La Punteta · 20 de Febrer de 2015. 21:52h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

El venedor

Mas, durant la roda de premsa de dimarts (Foto: Jordi Bedmar)

Vostès comprarien un cotxe de segona mà a Artur Mas?. Jo, ja no. I això que té presència, parla idiomes, és pencaire, no se li coneixen embolics de faldilles i, en principi, tampoc té calés a l’estranger. Però el procés ha esdevingut un constant fer volar coloms. L’altre dia, després de la roda de premsa del president de dimarts passat, vaig sortir fins i tot emprenyat de Palau.

A set mesos de les eleccions es pot presentar deu “Projectes estratègics d'acció de govern?”. En realitat són cinc perquè a l'agost, en aquest país, no penca ni déu. I el setembre estarem en plena campanya electoral. Què han estat fent fins ara, doncs?. Bàsicament el procés, aquest és el problema.

I ara se n’adonen -es veu que les enquestes internes que tenen són demolidores- que el que també vol la gent és sortir de la crisi. L’”atur i la precarietat laboral” surt sempre com el principal problema dels catalans en les enquestes del CEO. Com la del passat mes de desembre.

Per exemple, de la reforma del servei d’ocupació de Catatalunya fa quatre anys que en sento a parlar. I la “posada en funcionament del centre de formació professional d’automoció de Martorell”, per citar-ne un altra, ja ens el van vendre el passat mes de desembre. El Consell Executiu va aprovar el dia 16 el corresponent decret.

El que em va fer més gràcia va ser la Comissionada de la Transparència, que ha recaigut en Núria Bassols. Un curiós cas de portes giratòries perquè va ser fitxada després d’exculpar el diputat de CiU Ferran Falcó. M’estalvio parlar del seu currículum professional perquè el trobaran aquí però s’ha de fer molt malament per ser cessada d’un càrrec oficial al cap de només un any. La Llei Orgànica del Poder Judicial estableix un mínim de dos anys.

Però, sobretot, m’estalvio de dir el que penso jo de la transparència del Govern d’ençà que el conseller Mas-Colell em va enviar gentilment a pastar fang quan li vaig preguntar d’on sortirien els 2.500 milions del Pressupost d’enguany. Milions que, d’altra banda, s’afegeixen als 2.000 milions de forat de l’any passat. En fi, un geni.

En resum: un partit que té la seu embargada pel cas Palau -avalada, segons em puntualitza sempre Francesc Sánchez-, l’antic president fundador imputat i l’exsecretari general també -que dóna la casualitat que és fill del primer- pot presumir de transparència?.

La llista de casos de presumpta corrupció que planegen sobre Convergència fan posar els pèls de punta, fins i tot a mi que estic gairebé llis com una bola de billar: a l’esmentat cas Palau, cal afegir el cas Pujol, ITV i Pretòria. També el cas Crespo i el cas Innova. El cas Innova és heretat, però el conseller Boi Ruiz no va tallar caps quan els havia de tallar i ha acabat esquitxanrt la federació.

Em sap molt greu dir-ho, però en aquestes circumstàncies jo no compraria un cotxe de segona mà a Artur Mas. Encara que Francesc-Marc Álvaro, Toni Aira o Marçal Sintes ho fessin a ulls clucs.

 

Xavier Rius és director d'e-notícies

 

Segueix-me a twitter

Web personal 

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#14 Kropotkin, Vic, 23/02/2015 - 07:22

Segun declaro en TV3, el dinero que tenia su padre en Liechtenstein, fue regularizado cuando les pillo Hacienda y lo tenia en Suiza. Eso es lo que declaro. Es decir, que si que tiene dinero fuera de Catalunya.

#11 Monga, Deunido, 21/02/2015 - 18:00

Rius, no arribes al fons de la qüestió ... Ells (ci(des)unió) realment ens volen vendre el cotxe... Pero sense motor... Un home = un vot ... Menys a Girona on un home = 2 o 3 vots ... Un dia d'aquests en parlaré... Quina colla...

#9 angelito, barc elona, 21/02/2015 - 17:02

Vendedor de patrañas y frustraciones.

#8 Pere, Lleida, 21/02/2015 - 14:33

Mas, encara que ara sembli tenir amnèsia, representa l'època més fosca del pestilent fangar nacionalista. Liechtenstein, dofí de Prenafeta, fill polític de Pujol, conseller en cap, conseller d'economia mentre el pare era un evasor,...

A què espera a dimitir després de mentir a la Comissió?

#7 Xipolleig, Barcelona, 21/02/2015 - 13:33

I vostè sr. Rius a qui l'hi compra el cotxe ?, l'hi compra a aquell que el compra ?, oi que ens entenem ?