaració contra l’avortament. També expressa la solidaritat “amb tots els països que pateixen terrorisme o fonamentalisme de qualsevol mena”, però no surt islàmista per enlloc.

Sota la influència de la CUP, SOS Racisme o Nous Catalans, els nostres diputats han aprovat una declaració light perquè no se'ls pugui acusar d’Islamofòbia o de criminalitzar els musulmans.

Però com deia l’escriptor i enginyer Xavier Roig -que sospito que no és del PP ni de Plataforma ni tan sols de Legionarios de Cristo- en un article a l’Ara el passat 16 de gener després dels atemptats de París: “els que van atemptar contra Charie Hebdo no eren terroristes budistes. Ni terroristes mormons. Ni tan sols terroristes a sequeres. Eren terroristes islamistes que van matar en nom d’Al·là”.

El terrorisme islàmista mata. Com s’ha pogut comprovar a Síria, Yemen, Nigèria, Kenya, Nova York, Madrid i Londres. O més recentement a París. Ni tan sols a Catalunya estem exents del risc. Mata com el tabac. Però som capaços de posar unes etiquetes que ho recorden en els paquets de Ducados o de Winston i, en canvi, el nostre Parlament és incapçar d'incloure-ho en una declaració institucional. Fins que no diguem les coses pel seu nom no anirem enlloc.

 

Segueix-me a twitter

Web personal

Tots els articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Pere, Girona,Spain, 19/04/2015 - 09:44

A Catalunya no, no t'havies assabentat???

Com quan Carod negociava amb ETA per que matessi a Espanya i no a Catalunya.

Som fantàstics aqui.

#7 per golejada, per golejada, 19/04/2015 - 00:20

els partits PRO-ISLÀMICS (CIU, CUP, ICV, PSC, ERC) guanyen per golejada als ANTI-ISLÀMICS (PP, PxC)

#6 Un Altre, BCN, 18/04/2015 - 22:24

Una mostra més de l'utilitat d'aquesta cambra.

#5 pepe, andorra, 18/04/2015 - 11:22

a lo q vd. llama correccion politica y buenismo yo lo llamo un sustancioso cheque de petrodolares. Cuando veo la escena de 300 donde al nota de Esparta le da para el pelo la mujer de leonidas, me acuerdo de todos estos q dicen q no hay q criminalizar al islam y demas zarandajas propias de vendidos.

#4 Enriqueta, Bcn, 17/04/2015 - 13:19

No te confundas, Rius. Nuestro enemigo es España. No hay que crear enemigos comunes que puedan unirnos.

#4.1 imparcial, bcn, 18/04/2015 - 12:02

A la Reconquesta, Cristians Catalans i Castellans van lluitar junts contra els Islàmics.

Ara, malauradament, els Catalans s'han aliat amb els Musulmans

#4.2 Fanàtics islamistes =Fanàtics unionistes espanyols, Sabadell, 18/04/2015 - 14:02

Imparcial els espanyols sempre heu estat culturalment més aprop dels musulmans i nord africans que dels cristians i europeus. Franco tot i donar suport al genocida HItler tenia la seva guàrdia mora, i què dir del immigrant espanyol unionista que va col.laborar amb el grup de gihadistes fanàtics..